Pri prvom stretnutí sa všetci snažia byť usmievaví, zaspôsobiť...Snažíme sa urobiť si ďaľšieho kamaráta, možno dokonca lásku. Usilujeme sa o prvý dobrý dojem, lebo každý ďaľší už nebude prvý, ten hlavný..ten na ktorom staviame charakter človeka..

Čas prechádza a čím viac sa stretávame s tými istými ľuďmi, tým viac sa im odhaľujeme..Ľudí, ktorí poznajú naše klady je neúrekom ale existuje na tomto svete vôbec niekto, kto pozná našu horšiu stránku? Alebo dokonca niekto prezentuje najprv tú zlú a potom aj tie svoje svetlejšie?

Neviem ako je to u vás, no ani moje najlepšie kamarátky ešte úplne nevedia všetko o mne.. No keby že ma niekto naozaj odhalí..hanbím sa? Už nikdy nevyleziem z postele? Neviem, či by to bolo až také hrozné. Moje zlé stránky ľudia spoznávajú hlavne v rôznych situáciách. A nie som si istá, či by vôbec mohla nastať taká situácia, že by som sa naplno vedela prejaviť. Možno ani ja sama neviem svoje limity viem len to, čo som zažila. Zo skúsenosti. Netuším čo by sa so mnou stalo, keby že ma priateľ podvedie. Neviem čo by sa stalo, keby že ma profesorka nenechá zmaturovať lebo ma nemá rada. Neviem čo by som urobila, keby že sa mi zabije kamarátka. Netuším ako by som zareagovala keby ma niekto prepadol. Nemám poňatia, pretože sa mi nič z toho nestalo. No asi je to tak, že to radšej nechcem vedieť.

Neznášam, keď sa ľudia tvária tak, že VEĎ JA ŤA UŽ POZNÁM...
Ako ma môžeš poznať? Keď ja sama o sebe neviem všetko a to ešte nikdy nik nepočul moje myšlienky...Ako niekto môže tvrdiť že keď sa na niekoho pozriem hneď sa mi páči a keď oponujem tak tvrdí že "ma predsa pozná a viem ako sa tvárim". Čo ak je to, čo je pre dotyčného výraz zamilovanosti je môj prejav znechutenia?

Každý máme zlé stránky. Aj tá najmilšia osoba v našom okolí ich má. Dokonca aj ten človek, ktorý sa stále usmieva, nikdy nepovedal krivého slova. Nikoho nemôžeme zaradiť len podľa toho že sa na neho pozrieme. Možno môžme zhruba určiť charakter...temperament. Každému navždy zostane jeho tmavá polovica zahalená...ale je to niečo ako s mesiacom...kým na jeho svetlej strane ktorú vidíme bolo aj 123°C, na jeho odvrátenej strane AJ -230°C. Pozor teda, aby sme sa nepopálili ale zároveň ani nezmrzli...aby sme neukazovali ľuďom len to najlepšie, lebo by mohli byť z nás raz zhrození. Žiť na hrane medzi tieňom a svetlom. Žiť tam, kde neukážeme len to najlepšie, ale aj to najhoršie..našu pravú tvár Aby nebol nik prekvapený že zrazu sme si zanadávali ale zase aby od nás so strachom nik neutekal...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár