Môže mi niekto hacknúť notebook, bez toho aby som mala pripojenie na net a nie menej ako 20 metrovej vzdialenosti? :D
Fajn...ja viem že pre niektorých bude asi (určite) moja otázka vrcholom stupídnosti a nevzdelanosti...len som veľmi paranoidná v tomto a potrebujem ubezpečenie, že určite nie.
Takže mám notebook...bez internetu, len s wifi a aj to mám vypnuté, lebo
Nechce sa mi to čítať, ale všetko je možné... Bez prístupu na internet asi ťažko, jedine ak by si umožnila niekomu fyzický prístup k tvojmu notebooku...
Bez netu sa ti nikto nemoze naburat do pocitaca. Explorer a Internet Explorer su dve rozdielne veci. IE je program cez ktory surfujes na nete a Explorer su ikonky, okna, start myslim ze to ma nazov prieskumnik v slovencine
da sa tam dostat aj bez netu, sak si ho mala pripojeny do zasuvky nie ? tak tade ti niekto prebehol a hrabal sa tam, ano vedia to aj male deti a netreba nato nijake vybavenie len kabel co ma na jednej strane usb a na druhej koncovku do zasuvky /da sa to kupit v kazdom obchode s pc asi za 2€
nevladal som to docitat uplne cele, ale ak sa ti nieco v pocitaci kazi mozes za to ty alebo windows.. nikto by sa ti nenaburaval do pocitaca.. (ano si mierne paranoidna) a ano da sa aj ak mas vypnuty bluetooth aj wifi ale musi ten clovek byt blizko..
Pri vypnutých sieťových pripojeniach je to prakticky nemožné. I keď teoreticky... Ako neaktívne by sa mohli iba javiť. Na to by však musel byť človek dosť šikovný a najmä by potreboval k tomu stroju počiatočný prístup, či už fyzický alebo virtuálny, ktorým by aktivoval prístup...
Z väčšej časti však u mňa prevláda názor, že to má na svedomí Microsoft...
Tak za 1. ešte sa zasmejem (nie preto žeby to bola až tak hlúposť ale proste že sa ti chcelo tu písať také litánie
za 2. Áno si paranoidná
3. Explorer.exe je systemový nástroj operačného systému Windows je zapnutý vždy pretože bez neho nevieš ovládať plochu disappointed:najdeš ho keď stlačíš ctrl+alt+delete ->Správca úloh ->procesy ->explorer.exe(je pri ňom napísané "prieskumník windows" ) ak ho zavrieš zmiznú ti ikony na ploche aj panel nástrojov. Takže on proste nejak skolaboval keď si tam nebola a keď si sa vrátila nemohla si ovládať plochu
dobre dobre, som rada že som vás všetkých pobavila...xD a teraz mi to už dáva zmysel...prišlo mi to dajaké známe myslela som fakt že internet...ja umriem, fakt. T_T a vďaka tomu, kto si to prečítal...xD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Nie, neboj sa, nikto sa ti nikam nenabúral, práve si spoznala stabilnosť systému zvaného "Okná"
neviem ti povedať čo sa stalo, ale určite nič vážne
a EXPLORER a INTERNET EXPLORER su dve dost rozdielne veci
Z väčšej časti však u mňa prevláda názor, že to má na svedomí Microsoft...
opdla mna tam musel niekto byt fyzicky na tvojom compe a nieco s nim robit alebo neviem inac jak
a explorer.exe neni internet explorer to je normalne systemovy proces vo windowse tusim
Tak za 1. ešte sa zasmejem (nie preto žeby to bola až tak hlúposť ale proste že sa ti chcelo tu písať také litánie
za 2. Áno si paranoidná
3. Explorer.exe je systemový nástroj operačného systému Windows je zapnutý vždy pretože bez neho nevieš ovládať plochu disappointed:najdeš ho keď stlačíš ctrl+alt+delete ->Správca úloh ->procesy ->explorer.exe(je pri ňom napísané "prieskumník windows" ) ak ho zavrieš zmiznú ti ikony na ploche aj panel nástrojov. Takže on proste nejak skolaboval keď si tam nebola a keď si sa vrátila nemohla si ovládať plochu
Skus spravit dokladnu analyzu zamku vchodovych dveri ako to robia v CSI, mozno ti niekto pickol zamok a pozeral si fotky
Neboj sa a kludne spávaj, ak sa ti k PC nikto fyzicky nedostane, tak si v bezpečí
taktiez podla moznosti vypnut zasielanie o vzdialenu pomoc (alebo nejak tak sa to vola)