(Čekuj. Fú, to ľudí nič iné nezaujíma len sex? Nie, ja mám predsa talent. Ahá, chceš sex? Hmm...)

Vždy bol pre mňa prvoradý pôžitok z okamihu. Preto sa k tým najlepším v mojom živote tak veľakrát a veľmi rád vraciam. Neviem či to bolo z roztopaše, alebo z nudy. Chceli sme nato hupnúť skoro. Konečne rozprávať, že ja už nie som panic a neklamať pritom. Trúfam si povedať, že po prvom sexe som naozaj dospel. Pretože, už keď som naozaj panicom nebol, nemal som o tom potrebu rozprávať.

Poznáte také tínedžerské rozhovory, vlastne monológy tých viac skúsených z partie. Keď ostatný len posedávajú v kruhu s pootvorenými ústami a premýšľajú o tom prečo niekto áno a ja nie. A aké by to bolo keby ja áno a ostatný zatiaľ nie. A ten borec sediaci v strede opisuje všetky detaily ako najlepšie vie, niekedy s razantnými gestami pridáva na dramatickosti a potom zas takmer šepotom trošku lyrickosti a jemnosti. A dievčatá obďaleč týchto nedospelo dospelých chalanov s chichotom sledujú. Niektoré s predstavami, že práve ona je tá, ktorú v rozprávaní hladí po stehnách a strháva z nej blúzku. Ostatné sa bavia o novom odtieni rúžu ale ešte pozornejšie počúvajú, pretože dokážu ako každá správna žena, robiť aj dve veci naraz. A z vlastnej skúsenosti viem, že práve ženy, ktoré ako by nič, to zaujíma najviac.

Ktovie prečo, mňa vždy pokladali moji kamaráti za lámača sŕdc. Nebol som ani pekný, ani v spoločnosti najobľúbenejší, ale keď prišlo na sex všetci skĺzli pohľadom na mňa a nastražili uši. Nikdy som neklamal, len nahodil niečo ako: „Sex? Hej, ten je fajn.“ No vždy keď som vyslovil takúto polopravdu, cítil som sa viac ako školák, ktorý sa hanbí za niečo čo spravil, než násťročný, ktorý ešte nezasunul.

Zdržím sa detailných opisov. Bolo to fajn, ako som predpokladal. Prázdny rodičovský dom a letné prázdniny urobili svoje. Bolo to rýchle. Dobre si pamätám, že som sa celý triasol a veľmi spotil. A nakoniec som išiel domov celý happy, pretože som s kondómom pracoval ako ostrieľaný profesionál, i keď som ho v rukách držal asi po prvýkrát. Potom sa však už nikto nepýtal. Už sa len prekrikovalo, kto koľkokrát, ako dlho a kde a ja som sedel tam kde predtým ale už nezávidel. Potom sa všetkým rozozvučali telefóny. Boli letné prázdniny a priateľky mali voľný dom. Všetci odišli len ja som sa nechcel pretekať, dospel som, tak som vyrazil sám na dlhé trate. Hľadal som lásku.

Sám neviem, či som ju už našiel. Do staroby mám veľmi ďaleko a až vtedy sa uvidí, či som dobehol do cieľa alebo mám len každý deň sex, ktorý v budúcnosti nebude nič znamenať, pretože popri mojom boku bude iná osoba. Máme sa radi, to áno. V skutočnosti som naozaj veľmi smutný, keď nie sme spolu a to som si myslel, že sa deje len vo filmoch. V podstate, keď ide o matematickú korektnosť, náš vzťah sme dopredu nezadefinovali formuláciou nejakého tvrdenie. A aj keby bola láska axiómou, neviem či by sme ju použili na zostavenie takejto definície. Sme jednoducho spolu, nech sa deje čo sa deje. V posteli, v sprche, v obchode či v škole. Vďaka telefónom sme prepojený ako pupočnou šnúrou. Poväčšine myslíme na to isté, poväčšine na sex. Ale nájdu sa aj chvíľky, keď jednáme ako dvaja dospelý ľudia. Chodíme do práce, upratujeme, perieme a žehlíme. Máme radi spoločné plávanie, chodíme do galérii a divadiel. Sme spolu vo filmovom, turistickom a knižnom klube.

Neštrikujeme ani nemáme hojdacie kreslo. Takže ťažko povedať či už sme dosť starý nato aby sme mohli s istotou tvrdiť, že toto je pravá láska a nikdy nikoho nebudeme ľúbiť viac. Nechávame si priestor nato, že konflikty a s nimi spojené rozchody sú nanešťastie súčasťou života. Niekedy našťastie, pretože len vďaka nim existuje zmierovací sex. A je fakt dobrý, keď sa niekedy hádame len kvôli nemu.

Registroval som sa tu pred siedmimi rokmi a aj vtedy som občas písal o sexe, o láske a vzťahoch. No vtedy som nemal ani najmenšiu šajnu o čom to všetko vlastne naozaj je. Dnes mám dvadsať a klop, klop po dreve, svoj prvýkrát mám už dávnejšie za sebou. Sex ma priviedol k dospelosti, teraz putujem s láskou k starobe.

 Denník
Komentuj
 fotka
aiwan  24. 2. 2014 23:45
Trúfam si povedať, že si ešte nedospel.
 fotka
bobi  24. 2. 2014 23:49
@aiwan No tak hurá do toho, rozšír mi obzory.. Podľa čoho takto usudzuješ?
 fotka
aiwan  25. 2. 2014 00:11
Len a len podľa tejto vety: "Trúfam si povedať, že po prvom sexe som naozaj dospel". Keby jej nebolo, zdržal by som sa toho rýpajúceho komentára
 fotka
bobi  25. 2. 2014 00:20
@aiwan Ale túto vetu nemožno vytrhávať z kontextu. Treba to chápať tak, že bez sexu je človek stále myšlienkami tínedžerom, nech je v akomkoľvek veku. Až po ňom môže prísť ozajstné hľadanie lásky, ako sa hovorí, na celý život.
 fotka
aiwan  25. 2. 2014 00:35
No dobre, ale spájať definíciu tínedžerstva so sexom tiež nie je šťastné. Poznám starších chalanov ako ty, čo sex ešte nemali a tínedžeri už podľa mňa nie sú. Naproti tomu ako tínedžeri/deti sa správajú často aj 50tnici

Asi by sme to mali nechať tak, lebo definícia dospelosti sama o sebe je filozofická téma
 fotka
georg21  25. 2. 2014 00:39
 fotka
bobi  25. 2. 2014 00:46
@aiwan Asi som sa zle vyjadril. Veď jasné, že človek starne vekom. A nemám nič proti tomu, že ako vravíš, nie vždy je správanie priamoúmerné tomu veku. Ja som to celé brat z pohľadu vzťahov. Zjednoduším to, šestnásťročný chalan, panic, oveľa viac myslí na svoju budúcu priateľku v súvislosti zo svojim prvým sexom. Po ňom už predsa len premýšľa aj nad niečim iným. Premiešajú sa mu hodnoty pri hľadaní svojej priateľky. A sex je len takým fajn bonusom. Toť, takto dospel.

A máš pravdu, s filozofiou sa neradno zahrávať..
 fotka
bobi  25. 2. 2014 00:51
@georg21 Keď mi tu niekto pridá komentár tak očakávam, že bude obsahovať formuláciu nejakého konštruktívneho názoru. Ja netolerujem takéto typy sympatizovania s vyššie povedaným. Potom stráca význam tvojej vlastnej hlavy.
 fotka
georg21  25. 2. 2014 00:53
Mám ti sem napísať príbeh z mravným poučením? To je účinné len pre deti, ty si už dospel, máš svoj rozum... ibaže by nie.
10 
 fotka
bobi  25. 2. 2014 01:02
@georg21 Nie, ako som napísal stačí mi plnohodnotný komentár s názorom, nech je akýkoľvek. Na príbehy použi vlastný blog. Pripadám si ako na hodine cudzieho jazyka, keď vyžadujem odpoveď celou vetou.
11 
 fotka
peculiar  25. 2. 2014 01:42
bavi ma, aky vyznam pripisujes vo svojom zivote sexualnym skusenostiam...

mozno by bolo fajn vratit sa k tomuto blogu o 5, 10 rokov. bola by som zvedava, ci by sa za tu dobu tvoje nazory nejak zmenili.
12 
 fotka
bobi  25. 2. 2014 02:18
@peculiar Ja len opisujem čo zažívam a čomu sa venujem. A nepochybujem o tom, že sa zmenia. Čoby som bol za človeka keby sa moje názory dlhodobo nikam neposunuli? Veď práve v poslednom odseku opisujem, že môj blog z pred siedmych rokov je niečo diametrálne odlišné, čo píšem dnes. Tak to má predsa byť, nie?
13 
 fotka
peculiar  25. 2. 2014 09:56
@bobi niekedy mi pripadas ako clovek, ktory si mysli, ze ma patent na rozum...
14 
 fotka
bobi  25. 2. 2014 10:39
@peculiar Niekedy si to aj myslím. Ale väčinou môj arogantný podtón vychádza z únavy alebo žblnkotu chlorovanej vody v ušiach po plávaní.
15 
 fotka
topanocka  25. 2. 2014 12:22
podľa tohto tvojho návodu , som šťastná že som ešte nedospela
16 
 fotka
peculiar  25. 2. 2014 14:23
@bobi no esteze tak, uz som si myslela, ze je to tvojou naturou
17 
 fotka
bobi  25. 2. 2014 14:32
@peculiar ale nie, pravdu povediac mám len občas náladu, keď má teší, že niekoho rozčúlim. Ináč som veľmi priateľský, milý a prítulný..
18 
 fotka
augustin21  25. 2. 2014 21:22
nikdy sme v škole nepreberali kto mal aký sex, síce musím priznať, že v mojej triede bol takmer určite každý panic až do maturity, (boli sme sami chalani) ale ani ja a ani pár ostatných, ktorí sme mali sexuálny život, sme nemali potrebu vyťahovať sa tým... a už vôbec nie aby sme si to vymýšľali...
a určite ma nespravilo dospelým to, keď som si prvý krát zajebal ožratý na chate...
ale priznávam bola iná doba, teraz sú tínedžeri diametrálne odlišný...
19 
 fotka
antifunebracka  25. 2. 2014 22:27
aj ja som raz mal sex, kto chce pocut podrobnosti?
Napíš svoj komentár