Zamyslel som sa nad týmto.. máme doma televízor aj rádio. Takže musíme platiť túto výpalnícku daň. Komu ale tie peniaze smerujú?
Určite nie do tých staníc, čo počúvam alebo pozerám.

Samozrejme, že idú STV a SRO. Že STV nepozeráme a SRO nepočúvam? Raz som sa pokúsil na bicykli počúvať rádio Devín, ale jediné čo mi to dalo bola absolútna neschopnosť ťahať Za to aby som platil? To si radšej na bicykel pripnem káru, to je zadarmo.

Zdá sa mi, že kultúra by mala byť vecou skôr jednotlivcov a ich podpory jej rozvoja, či už nejakou činnosťou alebo finančne. Ale povinné? Je to prinajmenšom zamysleniahodné.

Musím povedať, že občas sa u nás zapnú aj verejnoprávne kanály..takže zase až také čiernobiele ako som to vykreslil to nie je

Pri súčasnom kurze slovenskej politiky je ale celkom možné, že za chvíľu budeme platiť nielen televíziu a rozhlas, ale aj si povinne kupovať nejaké vládne noviny.

 Blog
Komentuj
 fotka
cinematographer  6. 2. 2008 21:07
Dane platíš komu? resp. budeš platiť. No komu?? Predsa štátu, aby mal z čoho fungovať, pretože tie desaťtisíce zdravotníkov, policajtov, hasičov (a aj úradníkov) nie sú proste zadarmo.



A myslíš, že tie "stanice" ktoré počúvaš a pozeráš ty, sú hodnotné? ponúkajú ti kvalitné tituly, ktoré ťa aj obohatia? To má byť totiž poslaním televízie verejnej služby (verejnoprávnej) - má poskytovať priestor programom v komerčnom súboji neschopných obstáť s mainstreamovými programami, ale "umeleckej" hodnoty.



A myslíš, že taká organizácia (ktorá má zo zákona obmedzený podiel reklamy) bude fungovať zadarmo?



Skús si niekedy pozrieť film na STV 2 o 22:00 (Eurokino / Filmový klub) alebo si zapni Radio_FM a potom vynášaj súdy.
 fotka
vincent_vega  6. 2. 2008 21:34
ten prednomou ma rozosmial



Súhlasím s tebou...a kto chce kvalitné filmy máme tu kiná a filmové kluby
Napíš svoj komentár