V malej útlej chalúpke svietilo len chabé svetielko a pri zamrznutom oblôčiku stála Elenka.
Hlavu mala podopretú rukami a len tak si blúdila po svojom vysnenom svete.Keď zrazu
vytrhol ju zo svojich predstav hlasný krik a vtiahol ju naspäť do reality."Elenka..Elenkaaa ťahaj naspäť do roboty veď vieš že som tu na ten celý dom sama a sama na to nestačím!"Práve vtedy si pomyslela:Však jasné že nestačíš keď Mišo Paľo a Laura a potom je to všetko len na nás dvoch!"
no nahlas nič nepovedala.Len zodvihla hlavu a hňeď išla poumývať riad poupratovať kuchyňu a keď zvony odbíjali dvanásť práve doumývala poslednú dlažku.Macocha,pardon Elenkina mamička už toho spala keď elenka išla spať.
Na druhý deň keď si Elenka chcela pospať nechala ju spať, pretože vedela že včera poupratovala všetko a šla spať určite neskoro.Keď Elenka vstala chvíľu zostala v posteli a zasnivala sa.Zas jej prebehol mysľou ten dokonalý svet.V tom zas ,akoby náročky,začula drsný krik a preľakľa sa.
" Elená Elená..."-Paľo kričal na celý dom.:"No ták Elena,poď sem!"Elenka ešte ospalo zliezla z postele a pritackala sa k Paľovi . !No konečne , pozri aká si len neporiadna , pozri koľko špiny si tu ešte nechala.! Elenku to rozzúrilo a povedala:Tak si si to mal spraviť sám nemusel si behať po vonku a ja by som si mohla oddýchnuť." Paľo sa zarazil a odišiel. Potom si ešte hodnú chvíľu hundral popod nos že všetko si musí spraviť sám ak to chce poriadne.Elenka sa tak rozzúrila až odišla z domu.Prechádzala sa.A keď podišla pod oblôčik jednej zo svojich známych Aby si sadla na lavičku, aby si oddychla zjavila sa jej ona.Bola stará , o paličke , na hlave čepiec a prihovorila sa jej: Elenka dieťa moje čo sa ti stalo? Vari niečo zlé?"Elenka sa zadívala do starkiných očí a vyrozprávala jej všetko čo sa stalo.Babička vedela čo treba spraviť a pozvala Elenku dnu.Elenka išla a tam jej povodala čo musí urobiť.Že má zostať u babičky na pár dní spať či im bude chýbať a že na všetku situáciu sa budú pozerať cez babičkinu krištalovú guľu.Elenka zostala u babičky na tri dni a sledovala ten nepokoj čo v dome nastal: Mamka bola celá vykoľajená a plakala a hundrala na deti že nič nepomôžu a dokonca aj oni si uvedomili že im Elenka chýba.
Keď sa Elenka vrátila domov bolo to úplne iné.Všetci si vážili jej prácu a boli k nej milší.A od vtedy už Elenka nepracovala dlho do noci , ikto nehundral a všetci si pomáhali , mamička šťastím prekypovala a Elenka ...Elenka bola do smrti vďačná starenke , ktorá jej pomohla.

 Blog
Komentuj
 fotka
homar  4. 1. 2010 23:17
je mi z tej ruzovej zle
Napíš svoj komentár