Najočakávanejší deň v roku pre všetkých ľudí v USA, čo radi nakupujú. Podľa mňa nočná mora hlavne pre chlapov. Black friday.

Našťastie ja a Burrito sme nemali vyhliadnuté žiadne veci typu „doorbusters“, na ktoré ľudia čakajú pomaly celú noc a kempujú pred obchodom, aby boli prví a ušlo sa im. My sme sa vybrali len do dajme tomu menšieho obchodného centra vo Washingtone. Prvá vec, ktorá ma zarazila – všade hrozne veľa Mexičanov, alebo iných latino ľudí. Proste v tom obchodnom centre bolo viac Mexičanov ako Američanov, všade som počula španielčinu. A to bol Washington. Nechcem si predstaviť, koľko ich je napríklad v Kalifornii, alebo proste inde pri hraniciach s Mexikom.

Druhá vec, Oregon je tax free, Washington nie a keďže my nemáme trvalé bydlisko v Oregone, tak sme museli platiť daň, ktorá nie je zahrnutá v cene a naúčtujú ju až pri pokladni. Väčšinou to bolo ale len pár dolárov, takže nič také hrozné.

No ale späť k tým obchodom. Šialenstvo. Všetko preplnené. V KAŽDOM jednom obchode sme čakali viac ako 20 minút v rade do pokladne. Thanks god for wi-fi. V niektorých obchodoch mali dokonca takých asistentov s veľkými nápismi, kde sa začína rad do pokladne a stáli tam celý čas, musím uznať, že to mali celkom dobre zorganizované. Všade 40, 50 v niektorých obchodoch dokonca až 60% zľavy, čiže to čakanie celkom stálo za to (konečne som si kúpila jeden vyhliadnutý kabát zlacnený zo 130 dolárov na 65). Ale čo ma najviac prekvapuje, napriek obrovskému nátresku, tí predavači pri pokladni alebo hocikde v obchode sa stále usmievali, pýtali sa či je všetko v pohode, alebo začali len tak viesť konverzáciu. Celkom sa mi to páči keď tu človek vojde do obchodu a pozdravia ho, opýtajú sa ako sa má... ako viem, že ich to nezaujíma, ako sa má, ale je to milé aj tak. Ani tí ľudia čakajúci v rade neboli nervózni, proste každý sa usmieval ako keby sa nič nedialo.

Pravdupovediac, už dávno som nebola taká unavená ako včera, keď sme prišli domov tak ma boleli nohy a ešte aj predlaktia od držania tých všetkých tašiek, ale asi by som si to zopakovala aj budúci rok.

 Denník
Komentuj
 fotka
antifunebracka  6. 4. 2014 00:50
a nekradne sa vela v takych tlaceniciach? netreba si davat prehnane pozor na mobil ci penazenku?
 fotka
anitchka  6. 4. 2014 02:22
@antifunebracka co ja viem, citila som sa celkom bezpecne, len ma srali mamicky s kocikmi, ktore ich vlacili po vsetkych obchodoch a blokovali cestu
Napíš svoj komentár