Zàpisky tàpajúcej matky 1




No ahoj!

Tak ti píšem z materskej dovolenky! Myslela som, že ti pošlem pohladnicu a magnetku ako sa to z takej dovolenky robieva. Ale toto je tuším takà inà dovolenka. Stàle riešim moje malè dieťatko, konrétne kojenie, odgrgàvanie, prebalovanie, kúpanie, prezliekanie a znova kojenie, doplnenè praním a žehlením plienok. Opalovať som sa ešte nestihla.

Ludia mi radia, nech dám malého do detského kútika, ale nepomàha to. Minule som ho skúšala dať do rohu miestnosti so slovami "na, si v detskom kutiku, hraj sa", ale asi po minùte strašne plakal, nestihla som sa ani vycikať.

Nevadí. Ludia mi teraz radia velmi často. Hlavne tí cudzí. Minule ku mne prišla takà teta v električke, nazrela do kočíka a povedala, že by som nemala používať dudlík. Ale však ja ho nepoužívám, len ho dàm občas malému.

Naposledy mi dalšia neznàma žena uprostred ulice začala hovorit o škodlivosti kojenia, ktoré podľa jej slov sposobuje až prílišné puto matky a dieťaťa, čomu sa màm vyvarovať tak, že malèho nebudem bràvať na ruky keď plače. Chcela som sa jej poďakovat za ďalšie cenné rady pre mňa ako tàpajùcu matku, ale na majú otàzku " a vy ste kto?" len očervenela, stíchla a odišla. Hm

No ja neviem, čo si o tom celom myslíš? Však mi napìš svoj nàzor.

Zatial čau, idem kojiť aj z druhého prsníka, tak mi to poradila laktačnà poradkyňa. Nechcela za to nič, len 35 eur. Bola zlatà, pôvodne chcela 40, ale povedala, že keďže som na materskej a isto nemàm vela peñazí, dà mi zlavu 5 eur. Milà, však?

Mavaj sa pekne!

JK

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
johnysheek  14. 10. 2016 09:39
 fotka
matiarka  14. 10. 2016 17:35
Normálne si mi zlepšila náladu a usmievam sa ako debil.
Napíš svoj komentár