Neuč sa, život ťa naučí.

Táto veta, nie je veta, ale pravda. Za necelých 15 rokov ( prakticky by som mala napísať za celých 14 rokov, ale ešte zo mňa nevyprchalo nadšenie, že mám 15 ) môjho života som si uvedomila pár vecí o živote. To, čo som sa nenaučila v škole.
Možno sa vám bude zdať, že tento blog je len výlev zakomplexovanej chuderky, ale je to blog realistky.

1. bod : a) Babské časopisy klamú alebo na výzore nezáleží je blud
Priznám sa, mala som obdobie života kedy som si kupovala jeden nemenovaný dievčenský časopis. Čítala som ho veľmi rada. Ako trinástka som chcela mať to, čo každá baba (česť výnimkám!) – chlapa. Príroda ma neobdarila veľkou krásou, takže to bol trošíčku problém splniť si túto „spoločenskú povinnosť“. V každom poondiatom čísle toho časopisu boli napísané tie istí kraviny (ja som za tie kraviny platila 1,83 € alebo 55 SK). Boli tam veci ako buď prirodzená, nehraj sa na nič, hlavne stále písali o tom, že chlapi nemajú radi chudé, hlúpučké baby. Ja nie som vychrtlina ani nie som moletka. Som typ po akom muži letia – tvrdí časopis. Toť boli len vymyslené bájky.
Realita je iná. Chlapi zbožňujú ženy typu štíhli driek, veľké prsia, pekná tvárička. Mnoho krát som šla po nákupných centrách. Tam je vždy mnoho mladých ľudí, ktorí sa zabávajú, jedia z fast foodov, nakupujú. Práve na takýchto miestach sa dá zreteľne vidieť aké baby preferujú mladí chlapci. Ide o 150 cm, dlhovlasé, štýlové baby, ktoré majú také čísla nohavíc ako ja keď som mala deväť. Navyše každá z nich chodí či padá dážď, sneh, či je klzko v 5 cm opätkoch (ja mám problém hoc aj s 2 cm opätkami). Potom chodia po mesiačikoch a dávajú si pozor aby si nezlomili opätok alebo nohu. Naozaj netuším čo by pre ne bola väčšia katastrofa. Tieto slečny majú predsa len peknú tváričku, alebo zovňajšok. Prečo ináč by boli také žiadané? Pre ich intelekt? Pohotovosť? Srdečnosť? Nie, nie. Práve pre ich výzor. Pretože prvá vec, ktorú každého zaujíma je fotka – váš obrázok. To je tzv. prvý dojem. To čo každého zajíma. Môžete mať aj tú najlepšiu povahu na svete, môžete byť tá najsrdečnejšia osôbka, ale pokiaľ nemáte dostatočné výzorové kvality nikto o vás nezakopne. Teda niekto sa nájde a ten niekto bude mať veľké šťastie, že vás našiel. Keď som si túto vec uvedomila zmenila som sa. Nečakám na žiadneho Orlanda Blooma, tie časopisy sú hodené v zabudnutí a neustále sa smejem na nich keď si ich z nudy raz za čas prečítam.

b) Babské časopisy a móda nepasujú vždy k sebe
Pokračujem v komentovaný týchto časopisov. Prelistovali sme zóny BOYS. Listujeme ďalej a dostaneme sa do zóny GLAM alebo STYL. Tam máme ilustrované rôzne vecičky na seba. Sú tam -samozrejme- tie najdrahšie, najexkluzívnejšie, najlepšie značky. Pekné na pozeranie, ale realita je –ako ináč- iná. Všetky veci sú len pre tie chudučké baby, ktorým niekedy ticho závidím. Samé slim nohavice, v ktorých by sa pekne vynímali moje silné stehienka. Čiapky, ktoré vlastní každá druhá baba na Slovensku. Kopírovanie celebrít, v nádeji, že dotyčné budú hviezdy. Jeden deň som si všímala ľudí okolo seba. Konkrétne, aké topánky majú. Teraz máte čas povedať nejaký váš typ. Ak ste tipovali Nike a Adidas gratulujem vám mali ste pravdu. Ste outsider ak také nemáte. JA NEMÁM!! Hrdo priznávam. Kašlem na módu, módne časopisy. Keby sa všetci nimi riadili všetci by sme nosili rovnaké oblečenie. Keby to tak bolo neexistovali by ľudia, ktorým hovoríme originály. Chlapi to majú najlepšie. Oni sa oblečú, neriešia či sa podobne obliekol Brad Pitt alebo iná mužská celebrita (aj tu existujú výnimky). Preto ma mierne pobúri keď mi kamarátka povie, že niečo videla v časopise a hneď si to musí ísť kúpiť.

(poz. prispievateľa blogu : Ak som sa niekoho dotkla týmto blogom veľmi ma to mrzí a nebolo to cielené. Ak sa to niekomu nepáčilo aj to ma mrzí, ale kašlem mu. Snažila som sa.)
Mimochodom bude to seriál blogov.
Ďakujem.

 Blog
Komentuj
 fotka
cherrylka08  9. 1. 2010 16:23
mne sa to páči..vystihla si podstatu veci
 fotka
antifunebracka  29. 9. 2011 20:50
na vyzore NEZALEZI. a tak to je. jasne, ze to plati len do istej miery, ale plati to. hlupe chude pipky chcu len hlupi tenki chlapci. a o takych predsa ne100jis, vsak?
 fotka
acvd43xa7w  29. 9. 2011 20:58
no hej, v 14tich citas, ze nezalezi na vyzore a verim tomu. v 16tich si myslis, ze na vyzore zalezi a odvija sa od neho vsetko. v 18tich ale zistis, ze na vyzore nezalezi!

o tomto by som ti mohla napisat straaaasne dlhy koment, takze ak mas zaujem, napis, poviem ti daco ..
Napíš svoj komentár