Každý vzťah má svoje citové konto. Na ktoré vkladáme, ale tak isto ako aj z bankových z nich aj vyberáme a keď do neho nič nevložíme a len vyberáme, dostaneme sa časom do mínusu.

Čo do mínusu! Do bankrotu...

A potom nám nezostane nič iné, len účet zrušiť, vyhlásiť verejne bankrot, alebo sa pokúsiť namiesto vyberania, začať konečne vkladať.
Lenže často si ľudia neuvedomujú, že aj takéto kontá existujú, že aj o vzťahy sa treba starať, zachraňovať ich...
Ak je vo vzťahu konto v bankrote, nepomôže jeden romantický večer, aby bol účet zas v plusových hodnotách. Dni, týždne a mesiace vyberania nenahradí jeden vklad.
A tu sa objavuje závažný problém.
Často ľudia vravia, že nechápu, prečo skončil práve ten ich vzťah, veď mali pocit, že bolo všetko v poriadku. Dá sa všetko vrátiť na plusovú hodnotu chvíľkovou snahou?

Môj priateľ je taký istý.
Vyberal, vyberal a vôbec nepozeral na to, že bankrotuje. Vlastne na to doteraz nepozerá.
Maličkosti, pozornosť prestali existovať a tým aj moja radosť...

A preto aj ja konečne chápem ako je možné že veľké lásky končia.
Že sa rozchádzajú ľudia, ktorí navonok pôsobili ako pár, ktorý je predurčený na spoločný život.
Lebo okolie nevidí do vnútra vzťahu.
A často do neho bohužiaľ nevidia ani partneri, ktorých sa to týka.

Začnime si všímať aj citové kontá, nie len tie bankové!

Kedy ste naposledy pochválili partnera? Kedy ste mu poďakovali? Zavolali len tak, ako sa má bez toho, že by ste riešili organizačné veci? Pohladili po vlasoch, alebo objali bez dôvodu, lebo ste to tak cítili? Kedy ste toho druhého prekvapili?

Zisťujem, že konto vo mne vyhlasuje oficiálne bankrot...

 Blog
Komentuj
 fotka
newgeneration  25. 2. 2010 14:14
nuž bankové kontá prehliadam...a tie citové sa snažím vždy všímať si a rovnako sa o ne aj starať... ale teraz všeobecne k téme a vlastne aj k tvojmu prípadu... vzťahy zabíja samozrejmosť... vieš zo začiatku je každý vzťah pekný a krásny a obaja sa cítia ako v siedmom nebi... nuž ale po čase...nenazvem to tak, že láska vyprchá ale jednoducho už všetky tie veci a aj osobu vedľa seba ľudia považujú za samozrejmosť...a to je tá najväčšia chyba... nič čo človek má a takisto ani nikoho koho človek má nie je samozrejmosť...
 fotka
endre-silentname  25. 2. 2010 14:19
Tak ... tu mi veru nedá sa nevyjadriť, lebo som napísal nedávno niečo podobné... len nie v láskach ale aj priateľstvách... a to je vo všeobecnosti... proste treba aj priateľstvo zalievať ako kvietky vodou, lebo inak umrú. Je to tak a súhlasím s tým, čo si napísala. Nedokáže to zmeniť jeden moment, lebo nič nevyrastie okamžite. O všetko sa treba starať a znovu si nájsť tú cestu. Niekedy nie je neskoro, niekedy bohužiaľ áno... tak držím palce a dúfam, že sa to ešte zlepší
 fotka
burn  25. 2. 2010 14:24
ach ano, tusim az prilis dobre viem, o com to je... velmi triezvy pohlad
 fotka
ayreen  25. 2. 2010 16:57
je mi ľúto, že ti v tomto musím dať zapravdu
 fotka
gumacik  9. 3. 2010 00:16
Katka moja, po dlhom čase, fakt dlhom som sa dopracoval sem na birdz, keďže jeden náš známy mi povedal, že si sem vložila článok no a nie je veselý...i keď som vedel o tomto bankrote ako som ti napísal pred pár dňami, verím, že do tvojho života bude opäť svietiť slniečko a ako ekonóm ti želám zelené hodnoty vo vzťahu
 fotka
antifunebracka  10. 1. 2019 17:03
Nedá sa to ešte zachrániť?
Napíš svoj komentár