Amnestie boli zrusene aby Mečiara dostali do basy. A aby Mečiara dostali do basy tak museli hrubo narusit ustavu SR a zmenit ju, a museli narusit europske pravne normy pre ochranu osobnosti a zabudli zrusit ustanovenia trestneho poriadku (tie zrusene neboli). Ked chcete niekoho odusit tak potrebujete aby bol skutok a aby bolo zavinenie.


1. skutok by mal byt, ze amnestie boli vydane v rozpore s pravom. Existuju 2 nalezy ustavneho sudu Slovenskej republiky a 2 nalezy EU sudu pre ludske prava ktore potvrdzuju 4-krat ze amnestie boli vydane v sulade s europskou chartou aj s ustavou SR.


Parlament musel prijat novu cast ustavy. Ustavny sud to mal odobrit. Dokonca aj v tvrdych diktatorskych casoch nechali obvnineho sa vyjadrit, ale Mečiara sa nikto nepytal. Prvy kto sa ho pytal bol vysetrovatel a Mečiar povedal preco amnestie boli prijate. A nebola tam otazka Michala Kovaca ml, ale bola tam otazka suverenity Slovenskej republiky a pripravy na volby. Riesilo sa ci volby budu medzinarodne uznane. Pretoze ak by islo HDZS do dosledkov vysetrovania pripadu zavlecenia Kovaca tak museli by zacat stihat jeho otca za preukazane uplatkarstvo a ine skutky. Ale bolo to politicky haklive pretoze bol to prezident a hlava statu. V zahranici by to mohli chapat ako osobnu pomstu k prezidentovi.


Druha vec, je ze amnestie moze udelit len vlada SR. Nemohol to Mečiar. O vsetkom jednomyselne rozhodla vlada SR. Islo vela penazi pre marenie vysetrovania a svedka v zahranici ktore bolo preukazane aj zo strany KDH. HZDS by muselo stihat predsedov stran pred volbami. Bolo varovanie ministerky zahranicnych veci USA aj polskeho ministra zahranicnych veci ze neuznaju volby na Slovensku, a distuvali ci volby nebudu pod medzinarodnou ochranou. HZDS by muselo vela veci vysetrit ktore neboli riesitelne, a vedeli ze vela zla to Slovensku prinesie. Radsej nestihali prezidenta kedze Kovac mal v zahranici podporu.



Kovac ml. bol trestne stihany pretoze lubil peniaze a ako prvy urobil podvod v Technopole spolu s Kočnerom za vyse 100 milionov vtedajsich korun. Mečiar sam vo svojom filme povedal: Prezident Kovac dopredu vedel o unose svojho syna a vedel aj to kedy sa to presne stane, preto odisiel na Donovaly a syna ziadnym sposobom nechranil.


Mečiar mal 2 moznosti: 1. moznost bud situaciu radikalne riesit, ale ak by to urobil tak bliziace parlamentne volby 1998 by nam svet nikdy neuznal ako demokraticke. 2. moznost bola udelit amnestiu a stabilizovat situaciu a pripad odlozit. Ja si myslim ze unos zorganizovali zapadne tajne sluzby aby Mečiara a HZDS mohli zdiskreditovat.


Kovac bol trestne stihany v Nemecku. Otec jeho zaplatil kauciu ze sa dostavi na sudne pojednavanie. Ale Kovac ml. neprisiel a kaucia prepadla. Vzniklo pravo pre nemecke organy ho predvolat, ale nemohli vstupit na uzemie SR pretoze nasa ustava to nedovoluje. Jeho otec vybavil ze dostal miesto diplomata v Indii ako osoba kryta diplomatickou imunitou a preto nemohol byt predvolany aby sa v kauze pokracovalo dalej. Doma jeho otec udelil milosti. Dal milost synovi a spolupachatelovi Kočnerovi. Zistite si viac informacii z toho obdobia.

Kovac st. urobil vela chyb aj takych ktore boli na hranici trestneho poriadku. Potom vznikla diskusia uz je prec, nie je prec a nie je chraneny imunitou. Imunita dovoluje prezidenta stihat za vlastizradu, mimochodom aj z toho bol podozrivy, ale museli by to schvalit 3/5 NR SR a muselo by to prejst este ustavnym sudom.



HZDS prislo nato, ze ked sa bude zaoberat kauzou jeho syna tak nebudu schopni urobit toho velmi vela, pretoze korunny svedok bol Oskar Fegyeres ktoreho advokat Havlat spolu s teraz vaznenym Kočnerom v kufri auta priniesli k prezidentovi republiky so zahalenou hlavou aby ho nikto nepoznal. Kde prezident republiky rokoval s nim za pootvorenymi dverami aby ho nebolo vidiet a dohodli sa na tychto veciach, ze Fegyeres bude vypovedat a dostane za vypoved 500 tisic šilingov, aj pobyt v zahranici na 3 mesiace, pretoze za 3 mesiace Mečiarova vlada pada, vracia sa naspat a aby sa mu nic nestalo tak Fegyeres dostava dozivotnu imunitu aj za skutky ktore by este nebol spachal. To bol korunnny svedok. Ale tento svedok korunny v zahranici prisiel nato, ze je to nepoctiva hra a preto prezidentovi napisal list, kde odvolava svoju vypoved a je ochotny vratit sa na Slovensko a vypovedat pravdu. Vtedy sa okamzite zacali ine kroky a Knazko mu vybavoval pobyt vo Svajciarsku a isli dalsie peniaze pre Fegyeresa ktoreho nepotrebovala sledovat SIS pretoze si zobral so sebou dceru dostojnika SIS-ky. Takze co mali sledovat? Ked sa vsetko vedelo? Jeho vypoved by bola klucova. To bol prvy moment co s utajenym svedkom. Pretoze nevedeli ho dostat na Slovensko a nevedeli v kauze urobit nic.


Okrem jeho vypovede museli vziat do uvahy dalsie, ze cela trestna cinnost pochadza od Michala Kovaca prezidenta. Michal Kovac prijal peniaze od Transpetrolu pre seba a previedol ich na firmu svojho syna. Takze ked to chceli doriesit tak museli sudit prezidenta republiky. Kedze vysetrovatel zastavil konanie tak museli sudit tych co pobyt v zahranici platili. A muselo by sa stihat aj marenie referenda. Pretoze ked sa chceli venovat kauze tak museli otvorit nove skutky.






 Blog
Komentuj
 fotka
tequila  22. 5. 2022 18:33
takze vlastne za vsetko moze meciar?
Napíš svoj komentár