Určite sa tým starším z vás už stalo, že vás niekto mladší doslova otravoval. Mňa dokonca jeden chlapec vyprovokoval až k tomu, aby som si ho dal na icq do ignore listu, lebo sám nevedel pochopiť, že si s ním písať tak intenzívne nechcem.

Vidí sa mi, že chlapci v istom veku okolo 13 rokov skutočne sa búria proti všetkému a všetkým. Väčšinou oni sú potom zdrojom rôznych flameov na diskusných fórach a tak.

Osobitne sa mi páčia výrazy typu: "Ja keď sa naserem, tak ti vimažem celí pevný disk" a podobné duchaplné vyhlásenia. Občas sa stane, že sa takýto dvaja stretnú a začnú sa hádať, akoby pojedli všetku múdrosť sveta. A keď začnú poučovať ľudí, čo sa tomu rozumejú, tak to sa už váľam po zemi. Našťastie ich to pár mesiacoch prejde

A čo dievčatá? Tam sa mi zase vidí, že v tom dovtedy homogénnom kolektíve práve v obodbí dospievania sa vyostria všetky spory a vznikajú veľké nepriateľstvá. Mnohé z kamarátstiev, čo dovtedy mali to nemusia prežiť. Ale v tomto až takú istotu nemám.

Chlapci ostanú jednotný kolektív a svoj vzdor smerujú hlavne von a dievčatá sa skôr hádajú medzi sebou (a obe skupiny sa búria proti autoritám). Môže byť?

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár