Ako je mozne, ze Slovensko ktore ma prebytok elektrickej energie a vlastne naklady, pretoze najviac energie ide z atomu a vody. Naraz vlada hovori, ze ceny musia byt 5 krat vacsie! Pytam sa preco platime viac ked rusi zmluvnu cenu nezvysili! Uz mala nabehnut NAKA, aj najvyssi kontrolny urad, aj urad pre regulaciu sietovych odvetvi, aj spravodajska sluzba a povedat tu niekto ohrozuje ekonomiku SR. Preco ked sami vyrabame, spotrebuvame, a predavame tak mame deficity?

Podozrenie je, ze nieco nie je v poriadku. Energetcka kriza suvisi so zahranicnou politikou to je ropa a plyn, ale aj s domacou politikou ako je elektricka energia. Preco tu nieko brble o desiatkach miliardach dlhov? Co sa tyka elektriky tak jedna vec je vyrobna cena a predaj, a druha vec su naklady sieti.



A jeden poslanec hovori co urobime ked su tam nemci a taliani? To mi chcete povedat, ze chudobni slovaci dotuju nemcov a francov v ich stratach? a sami tu stratu platia? Ak sa zdanuje subjekt ktory tvori zisk, tak on ten zisk potom moze delit a prevadzat, ale aj zobrat a vratit spat tym ktori ho vynalozili. Preco dovolia taketo podnikanie? Vela z nich sa boji proti tomu vystupit pretoze ti ktori su okolo tak su silni. Ked sa politici boja nech potom nejdu do politiky a neslubuju ludom, ze budu hajit ich zaujmy. Radsej cuvnu a neurobia nic. A nikto z opozicie do toho nerype a vsetci su ticho. Aj vlada je ticho. Ked tam bol Sulik tak vysvetlovat preco to musi byt takto a preco to musi regulovat trh, a novy minister povie ze to nemusi byt tak a moze to byt inak. Vidite tu zradu zaujmov statu? Neviem po podopriet dokazmi, ale mam len podozrenie. Preco sa vlada tych velkych boji?


Spekulanti na trhoch vyuzili ze trh nefungoval a zabezpecili si vysoke zisk ktore sa rozliali po bankach a zahranici. A zbohatli natom, ze vlady su chabe a nevedia tomu vzdorovat. Problem je to dokazat pretoze znalosti maju rusi ktori to naprojektovali. A zavolat ruskych odbornikov aby prisli na kontrolu je z politickeho hladiska nemozne. Aj vela milionov take dokazovanie stoji, na ktore ministerstvo vnutra na tento ucel nema.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
tomas55555  10. 10. 2022 13:33
My síce vyrábame elektrinu, ale tú elektrinu dávame do spoločného europskeho elektrického systému, kedže sme súčastou EU. Do tohto systému dávaju elektrinu všetky štáty EU, a konečná cena je priemer týchto cien. A teda my vyrobíme elektrinu za 0,04 eur/Kwh, a Nemci napríklad za 0,20 eur/Kwh, a tieto ceny sa spriemerujú podla množstvo elektriny. Ciže Nemci a veľké štáty na nás zarábaju, na krajinach ktoré lacno vyrábaju elektrinu.
Napíš svoj komentár