V pondelok sme písali písomku z dejepisu, ktorá podľa môjho inštinktu nedopadla dobre. Hoci mi dejepis ide bezchybne, ( už tri roky som nedostala horšiu známku ako jednotku - to som sa iba niekedy učila ) som to pokašľala. Učiteľka si o mne vytvorila názor, že som bezchybná a keď sa pomýlim tak nahodí grimasu typu : Čo ty si sa pomýlila ? a samozrejme, že mi to dáva najavo aj svojimi poznámkami ako napr. , , Katka aj ty máš právo mýliť sa." To ma vždy štvalo. Samozrejme, že mám nato právo! Veď som človek, ktorý sa míli.
Dnes ráno sa mi snívalo, že dostanem dvojku z písomky. Keď sme mali dejepis učiteľka nám doniesla písomky. Bola som s tým zmierená, že známka nebude jednotka, ale spolužiaci nato neboli pripravení. Keď mi učiteľka povedala, že mám dvojku so slovami , , Sklamala si ma Katka" len som sa usmiala. Odrazu sa atmosféra v triede zmenila. Všetci si šuškali a bolo počuť len : , , Kaťa, ty máš dvojku to fakt? " všetci mi to hovorili. Nasrala som sa a povedala : , , A čo? Vadí vám to? Nemáte čo robiť či čo? Mám dvojku, je to dobrá známka a tú písomku som blbo napísala. Čo furt riešite? ! "
Chvíľu bolo ticho a zrazu sa začalo : , , Kaťa ty máš koľko bodov? " a , , Kaťa ukáž mi písomku."
Potom sa pridala učiteľka: , , No Katka tie roky tvoje. Bože také chyby ... " znova som sa nasrala a povedala učiteľke : , , Prepáčte, ale tá písomka bola veľmi blbo postavená" každí pozerá na mňa, že čo robím. Odvrávam učiteľke dejepisu, starej sekere, ktorú nemá nikto rád. Pozerala som sa na ich tváre a potom som doplnila : , , Neide o to, že mám dvojku. To je v pohode, ale ide tie otázky čo tam boli." Pokojne som si sadla a bolo ticho. Pohľady raz na mňa a raz na dejepisárku. Potom sa spamätala a hovorila : , , Aké tam chceš otázky? Musela som dať otázky z každej látky." Ok. Toto budem ešte dlho ľutovať. , , Čakala som tam viac otázok o Prvej svetovej vojne. Také veci ste tam podávali. Čakala som viac o USA a tak. Ale je to len môj názor." Tak toto bude ...
Bolo 17 minút do zvonenia a učiteľka povedala : , , Robte si domáce úlohy. Čokoľvek chcete." Wow. Tak toto ešte nepovedala! V duchu som sa tak rehotala, pretože bola zjavne otrasená, že som povedala to, čo jej nepovedal ešte žiaden jednotkár. No tak som si robila domáce keď to zrazu , , Katka poď sem." Och Bože ... Ona nedá pokoj. Nenechá si to ...
Postavila som sa ku nej a začala listovať knihu a ukazovať mi, že z každej látky bola otázka a podobné blbosti. Ja som jej nato tiež povedala svoje pridal sa aj spolužiak, ona hovorila svoje a nakoniec mi povedala, že si mám ísť sadnúť. Zazvonilo.

Po hodine sa na mňa každí pozeral a bolo počuť aj také, že wow. Šla som sa porozprávať so spolužiačkami a ony povedali : , , No mala si pravdu. Tie otázky boli dosť blbé." To má čo znamenať ? ? Zdvihol sa mi tlak a povedala som : , , To hovoríte teraz? A čo keby ste jej to povedali vtedy keď som sa s ňou o tom rozprávala? ! " Keď neodpovedali tak som sa na nich vykašľala a šla som sa najesť.

 Blog
Komentuj
 fotka
mucinka5999  4. 11. 2009 19:10
Ty si sa postavila Cizovej? To ti fakt blahozelam. Nato sme my odvahu nemali. Len dufaj ze si teraz na teba nezasadne..
 fotka
madlygirl  5. 11. 2009 16:42
Juuj Kati, pyšná som na teba .Hehe ale ne fakt som rada,že si vyjadrilA svoj názor.To som ja pri Cižovej vždy radšej ticho bola lebo hlúpa na mne od 8ročníka sedela. Nechápem ani prečo,nič som jej neurobila. No a minulý rok za ňou šla moja mamka a tak sa ku mne začala už ten druhý polrok milšie správať.Konečne pochopila ,že ja sa ten dejepis nenaučím poriadne ,tak dokonale. Aj ked som nad ním strávila dosť veľa času.



A dúúfam ,že teraz na teba nebude mať blbý názor a tiež hlúpe pripomienky. No a spolužiaci klasika...to neznášam ked sa niekto z triedy ozve,má pravdu pritom ostatní to vedia no radšej budú ticho akoby povedali pravdu. =/
Napíš svoj komentár