Ženská logika nemá logiku

A je to tu. Pocit slobody. Už prišiel aj na Ninu. Vedela, že to pocíti, nezažívala to po prvý krát. Ale že príde už na druhý deň od jej pomyselného oslobodenia sa od neho, to veru nečakala. Vždy milovala tieto chvíle. Chvíle, kedy nemyslela na Andreja, kedy ju nezaujímalo , kde je, čo robí, ako sa cíti, či mu nie je zle. Absolútne ho zo seba vymazala. Zrazu však vedela, že spolu s ním odišla z jej duše aj časť jej samej, A to veľmi podstatná časť. Bola to schopnosť milovať, milovať tak bezhranične a každým kúskom tela, každou bunkou, každou myšlienkou, každým úsmevom, každou slzou. Vedela, že to, čo dala Andrejovi, si už viac zobrať spať nemôže a je to nenávratne preč. A nemyslela tým svoju poctivosť ani mikrovlnku, ktorú mu tam z lásky nechala.

Rozhodla sa netrestať seba. Rozhodla sa žiť. Áno, je predsa mladá, krásna, životaschopná žena, ktorá ma okolo seba ľudí, ktorý si zaslúžia, aby žila. Aby sa s nimi bavila, aby ich milovala, aby ich počúvala. Nesmie zabudnúť na všetkých tých anjelov, ktorý pri nej stáli, keď jej bolo najhoršie, keď umierala. Teraz im to musí vrátiť. Svojim životom, energiou a chuťou byť, a niečo po sebe zanechať.
Včera umrela. Dnes vstáva s popola.

Ako prvé sa rozhodla napísať Alici. Alica bola jej rozprávková bytosť. Bola malá, roztomilá a večne farebná. Nina na nej milovala to, čo na nej všetci neznášali. Jej náladovosť. Pri Ninu to však bolo porušenie jej stereotypného, jednofarebného sveta. S Alicou sa nikdy nenudila, chvíle s ňou v ich obľúbenom podniku dávali Alici pocit mladosti, života a vnášali jej do duše dravosť.
- Ahoj ňuňu. – Nina tak Alicu často oslovovala, proste jej to na ňu sedelo.
- Ahoj moja. – napísala jej Alica a poslala jej virtuálny bozk. Nina si v tej chvíli uvedomila, že je šťastná že je, že ich má, že jej ešte stále chutí pivo.
- No ako? Bola si včera v Šope ?
Šopa bola ich obľúbený podnik, kde sa všetci stretávali. Nina mala rada piatkové večery, kde blúdila medzi troma stolmi, pri ktorých sedeli jej priatelia. Pri každom stole jedna jej partia. Po dvoch hodinách pendlovania pomedzi ne už zvyčajne nevedela stať Nina na nohách.
- Jasne bola, bolo fajn, škoda že si neprišla.
- Ja som chcela, ale bola som v stave hlbokej depresie, musela som sa ožrať sama doma.
- Zase s toho plešatého impotenta? – Alica Andreja nikdy nemala rada. Možno preto, že videla, ako sa Nina kvôli nemu trápi, možno preto, že Andrej si s nej rád strieľa.
- Jasne, povedal mi, že to medzi nami nemá význam. Tak som ho včera v sebe zabíjala.
- Vrahyňa. Aspoň úspešná?
- Viac ako úspešná.- Nina sa pri týchto slovách podvedome usmiala, ani sama nevedela prečo.
- Dobre, dnes o piatej ťa čakáme v meste, príde aj Lenka s Michalom.
- Super moja, teším sa. Idem sa dať dokopy. – Poslala Alici bozk a odhlásila sa.
Lenka a Michal sú ďalšie jej zlatíčka v živote. Michal je jej výborný kamarát, a zároveň najlepší priateľ Andreja. Tí dvaja spolu žijú, vlastne Michal tam žil už keď tam žila Nina. Bolo im spolu skvele.
Lenka je jeho priateľka, ktorá je síce s druhej strany republiky, ale je často u nich. Je to skvelá ženská, ktorá ma vo svojom mladom veku toľko rozumu, koľko Nina nebude mať snáď ani v tridsiatke. A veľa pije.

Pamätala si na akcie s týmito dvoma. Len ona s Andrejom a Lenka
s Mišom. Celý týždeň strávili spolu, pili, varili, hrali karty, oddávali sa vášnivému sexu a behali po byte nahý. Bolo im úžasne, Nina na to nikdy nezabudne. Bolo to v období, keď už s Andrejom oficiálne nebola. Mal priateľku, Sisu. Bola mladá, vychudnutá, tichá a nemala rada Ninu. A to ani nevedela, že Nina s Andrejom stále spáva. Nevedela, pri koľkých jej telefonátoch s Andrejom ležala Nina vedľa neho, ešte voňavá od spoločného milovania a hladila po krku. Áno, aj vtedy keď jej do telefonátu hovoril ako ju miluje. Hneď ako zložil, šepkal tieto slová do Nininho ucha.
Nina na Sisu nikdy nežiarlila. Vedela , ako sa asi cíti, aj keď vlastne nevedela čo sa deje, Andrej bol totiž výborný herec. Ale nikdy si k nej nevytvorila bližšie puto, len raz, keď spolu v jednom stane. Všetci traja. Andrej nevedel, ku ktorej sa skôr pritúliť, Sisa prestala na Ninu zazerať a Nina nevedela, či sa jej chce plakať, alebo vracať.
Nina vždy odsudzovala ženy, ktoré spávali zo zadanými mužmi. Vždy si myslela, že sú to chudery, ktoré si nevedia nájsť normálneho chlapa, ale musia sa nechať ničiť chlapom, ktorému niečo doma chýba. Až kým sa to nestalo jej . Vtedy pochopila, že hrdosť je veľmi premenlivé slovo. Hold, ženská logika niekedy nemá logiku.

 Blog
Komentuj
 fotka
drilo  4. 1. 2010 15:19
zenska logika povecsinou nema logiku
 fotka
duckling  21. 1. 2010 21:35
"Áno, je predsa mladá, krásna, životaschopná žena, ktorá ma okolo seba ľudí, ktorý si zaslúžia, aby žila. "



Krásne povzbudzujúco povedané
 fotka
ladylebensgefahr  21. 1. 2010 21:44
ďakujem
 fotka
michellka  26. 5. 2010 23:26
ta mikrovlnka bola super ...



ale zaraza ma ako to pises akoby si to sama vsetko zazila... toto sa neda vymyslet podla mna
 fotka
ladylebensgefahr  27. 5. 2010 23:13
ani ja nemám svoju mikrovlnku no ono to tak celkom vymyslené nie je , Andrej existuje, aj Nina, aj všetci ostatný, len v skutočnom živote sa inak volajú a robia menej blbostí
 fotka
michellka  29. 5. 2010 20:03
a ty si Nina a trosku si si to dokreslila tak ako si ja chystam dokreslit ten svoj pribeh ..
Napíš svoj komentár