A je zasa koniec jedneho dna. Lidia zasa uvazuju nad tym co stihli a co nie. Dievca zavrete v svojej izbe na tretom poschodi robi presne to iste. Z zavretimi dverami jej izby sa zasa jej genialny rodicia hadaju a ona dufa ze to tentozar bude naposledy. Smola nie. Ozval sa rachot a potom plac. Vedela presne co sa deje nemusela ani len vist z izby.
Vratila sa preto naspet k svojim myslienkam a k tomu co dnes nestihla. Premietla si celi den. Nestal sice za povsimnutie ale co uz. Spomenula si na Toma ako sa na nu dnes pozeral. Nebol to pohlad ako vzdy, teras sa na nu dival s odporom a v jeho pohlade bolo citit nenavist.Preco co mu urobila? V tom jej to doslo. Hneval sa na nu koli tomu ze mu nezavolala a ze mu odmietala stretnutia. V tom to bude alebo nie? Z myslienok ju virusil mladsi brat. Vosiel jej do izby a vliezol k nej do postele. Vedela ze este nechape preco sa rodicia hadaju a tak ho len tuho obila a uz len zo zvyku povedla "to nic. to bude dobre". Ked zaspal presunula sa do kresla aby mal priestor. Pocula krik od susedov a vtom si uvedomila ze nie je sama kto ma takyto zivot. Visla na balkon kde casto stretavla svoju susedu nie o moc starsiu. Zasa fajcila a nepritomne pozerala po okolitych bytoch. Pohlad na nu bol smutny. Mlade dievca na ktorom bolo vidno ze neziej sladuckim a premaznanim zivotom. Na nej bola vidiet realita a zivot sa s nou nemaznal.
Obyvacka stichla a ona vedela ze zasa nastalo stare zname udobrovanie. Preboha preco sa hadaju ked to aj tak skonci len pri " boze ved ja som nechcel" alebo "ale ved to je moja vina prepac" otocila sa naspet k susede ktora zahasila ohorok cigarety a vratila sa naspet do bytu. Pozrela sa dole na ulicu. Preco len nie som slobodna? Zivoz musi byt predsa len lepsi ako toto. Pomali prelozila nohu cez zabradlie a zliezla po bespecnostnom schodisku az na ulicu. Kedze nemala topanky citila ze beton bol este celkom letny. Slnko ho totiz celi den vyhrievalo. Oblecena len v pizame sa rozbehla po zaprasenej ceste za inym mozno lepsim zivotom. Bola slobodna ci blba? To vedela len ona

 Blog
Komentuj
 fotka
whoever  22. 10. 2007 22:04
heeej..celkom peknee.. ..
 fotka
pedall  1. 12. 2007 14:29
veľmi pekné
Napíš svoj komentár