Stela sa zobudila o šiestej ráno, oveľa skor ako zvyčajne. Veď sú prázdniny, može spať koľko chce. Ale predsa nemohla.
Vstala a pozrela z okna. Bola ešte tma, mesiac svietil tak jasne ako ešte nikdy a hviezdy vyzerali ako malé drahokamy. Celá krajina bola pod snehom. Biele vločky padali na zem a Stele vírili mysľou rozne myšlienky. Nakoniec sa obliekla a vyšla na ulicu. Striaslo ju od zimy a chcela sa vrátiť, lenže niečo ju lákalo prejsť sa po čerstvo napadanom snehu. Vŕzgal jej pod čižmami a vietor jej ofukoval tvár. Zrazu mala pocit, že počuje tichý výrik. Najskor prichádzal z ďaleka ale postupne silnel a blížil sa k nej až nakoniec ustal. Snažila sa nevšímať si to a vdychovala čerstvý vzduch. Prešla cez most zastala a poobzerala sa. Zrazu na múriku nad ňou uvidela bosé detské nožičky. Srdce jej poskočilo pri hroznej myšlienke...
Prizrela sa lepšie a srdce sa jej rozbúchalo...
Na múriku sedel malý anjelik. Biele krídelká mal ovisnuté a tvár zarmútenú. Stela podišla bližšie. Anjelik zdvihol hlavu a v prvý moment sa zdalo, že odletí. Nakoniec však sklonil hlavu naspať a z očí mu vypadla slza jasná ako krištáľ.
,,Prečo plačeš?" opýtala sa ho Stela.
,,Som smutný," odpovedal detským hláskom anjelik, ,,dieťa, ktoré som mal strážiť, prestalo veriť v anjelov a tak som od neho odišil, veď kto neverí nemá právo aby ho chránil anjel, a tak už nie som potreba..." dokončil smutne.
Stela sa zamyslel a nakoniec prehovorila k anjelikovi nežným hlasom:
,,Ak by si chcel,...," Stela zvažovala slová, ,,mohol by si strážiť mňa. Ja nemám svojho anjela, pretože mi o anjeloch nikdy nikto nehovoril. Tak... chceš?"
Anjelik zdvihol hlavu a v jeho očiach sa zračila nádej.
,,Smozrejme! Ďakujem! Uvidíš, budem ten najlepší strážny anjelik na svete. Budem tvoj ochrana, priateľ tešiteľ..."
Anjelik sa posledný krát usmial a odltel.
Stela sa otočila a vracala sa naspať domov. Vedela, že už nebude sama, žebude mať niekoho, komu može doverovať. Bude mať svojho anjelika...
*******************************************
Každý potrebujeme svojho anjelika, potrebujeme priateľa a potešiteľa.. ja som ho našla Prajem to aj vám ...

 Blog
Komentuj
 fotka
layla20  19. 10. 2011 18:07
zlaté
 fotka
funnylifee  20. 10. 2011 17:01
Dakujem
Napíš svoj komentár