...Venované Estrelle,ktorá chcela vedieť,ako sa to stalo,tak som sa rozhodla,že o tom napíšem.
Prečítať si to môže ktokoľvek,ale citlivejšie povahy musím vopred upozorniť,že je to dosť smutný príbeh a žiaľ aj skutočný.
Ide o moju spolužiačku zo strednej,ktorá pred necelými dvoma rokmi zabila svoje vlastné novonarodené dieťa obzvlášť krutým spôsobom.
Ako sa to celé začalo...
Bolo to v maturitnom ročníku.V čase približne pred stužkovou sme si všimli,že sa začala nejako zaokrúhľovať.Už vtedy začala nosiť voľnejšie oblečenie a veľmi sa zmenila.
Z flákačky s kopou neospravedlnených hodín sa z nej odrazu stala vzorná študentka s výbornou dochádzkou.Predtým to bola veselá kopa, ale potom sa náhle uzavrela sama do seba,komunikovala možno s troma spolužiačkami.
Občas sme prehodili niekoľko slov,vychádzali sme spolu,ale určite sme sa nepriatelili.
Chodila ako bez duše.
Najprv sme tomu nepripisovali žiaden význam,mysleli sme si,že pribrala,aj keď ona bola vždy štíhla,ale keď sme ju uvideli na stužkovej v šatách,bolo to jasné-ona bola tehotná.A vraj otehotnela s mladším spolužiakom,ale nie som si tým istá lebo to boli len také dohady.
Takto sa o tom začalo v triede šepkať.Aha,ona je tehotná.Rastúce bruško bolo čoraz ďalej ťažšie schovať pod oblečenie,darmo sa ho snažila skryť pod dlhé svetre.
Tiež začala veľa jesť,odrazu toho na desiatu zjedla toľko ako ja niekedy nezjem ani za celý deň.
Čo ma ale zarazilo,bolo to,keď som ju na telesnej videla cvičiť brušáky ostošesť,bála som sa,že by si mohla ublížiť,ale ona sa rozhodla,že nevynechá ani jednu hodinu telesnej.
Bála som sa však čokoľvek jej povedať.Niektoré dievčatá vtedy len na ňu a jej okrúhle bruško pozerali,niektoré sa smiali a tipovali,či to nebudú náhodou dvojičky.Ale mne vtedy do smiechu určite nebolo,len ma prekvapilo,že naša triedna,s ktorou sme mali telesnú,si nič nevšimla.Neviem,či bola slepá alebo čo.Ako som písala,v škole sa zlepšila,ale to,čo som videla každé ráno pred školou ma občas rozčúlilo do nepríčetnosti.Bola totiž fajčiarka,fačila uz niekoľko rokov a do školy nešla bez toho,aby si nezapálila.
Na dozvukoch to isté plus každú chvíľu som ju videla s fľašou v ruke,keď sme boli na tých dozvukoch.Ale mohla so jej niečo povedať?
Nejako som sa nevedela spamätať z toho,že bola tehotná,teraz už ani neviem prečo,ale keď som sa už s tou myšlienkou zmierila,nevedela som pochopiť,prečo toľko fajčí a pije,spolužiak na mature si ešte z toho robil srandu,že ona to dieťa kvôli tomu už možno aj zabila.
Zmaturovali sme a viac som ju nevidela.Naposledy v jednom podniku,kde sme boli po mature.Vtedy sa sťažovala,že je jej nejako zle.Bolo to v stredu.
Potom v pondelok večer mi moja splašená babka volala a vystrašeným hlasom povedala,že ju videla v správach.Vraj tam hovorili,že nejaká maturantka porodila doma a následne to dieťa vyhodila z balkóna zo siedmeho poschodia.
Ja som sa ju pokúšala upokojiť,že nie babi,ukľudni sa,to predsa nemôže byť ona,veď ju predsa poznám,ona by to neurobila.
Ale potom,keď mi jedna spolužiačka písala na icq,či som videla správy,začala s tým aj ona.Rovno mi napísala,že to naša tehotná spolužiačka naozaj urobila.
Zabila vlastné dieťa a to tak,že ho vyhodila z balkóna zo 7.poschodia a to neboriatko to samozrejme nemohlo prežiť.
Vraj to už stihol zistiť aj Nový čas,len ja som o tom nevedela.
Neviete si predstaviť,ako ma to vtedy šokovalo.Mojou prvou reakciou bol plač.Rozplakala som sa.Prečo to len urobila?Také milé dievča.Bolo mi byť neskutočne ľúto toho malého človiečika.
Začalo mi nejako pišťať v hlave a na krátku chvíľu sa mi zdalo,že počujem bezbranný detský plač.Bývame tiež na siedmom poschodí,tak som to znášala o to ťažšie.V noci som nemohla zaspať a znova sa mi zdalo,že počujem detský plač.Nakoniec som zaspala.
Na druhý deň to už bolo v novinách,na internete a v správach.Bolo to už potvrdené,len ja som tomu stále nemohla uveriť,že by toho bola schopná.
Začalo sa to vyšetrovať.Náš riaditeľ hovoril,že si to na nej nevšimol.
Pred svojimi rodičmi to tajila lebo otca mala vraj prísneho vojaka.Ani ich susedia to vraj na nej nespozorovali.
Neoficálna verzia bola ale taká,že jej mama bola v čase jej pôrodu doma a to dieťa vyhodila z balkóna ona lebo vraj nemohla zniesť,že ho čakala s tým mladším spolužiakom a že nebola za neho vydatá.
Musím zdôrazniť,že to boli vraj bigotní katolíci,veriaci ľudia a preto bolo to bolo pre mňa o to nepredstaviteľnejšie,že by sa to mohlo odohrať v ich rodine.
Spolužiačku zavreli na dve mesiace na psychiatriu,potom ju prepustili domov.
Neodsúdili ju ale,dostala len podmienku.
Čo ma však ešte sklamalo,bola reakcia našej triednej pre Nový Čas.Bol tam článok s názvom: -Prečo jej nikto nepomohol?-,v ktorom vyhlasovala,že ona o jej tehotenstve nevedela,ale že sa priatelila s troma spolužiačkami a so mnou,čo vôbec nebola pravda.Potom som si pripadala ja ako tá zlá,že prečo som jej nepomohla,ale čo som mala podľa vás robiť?
Mala som za ňou ísť a opýtať sa jej očuj,ty čo teraz budeš robiť?-,keď to určite ani ona sama nevedela?
Raz som ju videla v meste krátko potom ako sa to stalo,tvárila sa akoby sa nič nestalo.Ja na jej mieste by som sa radšej prepadla niekam pod zem.
Neskôr som sa od mojej kaderníčky dozvedela,že aké to vraj bolo dieťa.Malý krásny chlapček.Vedela to lebo jej manžel sa živí tým,že odpratáva nebohých ľudí a on aj videl túto úbohú mŕtvolku.
Tú spolužiačku neskôr prijali na výšku a myslím,že teraz sa jej už darí.
Len si nie istá,že ak by som ju niekedy stretla,či by som sa jej ešte vedela pozrieť do očí.

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
inconnue  28. 2. 2009 22:15
netuším prečo to spravila, ale bolo to odporné, radšej nechať dieťa niekde pred dverami ako ho vyhodiť z okna...ohavné
 fotka
elwinko  28. 2. 2009 22:19
pamatam si na to halo okolo toho...:/
 fotka
kikushik555  28. 2. 2009 22:20
...je to vazne smutne...ani ja to neviem pochopit a predpokladam sa ani nedozvieme preco to urobila
 fotka
mimiusha  28. 2. 2009 22:26
nemaám slov ... , proste muselo jej v tej chvili prepnut alebo co a zase ktovie ako to naozaj bolo vzdy kazdy volaco dolozi alebo domysli .. ale toto by som nespravila zralo by ma velmi svedomie .. ktovie ci si to vtedy aj uvedomila ked toto urobila
 fotka
lachance  28. 2. 2009 22:31
ja by som tu holku na psychiatriu zavrela.. a tak že by z tamade ani do smrti neodišla.. bože jak ja takých ľudí neznášam.. pi..a
 fotka
moniqas  28. 2. 2009 22:43
:´( ach... ta rana ju bude navzdy palit... :´( ...ach
 fotka
estrella  28. 2. 2009 22:48
ďakujem za venovanie a za blog..

... čo sa týka blogu, tak to je niečo strašné, je aj nepodstatné, kto presne to dieťa vyhodil, ale to.. že mal nato srdce, ho len tak vyhodiť zo siedmeho poschodia, aby zomrelo.. úbohé dieťatko..
 fotka
ronny  28. 2. 2009 23:24
hmm, moji rodicia su tiez hlboko veriaci a ja sama taktiez a sice sa asi lahko hovori, ked nie som v takej situacii, ale myslim, ze prave to by bol jeden zo silnych dovodov preco by som nieco take nemohla spravit, okrem inych samozrejme. kazdopadne velmi smutne.. a akosi sa mi nechce verit, ze si to profaci nevsimli..
 fotka
lilu  28. 2. 2009 23:33
Takéto veci sa dejú aj preto, že to NECHCEME vidieť ... rovnako ako jej rodina, triedna ... všetci?
10 
 fotka
schizofrenik  28. 2. 2009 23:46
viera je choroba psychická porucha, možno keby jej rodičia boli normálni nestane sa to, lebo potomkovia sú ako keby odzrkadlenie svojich rodičov, mňa na tom rozrušovala hlavne tá prehnaná medializácia......čo sa stalo sa jednoducho neodstane
11 
 fotka
ambracierna  1. 3. 2009 10:02
bože ale to dievča kks.. šak ona už nebude schopna mať deti, a možno to spravila zo strachu pred rodičmi ja dobre viem čo to je mať otca "katolíka" keby sm tehotná ja neviem čo by soom robila... utiekla k nejakej rodine ona asi nemala kam alebo na to jednoducho nemala "rozum" ale nezdá sa mi že by to učitelia nevideli... asi to len chceli zakryť alebo ja neviem....
12 
 fotka
weeninka  1. 3. 2009 13:48
strasnee...
13 
 fotka
zuzanne112  1. 3. 2009 14:43
áno,na to sa pamatam ako to bolo v spravach..fuha,a to bola tvoja kamoska..nemozem tomu uverit..smutne :/
14 
 fotka
flleur  1. 3. 2009 17:01
prečo si jej nemohla nič povedať?
neobviňujem ťa,len som sa pozastavila nad tou otázkou.
to čo vypustíš z úst je len tvoje rozhodnutie,nikoho iného,takže môžeš hovoriť čo chceš a komu chceš.preto by som sa neobraňovala otázkou,že veď som jej nemohla nič povedať.to je tak isto,ako keď rodič týra dieťa,susedia o tom vedia,počujú to a sú o tom ticho,lebo veď to nie je ich starosť.a potom keď sa niečo stane,do telky a do novín kvákajú,že to bola divná rodina a dalo sa to čakať.
na toto som vážne alergická.


a pochybujem,naozaj veľmi pochybujem o tom,že si to učiteľka,riaditeľ,rodičia,alebo susedia nevšimli.Keď sa o niečom začne klebetiť,tak sa to roznesie.

ja ju neodcudzujem.nebola som v tom momente pri nej,nebola som v nej,nevieme nikto z nás,čo sa dialo,čo sa dialo v jej hlave.
ona s tým bude musieť žiť a myslím,že to je pre ňu najhorší trest.
15 
 fotka
ashlee  1. 3. 2009 17:08
14)prepáč,ale ty si ju nepoznala ani nepoznáš,neviem,čo by sa zmenilo tým,ked by som jej niečo povedala,kedže ona zjavne nikoho nepočúvala a okrem toho,ratovať ju mali jej rodičia a priatelia(medzi nich som nepatrila) a nie ja.
16 
 fotka
petronellka  1. 3. 2009 18:54
strasne...pamatam si na to ked to bolo v kazdych novinach a v kazdych spravach...
smutne dost...
17 
 fotka
jay  1. 3. 2009 20:07
hnus tým myslím ako jej konanie. Nechcem si ani predstaviť čo jej behalo po rozume keď sa takto neľudsky zbavila dieťata, vyhodila ho von ako keby nebol živým tvorom. A dve mesiace na psychiatrii mi prídu dosť málo pre takú vrahyňu...
18 
 fotka
principessa  5. 3. 2009 10:12
((((

No tak toto ma dostalo..určite som o tomto prípade počula, ale nepamätám si to...ale každopádne toto konanie je neospravedelniteľné...
Je zrejmé, že určitú rolu v tom zohrala aj jej výchova, ale na toto by som ja nikdy nemala...radšej to dieťa mala dať do Hniezda záchrany, ale takto..zbabelosť najhrubšieho zrna...celý život bude trpieť, svedomie ju zožerie za živa...

A ako je možné, že za to nešla do basy??
Iba dva mesiace na psychiatrii...tu zlyhali opäť naše zákony...

A ty za to určite nemôžeš ani náhodou...
19 
 fotka
koka  26. 4. 2009 20:40
ja som to aj videla... bývam hneď za jej blokom a ráno som sa pozrela z okna a videla samých policajtov, niečo na zemi prikryté plachtou a policajné psy pobehovali po celom okolí...



vtedy som netušila o čo ide, ale večer som sa to dozvedela zo správ... vtedy mama povedala výrok, že ona je za antikoncepciu... (len pomimo



neviem, ako by som sa zachovala na tvojom mieste, ale chápem tvoje myšlienkové pochody...
20 
 fotka
merryy  27. 4. 2009 14:43
fúú... toto je dosť silná káva..
Napíš svoj komentár