Pred chvíľou som dočítal článok o tom seriálu, čo na Birdze chodil. Ja som ho nevidel, takže k obsahu sa vyjadrovať nebudem.

Čo je dôležitejšie je skutočnosť, na ktorú tam bolo nepriamo poukázané. V dnešnom svete je mnohokrát viac cenenou dravosť a sebapresazovanie sa ako skutočné vedomosti a kvalitná práca.

Mnohokrát vidím, že tí najrozumnejší ľudia ostávajú ticho a tón udávajú tí, ktorým síce Boh veľa rozumu nedoprial, zato však veľkú papuľu.

No povedzme si otvorene. Málokto je ochotný pripustiť, že ten druhý je rozumnejší než on a ešte menej je tých čo aj povedia. Nerozumiem o čom ten človek hovorí. A keďže tomu, čo hovorí papuľnatec rozumejú, tak s ním budú skôr súhlasiť.

Viním za to celú spoločnosť, predovšetým tých, čo majú moc. Ale teraz nemyslím moc politickú, ale hlavne moc nad médiami. Médiá sa stali našou druhou rodinou (ja trávim s televíziou viac času než s mamou). A keď ako vzor mravnosti ukážu mafiánov a ako osobu, čo si zasluhuje úctu nejakú moderátorku, čo vie akurát čítať a pekne vyzerať, potom sa tomu, že k takým typom sa ľudia snažia prilížiť a určite sa nenechajú poúčať od nejakého intelektála

ktorý ani v televízii nebol.

Začal som o jednom a skončil o druhom, snáď mi to odpustíte.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár