Po svojich vzťahových skúsenostiach som prišiel (aj) na to, že v zdravom, dvoch ľudí čo sú aspoň relatívne schopný tvoriť vzťah (lebo našiel som a bohužiaľ aj chodil som s osobou, ktorá nebola jednoducho schopná tvoriť dlhodobý vzťah, isto by jej pomohol psychológ, keby tam šla) tak ale aby teda ten vzťah fungoval a rástol je potrebná postupná smrť egoizmu. Človek musí chcieť no....Ale čo už ja budem rozprávať , záleží na tom vôbec čo pre koho znamená láska?
No každý vzťah ta zmení bud k dobrému alebo k horšiemu . Láska je keď sa človek najprv pomaly a potom až úplne zaľúbi do danej osoby a ta druha osoba je mi to schopná vrátiť v tej istej miere.. Čiže laicky povedane bud ľúbia obaja alebo iba jeden... ked není vo vzťahu dôvera tak ako nie je o com... Rešpekt a porozumenie... Kompromisy.... Žiarlivosť nemá vo vzťahu co hľadať... Bud veria danej osobe alebo nie ostatné sú len výhovorky.... A to ostatne na čo sa pytas tak je súkromná vec.. Čiže je na danej osobe ci ti napíše niečo viac o svojom súkromí alebo to iba zovseobecni... Ale zase je lepšie vidieť pravú tvár daného človeka skôr ako neskoro a nepripúšťat si to a mat ružice okuliare a tolerovať všetko keď ten druhy by netoleroval ani 10tinu z toho co by si toleroval ty!!
Odporúčam knihu Smysluplne vztahy od Michala Bartoša ... na veľa vecí som už prišla aj predtým, ale nevedela som to tak trefne vyjadriť ako on v tej knihe.
Každý vzťah je na začiatku krásny. Neskôr prichádzajú problémy/ nedorozumenia, je potreba robiť kompromisy... ak to však dvaja ustoja a vždy nájdu cestu, ako každú nepríjemnosť prekonať, potom to je (aspoň pre mňa) skutočná laska.
Vo vzťahu sa snažím pozerať najmä na to dobré, čo v partnerovi je, lebo chyby máme každý a je zbytočné ich zvýrazňovať.
Vzťah budujem na dôvere, otvorenej komunikácii a vzájomnej opore. A láske samozrejme. Nejaké problémy sa vo vzťahu vždy nájdu, dôležité je ale vedieť si ich vydiskutovať/vyriešiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Každý vzťah je na začiatku krásny. Neskôr prichádzajú problémy/ nedorozumenia, je potreba robiť kompromisy... ak to však dvaja ustoja a vždy nájdu cestu, ako každú nepríjemnosť prekonať, potom to je (aspoň pre mňa) skutočná laska.
Vo vzťahu sa snažím pozerať najmä na to dobré, čo v partnerovi je, lebo chyby máme každý a je zbytočné ich zvýrazňovať.