Level up

Lulu a Nina sedeli na terase, pili víno a viedli jednu zo svojich depresívnych debát. Tieto chvíle boli v poslednej dobe viac než cenné, konečne boli oni samé dve, presne tam, kde boli pred rokom. Len situácia sa zmenila, zmenili sa oni dve, zmenili sa ľudia okolo nich. Dnes Nina pochopila, že dospievajú. Áno, vždy boli trocha inde ako ich rovesníci, ale neboli až také dospelé, ako s vždy mysleli. Začali dospievať až teraz, a to sú len na začiatku cesty.

Lulu bola zaľúbená. To tu už dlho nebolo. Nina to vedela hneď, ako sa jej pozrela do očí. Vždy mala talent na Lulu vidieť každú jej emóciu. Niekedy to bolo aj na škodu, ale nič nie je ideálne. Milovala to na Lulu, že to pred ňou nedokázala schovať. Nech si hovorila čo chcela, Nina presne vedela čo cíti, že ľubi a je ľúbená, ale bojí sa. Aj ona, aj on. Keď ich Nina videla spolu, vedela že sa k sebe hodia. Vyžarovala z nich zvláštna karma spokojnosti, lásky, nehy ale pritom živočíšnosti a zvláštnej nedosiahnuteľnosti a rezervovanosti... A vedia to aj oni, len sú hlúpi. No snáď aj oni raz rozum dostanú. Lulu sa dokonca usmievala. Nie tak klasicky, ale tak prihlúplo. Ako vždy keď je zaľúbená.

Keď ju Nina videla, začala uvažovať nad vlastnými citmi. Prečo sa ona nedokáže zamilovať ? Stáva sa s nej dokonalý prototyp asexuála. Nedokáže fakt už nič v nej prebudiť vášeň ? Žiadostivosť? Aj keď vidí pekného chlapa, nič to s ňou nerobí. A ani sexuálna orientácia sa jej nezmenila, ani ženy, ani deti a ani stromy ju nepriťahujú. Po dlhej úvahe cestou z krčmy prišla na to, že je to vlastne preto, že sa vybúrila a uvedomila asi čo hľadá. A v jej okolí sa nič také nenachádza, preto ochladla.
" Lulu, vieš si pri mne predstaviť chlapa? Lebo ja akosi ani nie ."
" Hej, viem , a celkom dobre."
" A koho teda? Ja vlastne ani neviem či chlapa chcem. Teda chcem, ale chcem byť slobodná. Aká je šanca, že nájdem individuum natoľko inteligentné, dospelé a flegmatické, aby som s ním vydržala ? "
" Raz nájdeš, Mic. K tebe sa partner hodí, dokážeš tak zvláštne milovať. Tak celou ty. Len ti hrabe keď si zamilovaná, vtedy si strašne jebnutá."
" Tak tento stav mojej mysle radšej na najbližšie obdobie vynechám, dosť čo mám stále zvláštne samovražebné chúťky bez túžby zomrieť, nemusí mi ešte aj jebať. "

Keď chceš, aby si bol pre niekoho potrebný, začni sa tak chovať. Nina čoraz ďalej zisťovala, že táto veta asi platí, a že treba zmenu. A tá prichádzala, konečne aj v jej hlave, nie len v jej aktuálnom správaní. Cítila, že toto bude nadlho, ale účinok bude dlhodobý. Ako dnes povedala Lulu, uspokojujúci ako dobrý sex bez orgazmu. Lebo vyvrcholenie je v nedohľadne, ale uspokojujúce pocity prichádzajú už teraz.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár