takze v poslednej dobe som mala az prisis volneho casu, takze som sa mohla zaoberat aj takymito vaznymi temami. Prisla som na to ze nerozumiem ako moze byt niekto rasista. ved co ho uz len k tomu moze viest? zatoze ma niektto inu farbu pleti a hovori inym jazykom, tak neni zly predsa. rasista moze byt len ten co nepochopil ze debili su vsade na svete a este aj to ze on je jeden z nich. Najviac ma odpudzuju take nazory ze: ti cernosi su ale debili, lebo viec, moj byvali je cernoch a je to debil... ved to nema ziadnu logiku sudit cely narod podla jedneho cloveka no nie? je to od tych ludi, ktori taketo myslienky prezentuju naozaj hlupe. neviem v com je chyba. Mozno treba len aby sa nad tym viac zamysleli. sak urcite chodili aj s dakym slovakom a to este neznamena ze secia slovaci sme debili. dalsim dovodom moze byt aj xenofobia(strach z cudzincov, ale to je poodla mna tiez len neopodstatneny vyplod ludskej fantazie. Ja osobne sa drzim toho ze kym dakoho odsudim musim najskor zistit aky ten clovek naozaj je a je mi jedno ci sa jedna o Slovaka alebo francuza alebo cernocha... Na tom predsa nezalezi

Takze... dufam ze vecsina pochopila co som chcela tymto blogom povedat, ak niekto nepochopil taq, som chcla len poukazat na to ze rasizmus je uplna hlupost. a ludia castokrat nemaju dovod byt rasistami, takze skuste sa nad tym prosim zamysliet... diki

 Úvaha
Komentuj
 fotka
takzvany  3. 8. 2009 12:38
zamerajme sa napríklad na černochov. ako rasista by som opovrhoval komplet všetkými, aj keby predo mnou stál Duke Ellington, Armstrong, Owens alebo kto.



Ja, ako štatistický rasista naproti tomu cením všetkých slušných ľudí, bez rozdielu rasy. Teda aj tisíce čiernych doktorov, vedcov a pod. Nemôžem však prehliadnuť fakt, že na jedného takého lekára pripadá minimálne tucet hajzlov, vrahov, povaľačov, zevlerov, zlodejov ... Aj medzi bielymi sú vrahovia a trosky, ale ten pomer je opačný.
 fotka
cesidka  3. 8. 2009 13:45
@takzvany a ako si dosiel na to ze je ten pomer opacny??
 fotka
1338  3. 8. 2009 15:26
@1 Tiez by som rad videl statistiku, z ktorej si cerpal.
 fotka
martushka45  3. 8. 2009 16:22
ja sama som aziatka, takze to chapem a velakrat som sa uz stretla s rasizmom. Tiez nechapem ako clovek moze sudit cely narod podla jedneho cloveka, to si dobre vystihla.. Takisto nik nemoze za to ako a do akej rodiny sa narodil. To je ako keby ste sa posmievali postihnutemu... a on za to vlastne nemoze.

V kazdej krajine sa najdu dobri, ale aj zli ludia. Cernosi tiez nie su svati, takisto ani belosi a aziati.
 fotka
takzvany  3. 8. 2009 17:50
@cesidka @1338

» sk.metapedia.org/wiki/Rasa_a_kri...

snáď ste si nemysleli, že som si to vymyslel
 fotka
1338  3. 8. 2009 17:58
@5 No tak clanok z metapedie je zarucena tutovka
 fotka
ejo333  3. 8. 2009 21:59
)Taký postreh:

1.Prečo sa správate

všetci akoby len biely boli rasisti?

2. možno ej tá štatistika pravdivá ale niektorých ľudi ku kriminalite vedie práve zlá finančná situácia.. kto z vás by neukradol jedlo ak by musel jesť a nemal an to ?



3. Rasisti existujú eln pretože ľudia sú zatiaľ príliš primitivny, stále pomáhajú halvne sami sebe a nie ostatným ... preto sa bojuje zabíja a kradne ...
 fotka
takzvany  4. 8. 2009 08:05
@1338

ak neveríš tomu výcucu čo je na metapedii, tak si pozri tie štatistiky z US department of justice, ktoré sú v bibiografických odkazoch toho článku. ešte viac sa dozvieš na nc-f.org čo je stránka organizácie, ktorá skúma okrem iného aj vzťah rasy a kriminality v USA. btw nie len že je to vládou tolerovaná organizácia, ešte je aj oslobodená od daní. napríklad zistili, že ak sa stane v amerike ročne 770 000 násilných trestných činov, černosi spachajú aspoň 650 000 z nich.
 fotka
lordjogi  4. 8. 2009 14:50
ja som mal moznost byt niekolko mesiacov v londyne a myslim ze najviac rasistov nie je medzi bielymi ale medzi ciernymi
10 
 fotka
louis  26. 8. 2011 17:11
Ja priznavam ze som rasista,šovinista aj xenofób
Napíš svoj komentár