Báli ste sa už niekedy? Báli ste sa niekedy tak veľmi, že ste si mysleli, že z toho zošaliete? Báli ste sa o svoj život? A pri tom všetkom vedeli, že to sa s vami len zahráva vaša psychika.

Keď sa zatočí hlava, celé telo sa trasie a vám sa nedá nadýchnuť. Sedíte v kúte na zemi a nedokážete sa postaviť. Niečo sa vám zviera v hrudi a máte pocit, že musíte niečo urobiť, že sa zbláznite, že z toho umriete.

Najhoršie je, keď už neviete rozoznať, či to čo sa vám deje je len vo vašej hlave alebo je to naozaj nebezpečné. A tým sa všetko ešte zhorší. Strach ešte zosilnie. A neviete, či kričať o pomoc alebo len zavrieť oči a čakať.

A keď nie je pri vás nik kto by čo len tušil, čo sa s vami deje. A keď ľudia panikária s vami lebo nevedia. Vy vidíte, že sa boja. A aj keď ste sa niekomu možno zverili, kto to pochopí? Kto to nezažil si nedokáže ten pocit predstaviť. Nikto nevie čo má s vami robiť. A kto vás vydrží nekonečne dlho utešovať?

A keď ľudia vedia, prestanú to brať vážne. Zrazu sa všetko stane výmyslom. Zrazu už nič, čo sa vám deje nebude skutočné. A opäť strach, čo sa stane ak raz to nebude len v hlave? Ak raz to bude skutočné? Kto vám pomôže? A prečo vás nikto neberie vážne? Ako by to, čo sa vám deje nič nebolo, ako by to bolo ľahké a vy ste preháňali. Ako keby je to o niečo príjemnejšie tým, že to nie je skutočné.

A neviete kedy sa to opäť prihodí. A čo všetko to dokáže pokaziť. A keď sa už časom naučíte rozpoznávať varovné signály a viete aká hrôza vás zas čaká.

A keď to môže trvať minúty hodiny, i týždne...

Viete čo vám poviem? Je to na figu...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
zahadna92  20. 8. 2014 02:07
Máš tetániu ? podla toho čo píšeš to tak znie.
 fotka
obliviate  20. 8. 2014 02:10
skôr to bude panická porucha
 fotka
unwritten  20. 8. 2014 02:17
hej to poznám, pred mesiacom som to zažila
to bol taký záchvat, že som revala a nemohla som sa nadýchnuť, myslela som že umriem, nevedela som sa upokojiť
bolo to strašné a už to nikdy nechcem zažiť
 fotka
deviatka  20. 8. 2014 09:23
Jop. Panicka porucha.

I ked neviem ako by som ju zvladala bez svojich ludi ktory mi v nej maximalne pomahaju
Napíš svoj komentár