Každý to pozná.
Každý to aspoň raz zažil.
Bol sám alebo sa aspoň tak cítil.

Pre mňa sú tieto dva pojmy totálne odlišne. Dnes som sa o tom s kamarátkou rozprávala a tvrdila mi, že je to to isté. Lenže nie je to. Pre mňa nie!

Ak je niekto sám neznamená, že je osamelý a naopak ak je niekto osamelý neznamená, že je sám.

Často sa cítim osamelo. Môžem mať okolo seba 25 spolužiakov. Dvesto priateľov na sociálnej sieti. Niekoľko iných ostatných ľudí, kamarátov, rodinu..

Na samotu som si zvykla. Vždy alebo aspoň väčšinou som bola sama. Ale to mi neprekážalo a ani neprekáža. Môžem robiť všetko čo chcem. Nemusím sa obmedzovať a prispôsobovať iným ľuďom. Môžem si pozrieť film, seriál, show čokoľvek čo chcem, môžem si pustiť takú hudbu aká sa mi páči. Môžem veľa vecí a je to moja voľba. Nemusím sa pozerať, či sa to niekomu páči alebo nie..

Lenže pocit osamelosti ma tak neskutočne ubíja. Ani si to nevie nikto predstaviť. Môžem mať okolo seba kopu ľudí, ale stále sa cítim sama.

V podstate ani neviem čo som chcela vyjadriť, ale to bude tým chaosom, ktorý prebieha už nejaký piatok v mojej hlave..

 Blog
Komentuj
 fotka
vreskot000  4. 11. 2017 17:10
tak si najdi nejaku zábavku, chodievaj na prechádzky a uvažuj pozitívne, ako sa niečo dá, a nie ako sa niečo nedá. nebudeš cítiť ani osamelosť ani samotu. píšeš že sú to dva rozdielne pojmy. nie sú... sú to celkom isto synonymá.
Napíš svoj komentár