(zapni si zvuk )

Každý má sny. Aj ja ich mám neskutočne veľa a práve v sobotu sa mi jeden veľký sen splnil. Možno stačí začať pár vetami:

"Za sebou dlhé roky čakania,
strachu, sĺz, odriekania.
Je na čase ísť.
Ísť si zobrať úroky,
uspokojiť nároky.
Hádam aj ty máš právo na šťastie."

Viacerí hádam pochopili a ktorí nie - reč je o koncerte skupiny IneKafe.
Počas dlho očakávanom turné "Právo na šťastie" mohli IneKafe zazrieť mestá ako Praha, Brno, Košice a na šťastie mnohých mladých aj starých ľudí, ktorí vedia čo je dobrá hudba, aj Prešov!

Niektorí si možno poviete "á taký obyčajný koncert..."
Pre niekoho možno, no pre mňa ako som už hore spomínala, splnený sen.

A teraz k veci:
Všetko to odštartovala predkapela s názvom StoiČOstoi. Bohužiaľ, poznala som iba kúsok refrénu z jednej pesničky a to "Taká pekná takého debila, rozum sa zastavil pointa uniká, taká pekná a taký imbecil, nájde sa niekto kto by mi to vysvetlil." No aj na nich sa dalo dobre skackať a pripraviť sa tak na mega brutálny bordel (ako sa to v Prešove hovorí).

StoiČOstoi dohrali a my sme museli ešte necelú polhodinu čakať, kým sa to všetko naplno začne. Približne 500+ ľudí kričalo "INE KAFE! INE KAFE!" aj 10x za sebou. Nakoniec sme sa dočkali a organizátor zasvietil baterkou na znamenie, že je všetko pripravené. A vtedy sa to začalo. Hluk, škrekot, piskot...
Za krátko buchot bubnov a prvé tóny elektrických gitár. Keď vyšiel na pódium Vratko, dav ľudí zdvihol ruky a poviem vám, takéto privítanie zažijete len na východe. Začali hrať. Nespomínam si, akú pesničku hrali ako prvú. Popravde si momentálne nepamätám veľa vecí, pretože ešte stále som v neskutočnej eufórii.

Odohrali 18 pesničiek a na ľuďoch už bolo vidieť, že sa dostali do varu. Vtedy sa Vratko spýtal, či majú odohrať ešte jednu pesničku a vypadnúť. Za tento návrh ho skoro všetci ukameňovali a tak prišiel ten lepší a zdravší nápad - zahrať ešte aspoň 10 pesničiek. Úplne ma dorazilo keď zahrali "Prečo je to tak". Je to pesnička, ktorá mi pripomína detstvo keď IK ešte hrali v rádiách. No, priznám sa, nepoznala som celé texty asi 3 pesničiek...iba refrény, za čo sa dosť hanbím.

Čo ma štve ešte viac je, že som nestihla asi 2-3 pesničky kvôli radu pri bare.

A najviac krásne momenty?
Jednoznačne vtedy, keď si Vratko šiel vymeniť gitaru a ľudia zaňho zaspievali asi polovičku pesničky.
Alebo keď oznámil, že presne o 22 rokov bude mať 60 a všetci mu spievali "Všetko najlepšie".
Najviac to dorazil vetou po pesničke "Spomienky na budúcnosť"
„Toto je odkaz pre všetky sk*rv*n* gorily v parlamente : FUCK OFF!"

Radšej cenzúrované...

Celý koncert ukončili pesničkou "Záverečná". Vtedy sa mi tisli slzy do očí keď som si uvedomila, že je koniec. Atmosféra bola
jednoducho neskutočná! Najmä po koncerte, keď sme si všetci posadali na zem do malých skupiniek a čakali, kým si budeme môcť ísť pre podpis alebo fotku. Bohužiaľ, som musela ísť domov o niečo skôr ako moji spolukoncertníci , čiže o podpis aj fotku som prišla. Ale ako spomienku som si odniesla vykričané hlasivky, neohybný krk, boliace ruky a chrbát a hlavne ten najkrajší zážitok.
Som hrdá, že na slovensku máme aj kapelu ako je IneKafe a že si môžeme užívať ich koncerty

A odkaz pre chalanov: ĎAKUJEME VÁM! ♥


 Blog
Komentuj
 fotka
najivna  27. 2. 2012 00:15
kks aj ja si chcem takto pamatat koncert
 fotka
upirka113  27. 2. 2012 20:34
ach závidím !!
 fotka
impulse  1. 3. 2012 10:21
@najivna hej to mi povedalo už viac ľudí

@upirka113 budem možno hnusná ale, máš čo
 fotka
tinuska569  1. 3. 2012 15:38
jedno slovíčko, ktoré to ani zďaleka nevystihuje: MEGA!
Napíš svoj komentár