O panovi Meciarovi sa hovori, ze z Tisovej vily zmizli spisy StB. Pritom Federalne minsterstvo vnutra rozhodlo o zruseni Statnej bezpecnosti a nariadilo aby dokumentaciu a objekty a zbrane prevzala verejna bezpecnost podriadena federalnemu ministrovi vnutra. Prisla sprava o tom, ze v budove StB sa svietilo a, ze sa tam asi skartovalo. Na zaklade toho pan Meciar ako minister vnutra dal robit kontrolu. Poveril sefa inspekcie aby isiel na okresne oddelenie a poziadal aby urobili reviziu. Tu reviziu robilo 10 prislusnikov verejnej bezpecnosti. Vsetko zarchivovali a zobrali, a ulozili do archivu na okresnom oddeleni verejnej bezpecnosti v Trencine.

Prisiel rok 92 a bolo treba nieco hladat na pana Meciara. Preto nasli sefa inspekcie Leonarda Cimu ktoreho zavolali do Prahy a po 3 dnoch ho presvedcili, ze dokumenty tam boli, ze ich zobral on, a ze mu ich doniesol. Pritom tam bolo 10 svedkov. Kedze to vyhlasil tak dal pan Meciar podnet na trestne stihanie, vypovedali tam svedkovia a trestne stihanie bolo zacate a ked prislo na Cimu tak usiel za hranice. Niekolko rokov bol v zahranici a nikto o nom nic nevedel. Jeho sofer sa stal soferom na urade na ochranu ustavnych cinitelov v Prahe. Bol to clovek ktory viezol Dubceka pri smrtelnej nehode. Cimo sa prisiel panovi Meciarovi ospravedlnit a povedal ze to odvola. Lenze casom Cimo zomrel a uz nestihol vsetko vysvetlit.

Bola to klebeta vypustena ako material vyrobeny federalnou bezpecnostnou informacnou sluzbou dodnes zije, a sa siri a vsetci sa toho chytaju. Vsetko bolo v pritomnosti 10 prislusnikov vtedy verejnej bezpecnosti v Trencine ktori vsetci vypovedali. Trestny spis je evidovany na ministerstve vnutra tam to vsetko najdete.

 Blog
Komentuj
 fotka
james98  17. 11. 2022 09:46
Určite bol v ŠtB on tam riadil celý úsek, písali na SME čiže je to pravda
 fotka
tequila  17. 11. 2022 16:14
jasne, ze bol, vsak aj teraz ked sa to na to niekto spyta, tak nema co odpovedat a len tak habka
 fotka
kolosko  17. 11. 2022 16:27
@tequila ako mohol byt? Ked bol vyluceny z komunistickej strany v roku 1968 za protesty proti okupacii? bol na zozname nepriatelskych a antisovietskych osob.
 fotka
tequila  18. 11. 2022 15:43
presne tak, je to estebak. ak by bol vyluceny, nemal by VS
 fotka
vreskot000  26. 11. 2022 23:03
škoda že nie je v base. ale možno sa jedneho dňa toho dožijeme
Napíš svoj komentár