Vitajte čitatelia ktorý ste odvážny dozvedieť sa o podstate zla na/vo/pod/nad a aj za svetom. V prvej kapitole sa pozrieme na elfskú rasu. Vieme o nich, že tvrdia a z mnohých zdrojov je to aj potvrdené, že sú jednou z prastarých rás. Isto každý počul, alebo čítal legendy o tajomných hrdinoch tejto rasy z dávnych dôb. Uvedomme si ale, že históriu a legendy píšu víťazi a nikto z nich neurobil ani v nich nič priamo dobré, či hrdinské.

Základná definícia elfov je jednoduchá, no i zložitá zároveň. Sú to zákerné sebecké tvory, ktoré maskujú svoje úmysly ako telesnou krásou, tak zložitou rečou, ako aj prinajlepšom pochybnými morálnymi zásadami a božstvami, ktoré obhajujú jedine na základe prešpekulovanosti a tvrdia, že im nikto nerozumie. Preto ich táto kronika uvádza ako prvých, aby ste predpovedali zlobu aj na miestach kde sa na prvý pohľad nezdá, že sa bude nachádzať.

Ďalším nepochybným dôkazom o zlobe elfov je ich „bratranectvo“ ako to oni nazývajú... Neraz spojené s tajomnými paktami a nenávisťou medzi týmito ich klanmi, či skôr podrasami. Najznámejšie varianty:

Elfovia Eldari/Prastarý = vystupujú ako prastarý, ktorý prišli viesť, teda manipulovať, mladšie rasy a nič netušiaci ľud ktorý nemajú problém obetovať len za ich záchranu, alebo dokonca nejakej bižutérie.

Vysoký/Zlatý Elfovia = aristokraticko-šľachtická odnož elfov, skombinujte to s ich dlhovekosťou a je vám jasné, že táto spoločnosť ktorá sa snaží dokázať svoju dokonalosť, nie je nič iné ako birokratická pasca, ktorá funguje len v prípade, že umožní utrpenie všetkých, čo nepoznajú ich takmer nekonečný, zbytočne prezdobený zákonník.

Lesný/Divoký Elfovia = polonahý divosi, ktorý sa adaptovali hlavne na lov sexuálne aktívnych, no nevybúrených jedincov humanoidných rás. Je úplne evidentné, že ide o kanibalov, keďže odmietajú loviť a ťažiť z prírodných zdrojov a väčšinu času sa potichu zakrádajú divočinou.

Temný/Krvavý Elfovia = jedni z mála svojho rodu, ktorý nie vždy klamú o svojej podstate a priamo sa prejavujú zlom. Obľubujú mučenie, krvavé obety odporným bohom a pomsta sa medzi nimi chytila za ruky so zradou a tancujú spolu kade tieto prekliate bytosti chodia.

Sviatočný/Zakrpatený Elfovia = Väčšinou zotročený ešte väčším zlom nabitým mágiou, kde tieto temné bytosti trpia jediným spôsobom horším ako je priame mučenie, či genocídia. Vyššie zlo totiž rado využíva sily irónie a tak sa dotkne mysle elfov, uberie im zo sily, ako aj rýchlosti, nech zostávajú závislý na mladších rasách, ale prinúti ich konať prvoplánové dobro, čo ide tak silno proti ich náture, že vnútorne trpia viac ako je možné si predstaviť. Najzákernejšie formy zla nútia takýchto elfov miesto kriku utrpenia magicky ešte aj k veselému spevu, ale tam už ide o najvyššie formy mágie.

Čo majú všetky elfské podrasy však spoločné, je nadanie a inklinácia k mágií, práve preto sa treba mať viac na pozore ako je bežné...

Typické a spoločné znaky elfov:

Neschopnosť zarastať

Sženstilosť tela

Špicaté uši

Humanoidi

Majte sa na pozore a využite miesto na vlastné poznámky získané na cestách!

 Návod
Komentuj
 fotka
zajkousko  16. 1. 2016 12:41
Zlo pochádza od diabla a tak aj čoskoro skončia v ohnivom jazere...
 fotka
aventine  16. 1. 2016 14:25
Splnam vymenovane typicke znaky elfov :
 fotka
pinkhero  16. 1. 2016 14:33
elfovia nie su zlo
 fotka
antifunebracka  17. 1. 2016 02:15
Veľmi amatérske a navyše s príšernou gramatikou. Musíš sa ešte vypísať, zatiaľ to totiž pôsobí veľmi smiešne.
 fotka
bestia999  29. 4. 2016 13:25
Tuším sa budem musieť dávať na Dama bacha
Napíš svoj komentár