Mal som diskusiu s kamarátom ktorý jazdí na motorke o tom čo je namáhavejšie . Keďže som cyklista stál som si za svojím. Na motorke som sa vozil dosť a neprišlo mi to ako namáhavé .
hovorí sa, že cestná cyklistika je najťažší šport, mtb tiež nie je prechádzka ružovou záhradou, s vozením sa na motorke-zidanovke by si tom neporovnával
Absolútne nesúhlasím. Ked chceš jazdiť motocross, myslím tým motocross a nie vozenie sa po dedkovom jablkovom sade tak určite je to náročnejší šport. Motorka má oveľa väčšiu váhu a na udržanie stability potrebuje kondíciu. Mtb aj motocross majú oboje svoje techniky jazdenia ale ked ženieš motorku naplno tak ako začiatočník budeš dávať pauzu po 5 minútach . Pri motocrosse musíš určite posilovat celé telo, behať, plávať, bicyklovat. Naučiť sa techniky jazdy najlepšie od niekoho kto trochu ovláda by nemusel byť as taký problém.
K tomu sa pridáva aj náročnosť po finančnej stránke keďže pri motorke musíš rátať aj s nákladmi čo sa týka servisu a samozrejme motorka aj voľačo papá takže ju musíš aj živiť.
Pri biku je to o niečo jednoduchšie ale nehovorím se je to jednoduche. Radím tí, ak máš záujem len o take hobby jazdenie aby si mal len koníčka, skôr ten Mtb. Je veľa ľudí ktorí sa tomu venujú a určite nájdeš partiu, možno aj niekto z kamošov sa pridá.
@jarmulkazidan splietaš jablká s skúškami. Vozenie sa na ''zidanovke'' po cestách je skôr koníček pri ktorom si uzivas akúsi slobodu. Motocross je o teréne, skokoch, prejazdoch, tvojich schopnostiach. Len take Vozenie sa na vyberanie hlavy nieje určite náročné to máš pravdu. Ale bavíme sa o crosse. Náročné po fyzickej stránke, finančnej a určite aj po psychickej - postupne tlačiť motorku až k hraniciam jej možností a prekonávať pri tom sám seba, svoj strach.
Motocross. Na biku moze jazdit kolko chces ale neunavis sa tak ako na motorke.Tam mas velku vahu co musis drzat v rukach, pracovat s telom, nohami atd. Proste chod na motocrossovu trat a uvidis
Tí čo vravia že cyklistika , dal by som im do ruky silnejšiu crossu a poslal na pieskovú trať. Po dvoch kolách začínajú boleť ruky. Po hodine a pol je človek vyčerpaný..nieje to len o ťahaní plynu a sedení
@yoy@kubinooo@passarinho@snowphil Mal som tú možnosť jazdiť na Honde CRF 125 2005 . No ale ajtak daj si 80km na bicykli kde máš cca 30-35km kopcových a uvidíš či ešte dáš takú trať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
K tomu sa pridáva aj náročnosť po finančnej stránke keďže pri motorke musíš rátať aj s nákladmi čo sa týka servisu a samozrejme motorka aj voľačo papá takže ju musíš aj živiť.
Pri biku je to o niečo jednoduchšie ale nehovorím se je to jednoduche. Radím tí, ak máš záujem len o take hobby jazdenie aby si mal len koníčka, skôr ten Mtb. Je veľa ľudí ktorí sa tomu venujú a určite nájdeš partiu, možno aj niekto z kamošov sa pridá.