Moje trápenie sa začalo tesne po Vianociach keď mi oznámil kamarát dátum skúšky. Moja prvá rekacia bola „to si děláš prdel?“ no ale on to myslel vážne. (Bol to dôsledok toho že som nebol na poslednej prednáške, kde sa dohodol dátum skúšky.) Tak som sa pustil do hladania zošita a literatúry, najpr som si myslel že zošit ostal v PCE na intru, ale som sa mýlil povaľoval sa na pod stolom, netuším ako sa tam dostal.
Keď už som mal všetko už mi nič nebránilo sa začať učiť, no teda okrem mňa bo sa mi nechcelo, ale nakoniec som sa k tomu dokopal, lebo som vedel že keď spravím skúšku na prvý krát tak sa poriadne zapije, a tak som získal aj motiváciu. Začal som najprv menej náročnou kapitolou kódovaných a nekódovaných aminokyselín a ich syntézami no kapitola v skutku zaujímavá až na malý problémik nešlo natlačit do hlavy 20 základných kódovaných AMK, ale nakoniec sa podarilo.
Ďalšie kapitoly nebudem rozpisovať ale jednu ešte musím spomenúť jedná sa o alkaloidy, patrí medzi moje obľúbené spolu v vitamínmi a terpénmy. Zaujímavý je alkaloid Bufotein ktorý sa dá získať z Bufo Vulgaris je zaujímavy pre svoje halucinogénne účinky,podobné učinky má aj Psylocybe Bohemica, do tejto kategórie patrí aj nikotín... Nebudem sa viacej rozpisovať bo by to mohlo skončiť, taž že skoro nikto nebude vedieť o čom točím, teda česť výnimkám .
Po zvládnutí učiva som bol pripravený na skúšku, bola písomná. Konala sa včera a bol to mazec, niektoré otázky boly v pohode a iné zákerné, bol som tam od 9.00 do 13.00.

 Blog
Komentuj
 fotka
orochimaru  28. 1. 2010 23:11
..dobre..zaujimave you! ...
 fotka
tequila  29. 8. 2021 04:18
ako si dopadol?
 fotka
expobr  16. 9. 2021 21:32
Je to už daaaaaaavno, dal som to
Napíš svoj komentár