Problémy sem, problémy tam.... Blúdime po vlastných svetoch vo svojich hlavách a premýšlame nad tým aké by veci mohli byť, keby...

Krok vpred je zväčša tou najťažším v celej ceste, aspoň ten prvý. Každý sa pýta čo keby stane toto, tamto a preboha čo keď... Nah! Zbytočný kopec otázok, zbytočné riešenia, zbytočné komplikácie (aspoň väčšinou) pre začiatok.

Spoločnosť nás tlačí do istých medzí ktoré považuje za "správne", za tie akceptované, za tie ktoré Vás nesklamú.
Vraj "nesklamú" prosím Vás tomu veríte? Buďte sami sebou! Vždy keď sa tlačíte do tohto "akceptovaného" postupu przníte svoju osobnosť a ničíte svoje šance vyniknúť. Preraziť vo svete šedého priemeru nieje ťažké, treba len chcieť! Nebáť sa ukázať seba a nie to čo každý od Vás chce. Nemusíte chodiť s reťazou okolo krku a milovať Šmajdovu manku, mlátiť gitarou o zem či chodiť ťip-ťop upravený. Takých bolo, je aj bude kopec. Každý z nich sa bude považovať za super výnimočného, lebo on má predsa ten svoj "štýl", ten ktorý pred ním vymyslel niekto iný a on ho skopíroval aby dostal kus jeho odlesku.

Nevravím choďte proti prúdu, ale skúste si hladať svoje cesty, neumelé, neprerazené, Vaše. Tú kočku na diskotéke nemusíte osloviť ako Vám povedal kamarát ktorý vraj tým 100x zabodoval (a fakt že nezabodoval), choďte po svojom lebo mainstream je nudný.

(Už sa konečne dostávam k pointe veci )

Lipnutie niekom nám berie voľnosť. Odviažte sa, choďte po svojom, v mojej práci sme sa naučili že denne dostaneme 300x košom ale kvôli tým 2 spokojným ľuďom to stojí za to. Budú sa Vám smiať, urážať Vás, možno Vás napadnú.... A čo? Vám nestojí za to všetko dostať to jediné čo chcete? A dostanete to bez pretvárky, bez hry na niekoho kým nieste, možno to bude trvať dlhšie ale o to dlhšie Vám to zostane. Pretože to nebude také aké ste si predstavovali, ale bude to Vaše.

Skúste sa pozrieť občas na parket, tých 50 Capo di Tutti Capi, čo tam prekračuje z nohy na nohu bez nejakého citu k hudbe s pocitom kráľov parketu. Ano možno tým nič nestratíte, veď to robia všetcia, ale stačí máličko odvahy a ísť po svojom, tak ako to cítite a tak ako je Vám to osobné. A zaujmete, tí šašovia sa Vám budú možno smiať, ale v duchu Vám budú závidieť pretože ste práve spravili niečo viac ako oni. A možno, ak si budete všímať budú jeden po druhom ťahať vaše karty, aby vás dorovnali. Príliš neskoro na to aby boli prví, lebo len sledujú lídra.

Buďte sebou, nepotrebujete k tomu fľašu či niekoho iného aby Vám radil. Choďte po svojom lebo tak je to najlepšie a nikdy sa Vám nestane že by ste sa zamotali do vlastných lží, ktoré aj tak výjdu na povrch. Nikdy nehrajte kráľov, pretože čím vyššie si myslíte že ste, tým hlbšie budete padať. Bradu hore a pohľad obrnený sebavedomím, ak Vás odmietnu berte to len ako poštuchnutie vpred ktoré Vás naučí niečo o Vás samom(samej)

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár