Sedela som v takmer prázdnej triede a opäť som si raz pripadala ako posledný idiot. Bolo tam kučeravé dievča, chudý chalan v okuliaroch, ďalší o čosi nižší chalan a zvyšná hŕstka báb o ktorých som vôbec netušila ako sa volajú... V takejto spoločnosti som sa ocitla. Poslední z posledných na poslednom opravnom termíne... Prví kandidáti na vyhadzov zo školy v letnom semestri druhého ročníka.
Nebolo nás ani desať, ale utešovala som sa predstavou, že niektorí dokonca ani nemali odvahu prísť. Nebola som teda na tom najhoršie. Ja som sa aspoň dostavila a teda som nejakú, aspoň minimálnu, šancu na úspech mala.
Nikto nič nehovoril. Nejakí zúfalci sa ešte pokúšali čosi naučiť a listovali v stohoch papierov, ktoré počtom pripomínali novú náplň kancelárskych papierov do kopírky. Ako keby to teraz pomohlo... Ja som ten svoj štós po chvíli napchala do tašky a rezignovane som premýšľala či by mi sestra zohnala miesto vo firme kde pracuje. Možno by mali záujem o neúspešnú chuderu, ktorej by dovolili aspoň utierať podlahu...
Trpiteľsky som sa cez uličku lavíc usmiala na kamarátku, jedinú osobu s ktorou som sa rozprávala.
Konečne vošiel učiteľ. Tie mizerné zadania kopíroval snáď hodinu! Nikto sa nestrhol, ani nikoho nechytila nervozita či tréma ako to býva obyčajne keď ide pred testom do tuhého. Všetci len zvesili hlavy ako keby si hovorili: "Teraz nám už nepomôže nič. Je koniec."
On sa na nás iba pozrel a povzbudzujúco vyhlásil: "Kto urobí skúšku, dostane chlebíček!"
Dostala som test na lavicu. Začala som trochu chaoticky. Od stredu. Keď som si to uvedomila, vrátila som sa na začiatok a išla som postupne. Prvá otázka: Charakterizujte nasledovné osobnosti a vypíšte roky ich pôsobenia... Šesť osobností! Doriti! Ani jedna mi nič nehovorí. Druhá otázka - neviem. Tretia - čosi napíšem, neskôr sa k tomu vrátim a doplním.
Bola som len v trištvrte testu keď sa ozvalo: "Skontrolujte si testy, ...dopíšte a položiť perá." Rýchlo som tam na poslednú chvíľu načmárala nejaké roky (neskôr som zistila, že zlé) a nešťastne som vyšla na chodbu. Je to v prdeli...
Keď som si o pol hodinu šla s ostatnými vypočuť výsledky, znelo to strašne: "Nepoteším vás, lebo nikto z vás neurobil...", to sa predsa dalo čakať, načo som sem vôbec chodila!
- "...Okrem kolegyne"... (zaznelo moje meno).
Normálne som ostala s otvorenou hubou.
- "A keďže ste boli najúspešnejšia a vlastne jediná úspešná, tak nemusíte ísť ani na ústnu skúšku a hneď Vám zapíšem známku. A dostanete chlebíček."
Z katedry som odchádzala s plnými rukami. V jedej ruke index s B-čkom a v druhej chlebíček. Možno to bolo tým, že som celý deň nič nejedla, a možno to bolo tým, že za vynaloženú námahu sa dostavila zaslúžená odmena... Skrátka, bol to ten najlepší chlebíček aký som kedy jedla. A to aj napriek tomu, že horčicu veľmi nemusím.

A aby sa to šťastne neskončilo len pre mňa, musím dodať, že neúspešní spolužiaci dostali ešte ďalší opravný termín.

 Denník
Komentuj
 fotka
titusik  1. 6. 2009 00:36
gratulujem A čo vlastne študuješ?
 fotka
michelangelo89  1. 6. 2009 00:41
Tak gratulujem, a tak strasne to zacinalo Preboha to uz je jun ja este z letneho nemam ani jednu skusku
 fotka
jogurtovakultura  1. 6. 2009 07:48
šikovnica! gratulujem! vidíš? netreba flintu hádzať do žita hneď, hlavne keď ťa niekto motivuje chlebíčkom!
 fotka
shroomy  1. 6. 2009 10:12
gratulujem,mne chybaju este tri skusky : slight_smile:
 fotka
mernose  1. 6. 2009 10:18
fíha, to čo máš za školu že takto ďalšie opravné termíny sa dávajú
 fotka
mirkova  1. 6. 2009 10:48
super, gratulujem, ja mám dve skúšky zajtra, síce z oboch ešte prvé termíny,ale strach mám podobný ako ty
 fotka
johnysheek  1. 6. 2009 11:27
tak toto poznam..

akurat mne nedali chlebicky.. asi sa pojdem stazovat

gratulujem bajdvej
 fotka
nessallia  1. 6. 2009 19:46
ach keby som aj ja mala take stastie zajtra na poslednom termine skusky v letnom semestri druhaku....asi nas je dost takychto adrenalinovych sportovcov
 fotka
heidi  1. 6. 2009 20:38
Hahaha skoda len, ze si sa s tym chlebickom nevidela bol to pohlad za milion!!!

Znova ti uz gratulovat nebudem ale tesim sa ze si tuto skusenost premenila na dalsi uspesny bolg!
10 
 fotka
ayreen  1. 6. 2009 22:11
ani mi nehovor...zajtra síce idem na prvý termín, je to ale ústna a ja mám pocit, že nemám v hlave ani svoje meno. nespravím skúšku a nedostanem ani chlebíček! to čo toto?!?!?!
11 
 fotka
lesnamacicka  2. 6. 2009 14:46
Pekná motivácia, taký chlebíček.... Škoda, že to nefunguje všade
12 
 fotka
shaolingirl  5. 6. 2009 13:46
Krásny blog, gratulujem k úspechu....aj ja chcem chlebíček... Uvidíme či aj mňa budú motivovať na prijímačkách chlebíčkami...
13 
 fotka
arwenxy  11. 6. 2009 07:41
no ty máš ale štastie gratulujem.
14 
 fotka
bubka15  1. 7. 2009 13:38
dosť dobré
15 
 fotka
inkheart  3. 7. 2009 18:58
čo študuješ? Skvelý blog... Som zvedavá, ako sa budem cez vysokoškolský život presekávať ja
16 
 fotka
azizi  24. 8. 2009 22:34
Super blog! Inak ten pocit poznam moc dobre, kedze ja som takmer vzdy presvedcena, ze som skoro nic spravne nenapisala a nakoniec to dobre dopadne Ale mozno lepsie neverit, ako byt nakoniec neprijemne sklamani
Napíš svoj komentár