Len prednedávnom tu máme 1. príklad kapely, ktorá od základov zmenila svoj nu-metalový hudobný štýl na electro-synth-pop-rock (ktorý mnohých fanúšikov odradil a ďalších naopak milo prekvapil). A Thousand Sund od Linkin Park je príkladom, že aj mnohé úspešné kapely sa môžu meniť na niečo nové.

Ďalším z takýchto príkladov na ktorý som sa rozhodla zamerať je Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys od New Jersey-skej partičky (ktorá sa dnes už skladá len zo 4 členov, bubeník kapelu opustil) My Chemical Romance, ktorý uzrie svetlo sveta už 22. novembra tohto roku.

Na tomto albume nenájdete ich klasické dark rockové pecky zmiešané s punk-rockom, ale naopak niečo úplne nové. Pri tvorbe sa inšpirovali skupinami ako The Damned, The Stooges, MC5 alebo Ramones. V albume sa mieša brit pop s pop-punkom, čiže tvorí zaujímavú elektronickú kombináciu. Kapela po prvý krát použila klávesy (ktoré sú zreteľne počuj aj v refréne piesne Na Na Na). Gerard v piesňach používa nové slová typu ,,Batman", ktoré boli doteraz preňho tabu. Kapela sa prezentuje pestrejším intergalaktickým štýlom (pozn.autora: ktorý sa mne osobne páči omnoho viacej). Producentom sa stal Rob Cavallo (pre príklad pracoval na albume od Green Day - American Idiot).
Kapela sa pri tvorbe albumu inšpirovala rovnomenným komiksom, ktorý vytvoril sám Gerard. Dej vás vtiahne do roku 2019 a apokalyptického obdobia (ktoré je mimochodom obľúbenou témou mnohých kapiel).
Na albume sa nachádza 18 skladieb: Look Alive, Sunshine, Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na) (ktorý sa stal zároveň aj pilotným singlom), Bulletproof Heart, SING, Planetary (GO!), The Only Hope for me is you, Jet-Star and the Kobra Kid/ Traffic Report, Party Poison, Save Yourself, I´ll Hold them back, S/C/A/R/E/C/R/O/W, Summertime, DESTROYA, The Kids from Yesterday, Goodnite, Dr. Death, Vampire Money.

Na koniec by som chcela citovať Gareda Waya, ktorý sa vyjadril či My Chemical Romance boli vôbec niekedy EMO kapela, ako im to prisudzovali mnohé média: ,,V podstate sa dá povedať, že nás to vôbec nevystihuje. Emo kapely som zaznamenal keď sme chodievali na turné s kresťansko-metalovými kapelami, pretože inak by sme nemali šancu. Myslím že emo je zasraný brak, je to hovadina. Sú kapely považované za EMO s ktorými nás bohužiaľ, dávajú do jedného vreca, čo z nás, bez našého vedomia tiež robí emo. Jediné, čo k tomu môžem povedať je, aby ste si dali náš album a hocijaký album emo kapely a vypočuli si ich. Zistíte, že sú o niečom inom. Myslím, že emo je hromada sračiek."

A mne neostáva nič iné ako s Gerardom súhlasiť.

 Blog
Komentuj
 fotka
velkapohroma  13. 11. 2010 17:13
 fotka
omeleta  13. 11. 2010 17:21
pekné,už som počula pár nových pesničiek z tohto albumu(respektíve zatiaľ všetky) mne sa páči aj tento ich štýl.

ten predtým bol super,ale tento je taký...lentilkový



ale nie je to zlé.mne sa veľmi páčia.ako kapela sú super.





a poznámka k článku,

dala som ti päť,článok bol dobrý,ale trošku mi to znelo ako okopírované odniekiaľ
 fotka
courtneylovegrunge  13. 11. 2010 17:32
@omeleta nie je to okopírované, len som najprv napísala jeden odstavec, ktorý sa mi nepáčil a zabudla som ho opraviť.

ešte raz podotýkam NIE JE TO OKOPíROVANé - môžeš sa pozrieť kde len chceš
 fotka
quatrefoil  13. 11. 2010 17:50
už som sa zľakla, že ich ideš zdrbkať za to, ako zmenili štýl, takže som rýchlo začala čítať, ale ostala som príjemne prekvapená

5 hviezdičiek aaa ešte že : I Love MCR
 fotka
krvaaa  13. 11. 2010 18:01
Aj ja som si myslela, že ich tu zdrbeš za to



ale páči sa mi článok, tiež som si myslela, že to je skopírované odniekiaľ



A oni menili štýl pri každom albume, nie len pri tomto som zvedavá, čo bude nabudúce (spolieham sa na to, že nejaké nabudúce bude
 fotka
greendgirl  13. 11. 2010 18:07
súhlasím aj ja s ním...a áno všetci sa menia..aj Green Day nie su to čo bývali a aj Avril zmenila štýl svojej hudby
 fotka
wanilka  13. 11. 2010 18:08
článok a hlavne dobrá téma



@krvaaa takto pesimisticky ani neuvažuj
 fotka
courtneylovegrunge  13. 11. 2010 18:12
@greendgirl jasné Green Day sa s vekom zmenili na rockovú kapelu ale keď si vezmeš ten priebeh tak to vôbec nieje šokujúce ako u MCR..GD v najmladšom veku hrali pop-punk, neskôr to miešali, na American Idiot-e už bolo jasne počuť punk-rock a keď sú už pomaly 40tníci tak prečo nie rock

ale podľa mňa sa im podarili všetky albumy, aj keď boli ako MCR často odsudzovaný, aj keď nie v tom istom merítku



a Avril nepočúvam. ona podľa mňa s týmto štýlom nemá dokopy nič spoločné, neber to osobne.
 fotka
dallas  13. 11. 2010 18:50
No som teda na ich nový album zvedavá, čo si spomínala na začiatku tak nový Linkin Park, je podľa mňa strašný brak... môj názor....
Napíš svoj komentár