Neprišiel ̒ pomyslela si. ̦ Ako môže byť niekto taký bezcitný? Veď sme sa nepohádali! Tak prečo potom neprišiel? Nedvíha mobil, nezavolá, nenapíše… ̒ oči sa jej zaliali slanými slzami.
Stála na opustenom drevenom móle. Tenkú bundu ktorú mala oblečenú si tisla rukami čo najbližšie k telu, aby jej v tom chladnom jesennom vetrisku nebola až taká zima. Vietor hučal. Farebné listy ztrhával zo stromov jedna radosť. Bolo jej hrozne. Aj zima. Hlavne pri srdci. Počiatočné teplo z nasledujúceho krásneho rande pri jazere ktoré predtým cítila po celom tele teraz už úplne opadlo. Už tu čakala hodinu. A on neprišiel. Nedalo sa mu dovolať. Z vnútorného vrecka vytiahla svoj denník. Doniesla ho lebo chcel vedieť ako veľmi ho miluje. Ale už ho to asi nezaujíma lebo neprišiel. Denník otvorila na strane s dátumom 3.10.2008. Začala si čítať:
Ja som sa zamilovala! A to po uši. Ale je proste úžasný! To je prvý krát čo som sa do niekoho zaľúbila odkedy od nás odišiel otec. Vtedy som si povedala že nechcem mať už žiadneho chlapca… Ale mýlila som sa. A ako veľmi! Volá sa Jim. Len teraz prišiel do našej triedy, ale asi všetky baby sa do neho buchli. Má neposlušné čierne vlasy, a krásne divoké, zelené oči. Je proste dokonalý.
Oči sa jej znovu naplnili slzami ktoré potom nezastaviteľne stekali po tváry stále dolu a dolu. Ako mohla byť taká blbá? Ona ho milovala. Myslela si že aj on ju. Ale asi nie... Veď neprišiel. Pomaly vytrhla list z denníku. Hodila ho do vody. Pokojne sa kolíšuc odplával. Znovu sa sklonila k denníku:
13.5.2009 Štvrtok
On ma pozval na rande! No uverili by ste? Povedal mi to v škole. Cez prestávku. S Emou sme sa prechádzali a rozprávali, a ja som sa na neho na chvíľu zapozerala. On si to všimol. Odpojil sa od kamošov a zavolal si ma bokom od Emi. Spýtal sa či si s ním nechcem zájsť na pizzu. Povedala som že jasné že chcem a usmiala som sa. Nechcela som aby to videl lebo by som sa mohla prezradiť, ale on si to aj tak všimol. Nevadí. Hlavne že mám v sobotu zariadený obed!
Hm. Vtedy bola šťastná. Najšťastnejšia na svete. Živo si to pamätala. Jej prvé rande vôbec! Sadla si lebo kolená sa jej začali podlamovať. Slzy stekali do vody. Ozval sa zvuk trhajúceho sa papiera a ďalší list pomaly plával po hladine jazera.
15.5.2009 Sobota
Ráno ma počkal pred domom. Najprv sme sa boli poprechádzať po parku. Ja som mu povedala niečo o mne, a on mi zas povedal niečo o sebe. Potom povedal že pozná jednu super pizzeriu, tak som sa nechala viesť. Pizza bola naozaj dobrá. No najlepšie bolo že sa ma spýtal či s ním chcem chodiť. On si vybral zrovna mňa medzi všetkými babami v triede, a to nie som najkrajšia! Hádajte čo som mu povedala!
Ďalší list sa ocitol vo vode. Už radšej ani nad ničím nepremýšľala a tak si utrela slzy pustila sa znovu do čítania:
23.6.2009 Utorok
Včera sa ma spýtal kedy mám narodeniny. Povedala som mu že zajtra by to boli štyri mesiace. Tak mi dnes doniesol darček. Krásny strieborný prsteň s malými ružovými diamantovými srdiečkami....
Ďalej už nemohla čítať lebo slzy prišli v ďalšom návale. Cez slzy sa pozrela na strieborný prsteň s malými ružovými srdiečkami ktorý mal na prste. Dotkla sa ho. Ona ho stále má. Nosí ho vždy, tak ako jeho vždy nosí v srdci. Zavrela oči. Sklonila sa nad hladinu vody sčerenú jej vlastnými slzami. Namočila do vody ruku. Nabrala do nich vodu. Opláchla sa tvár opuchnutú slzami, smútkom a nešťastím. Otvorila oči stále sa skláňajúc nad vodu. V odraze uvidela postavu skláňajúcu sa nad ňou. V prvom momente sa zľakla no potom začala rozpoznávať neposlušné čierne vlasy a krásne divoké, zelené oči. Srdce jej zaplesalo. Otočila sa. Ich pery sa spojili v horúcom a vášnivom bozku. Už svoju lásku dokazovať nemusela. Počkala ho.

 Blog
Komentuj
 fotka
emqa  9. 1. 2010 13:24
uuuzasne!len miesto mala pises mal
 fotka
emulienkaaa  9. 1. 2010 13:46
kde?? nenaslasom... a naozaj sa ti to paci???
 fotka
matousik  15. 1. 2010 17:17
to sa naozaj stalo alebo si to prajes?
 fotka
emulienkaaa  15. 1. 2010 17:19
nestalo sa to lebo som este nemalo chlapca , a neviem ci si to prajem... lebo asi by pre mna bolo hrozne tam tak dlho cakat ale o to lepsie by bolo potom zistit ze on prisiel nie??
Napíš svoj komentár