Pokial ide o zlociny ktore boli. V roku 1990 bola vseobecna amnestia na vsetky zlociny. Este k tomu v roku 1990 bola velka vzbura vaznov v Leopoldove. Otvorili sa hranice a prichadzali sem ludia a zacala sa otvarat drogova cesta a tym, ze sa zjednodusil pohyb osob tak prichadzali ludia s inymi narokmi a nazormi. Ked si zoberiete do uvahy obdobie rokov 91 a 92 do jula tak bol Mečiar v opozicii! A spravodajskou sluzbou aj policajnym zborom kriminalizovany. Takze nepripisujte ze zato Mečiar moze , a ze kriminalita zacala 1. januara 1993. HZDS prevzalo kompetencie z federacie a islo tvrdo do kriminalizacie. Napr. rozdiel medzi skutkami a porusenia zakona z roku 93 a 95 bol 50 tisic skutkov menej. To znamena, ze sa budovala aj sluzba na boj s podsvetim aj na tie formy zlocinu na ktore Slovensko nebolo pripravene. A budovala sa aj policajna štruktura nato aby tento zapas mohla viest. Neverte novinarom pretoze mnoho spravodajcov a cestnych policajtov polozilo v tomto zapase zivoty.

Pokial islo o podsvetie tak suboje boli aj medzi sebou, boli aj vo vztahu k obcanom a rozbiehali sa v dobe malej privatizacie. Vtedy sa robilo ovplyvnovanie ludi kto sa moze prihlasit a kto moze a nemoze privatizovat. Slubovala sa ochrana, a ak si pamatate tak tie zakony proti tejto ochrane a proti tymto skupinam HZDS prijmalo velmi tvrdo. A podsvetie reagovalo naspat tvrdo lebo ich sila bola velka. Cernak ked prisiel medzi policajtov tak ti pustili do gati ked ho videli. To nebol len Cernak ale aj viac skupin ktore zacali medzi sebou bojovat. Nie Dzurinda ma zasluhu na tom, ze sa veci utisili. Ale po tom co sa vela ludi vyvrazdilo prisli k zaveru, ze treba ustavit triumvirát pri vedeni podsvetia, teda rozdelit posobnosti a vybudovat z toho odvetie podnikatelske ktore bude mat aj sluzby ochrany, ale nebude zvadzat vnutorny boj o moc. A dospelo to k vnutornemu usporiadaniu podsvetia na com Dzurinda absolutne nema ziadnu zasluhu.


Pokial islo o vyvoj kriminality tak je ovplyvnovany mnohymi faktormi. Vzdy ked je kazda velka revolucia, nezabudajte ze tito ludia idu vzdy v prvej linii. Bolo vela ludi ktori dostali moznost podnikat. Patril tam zapas o trh a bezpecnost ludi. Ak si myslite ze ked teraz je menej mrtvol tak obchod iny tak sa strane mylite - ksefty su vacsie. Pokial ide o ucast Mečiara v tom a jeho podiel tak je nulovy.

 Blog
Komentuj
 fotka
tequila  20. 1. 2022 16:22
meciar spolupracoval s najvacsimi mafianmi... esteze ho dzurinda znicil!
Napíš svoj komentár