Minulý mesiac mi bolo veľmi ale fakt veľmi zle a tak sa mama rozhodla, že pôjde so mnou k našej doktorke. Od vtedy už celý mesiac chodím po rôznych doktoroch, ktorí ma posielajú z dverí do dverí, v tomto prípade z ambulancie do ambulancie.

Ale k veci. Našu obvodnú doktorku nemám rada preto, lebo keď do čakárne prídete o 08:00 lekárka vás zoberie o 10:00 ( a to nepreháňam ).
Nie kvôli tomu, že by jej práca bola tak ťažká, že potrebuje 2 hodiny nato, aby malému decku kukla do hrdla, popočúvala pľúca a skontrolovala mu sople. Nie, ona alebo skôr jej sestrička - Terka musí všetky klebety poposúvať ďalej, čiže k mamičkám chorého dieťaťa. Bývam na dedine kde je jasné, že každí sa s každým pozná ale toto je už veľa.
Minule sme tam boli so sestrou a preberali sme tak celkom chúlostivé témy a Terka si nechala otvorené dvere, plná čakáreň ľudí a vy sa rozprávajte o vašom zdravotnom stave. Ani by to nevadilo keby Terka nemala taký hnusný, hlasný, upišťaný hlas !

Nenávidím aj chirurga, u ktorého som bola raz a stačilo mi. On mal taký systém, že v ambulancii som bola hodinu a to tiež sa so mnou len rozprával. Mal veľmi špecifický spôsob - písal. Písal asi 5 minút v kuse pozrel na monitor všetko čo napísal si ešte raz prečítal, sopjil ruky opýtal sa ma niečo a zasa písal. Veľmi ma to rozčuľovalo. Po hodine (! ) mi povedal : Chirurgicky problém to nie je.

Ďalej nenávidím gastro ! . Nie kvôli doktorke, ale kvôli čakárni. V čakárni som najstarší pacient - to mám len 14. Väčšinou sú tam deti do 7 rokov. Najhoršie je to, že keď začne plakať a kričať nejaké decko som z toho úplne na nervy, ale vydržím to, ale keď jedno prestane a druhé začne to je na porazenie ! !

Avšak má aj srandovné zážitky z lekárskeho prostredia. Bola som na rötöngene ( či ako sa to píše ) a prišiel doktor okolo 35 - 40, nízky, pestovaná kozia briadka. Na prvý pohľad vtipný. Začal mi robiť ultrazvuk, kontroloval moje orgány a pri tom hovoril : Obličku má, pečeň má, žalúdok má. Hovoril to takým monotónnym hlasom. Smiala som sa dlho z toho. A okrem toho na rötöngene som bola najmladší pacient, ale tam boli samý seniori.

 Denník
Komentuj
 fotka
angel...  13. 10. 2009 19:41
je to röntgen no jo, lekárske prostredie.. je to nič moc..
 fotka
madlygirl  14. 10. 2009 15:34
K tej obvodnej totálna pravda. Proste keby toľko nekecala išlo by im to tam rýchlo.No nie ty musíš čakať v čakárni a tam je aj možnosť,že ked ideš napríklad na kontrolu a si už celkom zdravý tak sa nakazíš od tých viac chorých.Ich sa tam kopí, kopí a ty stále čakáš a bacily robia svoju prácu...A tie klebety ked som tam chodila jednu dobu tak často merať tlak,vždy jej len šli ústa.Toľko vecí som sa dozvedela, že tej bolo to a to a hentí majú malé decko a o jej deťoch vykladala .No a ten jej hlas piskľavý .To fakt ked si v čakárni ta počuť dosť často všetko .
Napíš svoj komentár