Zakladá sa priateľstvo na dôvere ? Otázka ktorú si kladú asi mnohý z nás, a mnohým to je asi aj jedno. Ale čo je to vôbec dôvera ? Je to niečo čo by nám malo byť ľahostajné? Ja si myslím že nie! Podľa mňa je dôvera, keď tomu človeku môžeš povedať úplne všetko. Bez ohľadu na to, aká to bude téma. Dôvera by mala byť všade či je to priateľstvo, partnerstvo či manželstvo. Podľa mňa je to základ ľudskosti. No nie každý človek jej má toľko. Ale prečo je to tak ? Prečo niektorý ľudia už moc nedôverujú ? Niektorý už ľuďom moc neveria pretože zažili moc sklamaní, a potom sú uzavretý a mnoho krát majú málo priateľov, čo je škoda pretože pravé priateľstvo je ta najkrajšia vec. Ale prečo majú niektorý ľudia potrebu zradiť? Na toto som si dlho kládla otázku a snažila som sa na ňu nájsť odpoveď.

No zistila som že na to nie je jednoznačná odpoveď. Každý to robí kvôli niečomu inému. Niektorý klamu, iný podvádzajú, ohovárajú, prezrádzajú veci, ktoré sľúbili že ich nikdy neprezradia a podobne. Ale aj tak.. prečo to robia? Sľúbia a potom nič s toho. Ak to nechcú dodržať tak potom nech to ani nesľubujú. Aj vám sa to už isto raz stalo že vám niekto niečo sľúbil a potom sa na to vykašľal. Mne sa to stalo už moc krát a aj tak to zakaždým bolelo. Niekedy viac inokedy menej. Ale bolelo. A o to ide. Prečo zbytočne ublížiť a stratiť dôveru u človeka ktorého máme radi? Ak to nechcem spraviť tak mu to proste poviem na rovinu a neklamem. Vždy je lepšie povedať pravdu ako klamať. Ľudia by si mali viac dôverovať a menej klamať podvádzať a pod.

Tak napríklad. Moja bývala kamoška. Volá sa Veronika. Ja som ju brala skoro ako vlastnú sestru a ona sa na mňa vykašľala. Poznali sme sa od škôlky. Na prvom stupni sme sa moc nemuseli ale na druhom stupni sme sa postupne viac spoznávali a boli z nás naj kamarátky. Proste stále sme boli spolu robili sme všetko spolu proste kamarátka na úrovni. No ale prišiel koniec deviatky a postupne na mňa kašľala. Našla si frajera mala na mňa menej času ako to bolo kedysi to som chápala, ale po čase sa na mňa úplne vykašľala. Proste už ani na Facebooku sme si nepísali nevolali ani sa mi už neozvala od leta. Začala o mne šíriť klebety proste ako začala chodiť do inej školy je z nej úplne iná Veronika ako som ju JA poznala. Je z nej namyslená fiflena. Nikdy som si nemyslela že by mi niečo také spravila. Však sme boli najlepšie kamarátky a ona mi spraví toto. Poza chrbát ma ohovára a nedokáže mi to povedať do oči. Dosť ma to vzalo. Preplakala som asi 2-3 noci no potom som sa schopila a povedala si že toto by pravá kamarátka nespravila, ale bolelo ma to stále. Zažili sme spolu veľa super zážitkov, na ktoré som často spomínala. A občas ešte aj spomínam.

No život ide ďalej a nemôžme stále ostávať pri minulosti a negativite keď okolo nás je viac priateľov ako si niekedy myslíme. Pozerajme sa na svet aj optimisticky a do budúcnosti, a hľadajme skutočných priateľov z dôverou v srdci.  







PS. Toto som našla niekde hodené v pc Bolo to dávno keď som to písala ale snáď pointa je vystihnutá  

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár