K tomuto blogu ma inšpirovalo dnešné fórum o "rádiovkách".

1. Hrá to vždy a všade.
Z každého rádia, mobilu, auta či rozhlasu. Niektoré pesničky by aj mohli byť fajn, ale časom to tak omrzí, že to nechcem už v živote počuť. Jednoducho sa opočúvajú a začínajú vznikať ďalšie, im veľmi podobné. A to už naväzuje na ďalší bod...

2. ...všetky sú na jedno kopyto.
No dobre, nie úplne všetky ale musíte uznať, že väčšina áno. V každej počuť len "tuc tuc" poprípade zmutované "elektro" prvky.

3. Niektoré texty nemajú absolútne zmysel a pointu.
"Hey, I just met you
And this is crazy,
But here's my number,
So call me, maybe?"
...no treba k tomu niečo dodať ?

4. Tvorenie týchto prudkointergalaktických textov.
Stretne sa niekoľko textárov a vymyslia to, čo je citované vyššie. What the fuck?! Kde sú časy, keď si pesničky písali interpreti sami? Kde sú časy, keď mali tie pesničky naozaj dušu? Teraz je to len o predbiehaní sa, kto bude mať stupidnejší text.

5. Koncerty a live vystúpenia.
Väčšina z tých spevákov ani nevie naozaj spievať. Veď si pozrite taký live koncert Black Eyed Peas. Horšie ako škriekanie opíc! A živá hudba pravdaže nehrozí. Všetko rieši počítač.

6. Ľudia počúvajúci túto hudbu, sú zdegenerovaní.
Aspoň teda tí, v mojom okolí. Už na prvý pohľad vidno, akú hudbu počúvajú. A práve z týchto vznikajú všetky tie pipky a deti vysedávajúce v baroch.

7. Ľudia počúvajúci túto hudbu, si nedokážu vytvoriť vzťah k inému štýlu.
Zase, viem, že nie všetci. Ale stretla som sa už aj s prípadmi, kedy títo ľudia ani náhodou nevedeli oceniť hudbu iného žánru. Hodnotili to slovami ako "sračka, blbosť, nepočúvateľné" ... A to je už obmedzenosť.

8. Touto hudbou sa podporujú diskotéky.
A naopak, diskotékami sa podporuje tá hudba. Všetko to ide ruka v ruke. A keďže diskotéky neuznávam, je to proste ďalší z dôvodov.

9. Výzor a vystupovanie speváčok/kov.
Pozrime sa na takú Nicki Minaj. Hrôza nad hrôzy. Ani taká, už pomaly vyslúžilá, Madonna nieje žiadna pastva pre oči. Extrém prejavuje aj Lady Gaga...jednoducho sa v tomto všetci predbiehajú.

10. Zmysluplné klipy.
Tam holá polka zadku, inde zase silikónový cecok. Lieta to tam ako na centrifúge. Plus si predstavme zvieratkovské vzory a pohroma je na svete. A sledujú to aj malé deti. Naozaj, primeraná výchova a pestovanie vzťahu k hudbe.

Hej, už som skončila. Milovníci rádiovej hudby, berte to s nadhľadom neodsudzujem vás ani vašu hudbu, ale názor si vždy poviem. A ak ma budete chcieť poúčať, že "každý počúva niečo iné a každému sa niečo iné páči" tak nemusíte. Ja to viem

 Blog
Komentuj
 fotka
night  15. 9. 2012 00:03
Ešte by som doplnil k 5: nielen živé vystúpenia, predovšetkým samotné songy sú tak do základov alterované (auto-tune pitch correction a pod.), že od reálneho hlasu a schopností "spevákov" sú tie umelé výtvory na kilometre vzdialené. Ale tak je doba, keď čisto znejúce tóny sa nie hľadajú u talentovaných, trénujú a cvičia, ale kupujú... (ach)



"The Rebecca Black saga in brief: Parents hire company to produce two cheesy pop songs and one cheesy video for 13-year-old daughter. Self-described "music factory" writes song including explanation of order of days of week. Daughter sings song. Producers auto-tune the bejesus out of it. "Music factory" unleashes song and promo on unsuspecting world. Video goes viral when critics trash it as "the most appalling thing on the Internet." Girl complains of "cyber-bullying." Then comes vindication. Gaga says she is a genius. Forbes declares her a millionaire."



Mainstream nie je hudba. Len biznis.
 fotka
obliviate  15. 9. 2012 00:21
Súhlasím so všetkým a hlavne s tým že sa vždy nájdu aj výnimky. Aj medzi spevákmi aj medzi poslucháčmi. Len škoda že ich je tak málo.
 fotka
bublina62  15. 9. 2012 09:20
súhlasím uplne
 fotka
sveter  15. 9. 2012 11:53
ale túto milujem!!!!



Screenshot




ale inak máš pravdu... najhoršie na tom je, že počujem cestou do školy v aute pesničku, ktorú nenávidím a potom si ju celý deň spievam, lebo ony sú doslova urobené tak, aby sa ti dostali do mozgu a nešli von....

a ku sedmičke by som chcela povedať, že to nemajú len hitparádoví ľudia, najčastejšie sa s tým stretávam u hiphoperov a potom u metlákov a punkáčov a takýchto, sama som kedysi počúvala len tvrdé veci a o ostatných vyhlasovala že to nie je ani hudba, že hiphop to je len recitovanie a sú to všetko sračky... a teraz som otvorená všetkým štýlom a neviem konkretizovať, čo počúvam..

ale dávam ti lajk
 fotka
impulse  15. 9. 2012 12:24
@sveter

tak tiež sa mi niektoré páčia, alebo sa mi spájajú so spomienkami, ale takúto hudbu nevyhľadávam.

s tými hiphopermi súhlasím, ale čo sa týka metalistov a punkáčov - pri nich som takéto nepostrehla.. ale jasné, že sú aj takí. ja počúvam tvrdú hudbu, ale tak isto, iné štýly mi nevadia. len ich nemám rada, ale žeby som každému kto to počúva hovorila, aké je to hrozné, tak to určite nie

ďakujem
 fotka
mielikki  15. 9. 2012 19:40
inak ten od 10 mi prekáža asi najviac, proste omylom občas dačo také zahliadnem a príde mi to len ako výstavka mäsa a takmer až istý stupeň predávania vlastného tela za účelom zisku, a tomu sa často veľmi pekne povedať nedá

a v podstate by mi to bolo jedno, ale tým, že to vidia i malé, neskazené deti, začnú mať pocit, že dačo také je normálne, a vieme ako to končí (pretože rodičia očividne nedokážu vždy vysvetliť potomkom, že si tie slečny nemajú brať za vzor)
 fotka
salkoo  15. 9. 2012 20:21
6. ja počúvam aj takú hudbu a necítim sa teda absolútne zdegenerovaná,fakt yb ma zaujímalo čo tým myslíš ,že zdegenerovaní neviem si to predstaviť

7. ja konkrétne som teda dosť otvorená k iným štýlom a mám práveže pocit,že väčšinou ľudia kt. nepočúvajú rádiovú hudbu sú takí,že aj keĎ je nejaká pesnička fakt dobrá proste má hodnotu,atď neuznajú to len pretože sa to hrá v rádiu

8.čo je zlé na diskotékach ?
 fotka
impulse  15. 9. 2012 20:30
@salkoo práve preto, je tam napísané , že "aspoň v mojom okolí".. mám okolo seba strašne veľa ľudí, ktorí to počúvajú a je to vidno. hlavne na dievčatách teda a vo veľa prípadoch je to až nevkusné..

k 7. som z tých, ktorí rádiovky nepočúvajú ale viem oceniť aj hudbu z rádia. a myslím, že ak je nejaká pesnička naozaj kvalitná, tak ju uzná skoro každý. ale to, čo sa dnes hrá v rádiách každé 2 minúty sa nedá považovať za kvalitu..

a k diskotékam - pre mňa je to primitívny spôsob zábavy. zase, neodsudzujem ľudí, ktorí chodia na diskotéky ale ja to proste neuznávam
 fotka
salkoo  15. 9. 2012 20:38
dobre myslím,že máš pravdu teda v tom čo si napísala že tie baby kt. to počúvajú tak veľmi tak to na nich vidno ale zase nie na všetkých..hej ja len beriem môjho brata on je taký proste počúva metal a žiaden iný žáner...no zas chápem ťa lebo na diskotéky chodí aj pár takých týpkov
10 
 fotka
daddy  16. 9. 2012 10:54
nechápem prečo to má iba 4* , príjemné čítanie
11 
 fotka
mcvpn  16. 9. 2012 11:03
myslím, že v každej dobe bolo dosť interpretov s prebranými pesničkami/textami od niekoho iného, ale keď je to na úrovni, tak to nie je zlé, len bohužiaľ takých už je menej
Napíš svoj komentár