Nemám rada štvrtky, osem hodín v škole sa vlečie neskutočne pomaly, nudná hodina strieda nudnejšiu. Preto som za každú vec, ktorá by my tento deň mohla aspoň o kúsok vylepšiť. Anka hneď ráno jeden taký dostala: ,,Nevystúpime dnes o zastávku skôr? Prejdeme sa cez mesto a pôjdeme pomaly do školy, ešte máme skoro hodinu.´´ ,,Jasné, urobíme si takú malú zdravotnú prechádzku.´´ Vystúpili sme na kraji mesta a začali našu rannú prechádzku. Bolo by to úplne v poriadku, keby nebola tuhá zima, desať centimetrov snehu a fujavica. Čím ďalej sme kráčali, tým menej sme si cítili špičky prstov na nohách. Nuž čo, my to zvládneme, sme predsa nejaké baby! Nikdy predtým som sa tak netešila, keď som zbadala tú šedo-žltú budovu, ktorú volajú škola.
,,Kristepane, ona mi chce z dejín čapnúť trojku, mňa asi trafí šľak!´´ Že trojka nie je až taká zlá známka? Súhlasím, ale nie v prípade, že ste jediný so známkou horšou ako chválitebný. Dejepis som neznášala už na základke, s tými dejinami je to dvojnásobne horšie. ,,Radúúš?´´ ,,Čo potrebuješ moja?´´ ,,Už asi týždeň si to schovávam v taške pre zvláštnu príležitosť a myslím, že práve nastal čas to použiť.´´ ,,O čom to trepeš?´´ pozrela na mňa zmätene ako malé dievčatko na uja núkajúceho cukríky. ,,O tomto hovorím,´´ z tašky som povytiahla fľašku od nejakého brandy a rýchlo ju strčila späť. ,,Ty kokso! Čo v tom máš?´´ ,,Neboj, nič silné, je to taký čučoriedkový sirup.´´ ,,A to chceš siahnuť hneď teraz?´´ ,,Hneď, lebo mám nervy. Ideš so mnou?´´ ,,Keď ja neviem, ešte máme účtovníctvo a anglinu.´´ ,,To aj naša skupina, ale nemusíš ísť so mnou ak nechceš.´´ ,,Vieš čo, kašlem na to, idem! Aspoň bude sranda.´´ Zašili sme sa do jednej kabínky na WC, vytiahli fľašku ´so sirupom´ a išli na vec. Potešilo ma, že nie som sama, cítila by som sa dosť na nič, a takto sme z toho mali peknú zábavu.

,,Ty si pila?´´ zarazila ma spolužiačka. Preboha, ako len na to prišla? ,,Je to na mne vidieť?´´ ,,Nie, je to cítiť, ty lamka.´´ Hneď som do seba natlačila pol rožka, vodu a dve žuvačky. Znova som dýchla na spolužiačku a tá zhodnotila, že krycí manéver, našťastie, zaúčinkoval. Ani nie minútku na to za mnou prišla triedna, či som jej už konečne priniesla to potvrdenie od lekára. S hrôzou som vypúlila oči a pre istotu som nepovedala ani slovo. Triedna si to vysvetlila po svojom a oznámila mi, že mi dá neospravedlnené hodiny. Vtedy som sa spamätala, vytiahla z tašky index a vrazila som jej ho do rúk. Neznášam štvrtky...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár