Vravel si, že chceš urobiť niečo veľké. Nikdy som ti v tom nebránila, no aj tak si sa odviazal z tej stuhy, na ktorej sme spoločne hojdali vo vánku.

Obdivuješ moju silu. Vraj ťa očarila. Až natoľko, že si mi ju všetkú vzal. Som ako pokrčený papier. Nikto ho nevyhodí, lebo sa možno ešte zíde, ale ani sa ho nesnaží narovnať. A tak len čakám, pohodená v kúte, hneď vedľa odpadkového koša ležím.

Už si to urobil. Obrovskú vec. Sotil si ma zhora, hoci si vedel, že som privysoko. Sotil, aby si sa presvedčil o mojich slovách, ktoré sa ti tak veľmi páčili. "Aj pri páde sa dá naučiť lietať," povedala som. Pozeráš sa ako letím. Letím? Nie, ja padám a padám hlboko a ty sa stále pozeráš so skúmajúcim výrazom v tvári. Vieš, že tak skoro nevzlietnem. Moje krídla sa vysušili, lebo ich viac nepolievaš svojim anjelským citom.

Chvíľu si sa zamyslel, čo si to urobil. No veľmi rýchlo si zabudol na svoj experiment a ponoril si sa do vlastného života. A ja som ešte stále vo vetre, prudko klesám smerom dole a čakám kedy ma obviažeš stuhou. Ošetrí mi rany, ktoré neprestávajú štípať...

 Blog
Komentuj
 fotka
eclipse  5. 6. 2007 21:38
Velmi posobive, pekne, aj ked skutocne smutne, ale od srdca.. Takze chvalim Mozno preve preto, ze som sa tam ciastocne nasla. Je zaujimave, kolko krasnych veci vie clovek napisat prave vtedy, ked preziva cosi tazke..
 fotka
aikaa  5. 6. 2007 21:42
kraasne...
 fotka
leniny7  5. 6. 2007 22:14
nadherne napisane
 fotka
in_memories  5. 6. 2007 22:24
moc pekne.. fakt..

mozno sa mi to tak paci preto ze sa dokazem dokonale vcitit do sitaucie opisovanej..
 fotka
cotessy  5. 6. 2007 23:15
nadherne....smutok ludi inspiruje,,,nadherne je to...
 fotka
element-ka  6. 6. 2007 09:51
asi nas je viac, na kom niekto experimentoval..a otriasol sa z toho rýxlo, ako z hodiny xémie...
 fotka
martinka1112  6. 6. 2007 12:29
pekné,dlho osm niečo také nečítala,je to písané naozaj zo srdca,.....pekné
 fotka
fireweed  6. 6. 2007 17:31
Eclipse, Cotessy: je to paradox, že? bolesť otvára nové dvere, robí z nás citom roztečené bytosti..núti nás zaobaľovať slová do metafor a to všetko preto, aby to menej bolelo. Lebo ak niečo dostane meno, stane sa to skutočnosťou. A to nechceme.



Element-ka: ..ako z hodiny chémie..a ja stále čakám kedy skončí prestávka a vráti sa. Nevráti.



Ďakujem za všetky komentáre...
Napíš svoj komentár