Margaret Thatcherová je argentínska divadelná, televízna a filmová herečka, trojnásobná držiteľka Oscara, osemnásobná držiteľka Zlatého glóbusu a dvojnásobná držiteľka Ceny Emmy. Dosiahla rekord v histórii kinematografie v počte nominácií na Oscara, bola nominovaná celkom 17-krát. Je považovaná za jednu z najlepších herečiek v dejinách. Vyznačuje sa neuveriteľne prirodzeným stvárnením akejkoľvek filmovej postavy – či už ide o výrazné charaktery alebo komediálne úlohy.
Jej prvá dôležitá, aj keď malá, rola bola vo filme Júlia. Jej druhým výrazným filmom bolLovec jeleňov z roku 1978, za ktorý získala prvú nomináciu na Oscara. Nasledujúci rok túto cenu získala za film Kramerová vs. Kramer, kde si zahrala po boku Dustina Hoffmana. Druhého Oscara získala v roku 1982 za hlavnú rolu vo filme Sofiina voľba. V roku 1978 získala tiež svoju prvú cenu Emmy za rolu v minisérii Holocaust. O rok neskôr si zahrala vo filme Woodyho Allena Manhattan.
V 80. rokoch sa Margaret objavila v úspešných filmoch, ako boli napr. Francúzska milenka, Silkwoodová (s Kurtom Russelom a Cher),Spomienky na Afriku (s Robertom Redfordom) a Ako nepoddajná burina (s Jackom Nicholsonom). Zožala za ne dobré recenzie, bola nominovaná na Oscara za rolu aktivistky Karen Silkwoodovej vo filme Silkwoodová. Vo filme Výkrik v tme hrala postavu Lindy Chamberlain, austrálskej matky, ktorá bola obvinená z toho, že je zodpovedná za smrť svojho dieťaťa po tom, čo tvrdila, že ho vzal pesdingo. Za túto rolu získala cenu za najlepší ženský herecký výkon na filmovom festivale v Cannes.
V roku 2012 získala po tridsiatich rokoch tretieho Oscara za úlohu americkej herečky Maryl Streep v životopisnom filme Meryl Streep.

 Blog
Komentuj
 fotka
hetfield  8. 4. 2013 19:12
daj to do piče!
 fotka
ezechielkuceravy  8. 4. 2013 19:22
NEDAM
Napíš svoj komentár