Včera večer som šla s kamarátkami na pizzu a vedľa pizzérii je ihrisku na ktorom sú hombálky, " hrad " so šmýkalkou a také veci kde sa deti hrajú.
A my samozrejme, že kde po fajnej pizzi pôjdeme ? No predsa na hombálky.

Ako som sa hombala a baby sa rozprávali o somarinách, ja som v mysli bola v minulosti. Spomínala som na škôlkársku lásku, na hry aké sme sa hrávali, na nevinné zákernosti, ktoré sme si v kuse robili a podobne.

Potom mi to prišlo tak veľmi ľúto ! ! A položila som si otázku : Kam ten svet speje ? !
Ja viem mám len 14, ale pokladám sa ešte za old school, lebo keď som mala 8 nechodila som na Fecebook, na pokec a podobné portály. Nemala som mobil, nevedela som poriadne čo je to internet a každý pracovný deň o 17:00 som s dedkom pozerávala telenovely. Bolo to proste detské.
A dnes ? Ja viem bolo to už xy krát rozoberané, že deti v dnešnej dobe sú neviem, že či použijem správne slovo - vyspelejšie alebo debilnejšie.
Ale chcem sa aj ja k tomu vyjadriť, že ma chytá hrôza keď vidím buď v telke alebo v reáli malé 6 ročné dievčatká namaľované tak, že ja čo som staršia tak nechodím namachlená. Najhoršie na tom je to, že ich rodičia nič nerobia. Pozriete na pokec, facebook a iné portále ( aby sme zas a znova len pokec a facebook nerobili za najhoršie veci na svete ) samé deti čo by sa mali teraz pravdepodobne hrať s bárbinkou a kenom ! . Tie deti čo sa skôr naučia písať na klávesnici ako rukou. Decká, ktoré majú už v 5 najmodernejší mobil.
Proste des a hrôza ! Nevychované je to napr. decká u nás v škole tykajú učiteľkám a obímajú ich. Niekomu sa zdá, že čo je na tom jedno objatie hore dole ale povedzme si úprimne my sme si toto nemohli dovoliť ( aspoň ja nie keď som bola mladšia ).

Som veľmi vďačná, že som sa narodila v dobe akej som sa narodila, že mám aj pekné zážitky z detstva, že som nemala internet do 12, že som mala prvý mobil keď mi bolo 10 a to tiež Ericson veľký a ťažký.

Viem, že som priveľa používala spojovník A ale čo už =D

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
madlygirl  10. 10. 2009 20:54
Pekný a výstižný blog . Aj som si tak v duchu pospomínala.To detstvo bolo proste super a som rada že bolo také aké bolo.Pretože počas neho som sa naučila mnohým veciam,ktoré keby som ako väčšina dnešných malých deciek vysedávaním pred telkou či už počítačom nikdy nebola zažila.Samozrejme,že aj ja som pozerávala telku ale nevysedávala som pred ňou celý deň a nepozerala som na také voloviny ako je napríklad Hannah Montana.Miesto toho sme pozerali klasické rozprávky ako je Kubko a Maťko,macko uško a podobne.. Vtedy to bolo o dosť iné ako dnes no ako vravíš my s tým nenarobíme nič.Robiť s tým niečo by mali rodičia tých detí.
 fotka
jaro1991  10. 10. 2009 22:54
Ano, mas pravdu, a je to obdivuhodne, ze si si to aj ty vsimla, aj ked si este v tom veku, kde je clovek skoro najviac na facebooku, a pokeci, a boome, a birdzi, a co ja viem kde vsade...

Mozno to nebolo take najhorsie, ze sme sa v detstve nahanali na bicykloch, namiesto chatovania na nete...
Napíš svoj komentár