Rano vstavas s pocitom, ze den, ktory sa zacal, sa mohol zacat omnoho lepsie. Nehladiac na sneh, ktory nam place na mokrych cestach a zimu, pri ktorej sa studeny vietor pohra s farbami nasich lic.

"Co tak ist niekde strasne daleko?!Niekde kde sa netreba usmievat s pocitom hnevu a tvarit sa stastne pri ludskych klamnych slovach."

Namiesto toho sa musis prebrat, obarit studenou vodou, aby si mohol otvorit aspon jedno viecko a s pocitom vyoranej mysi, pomaly vpustat dalsi den do svojho zanedbatelneho "ja" so skepsou a kajanim sa.

V hlave ti este doznieva preflakana noc a vecer pri dobrodruznom filme plneho sexepilu blondavych zien a male utrzky niecoho drobneho, co je pri tom vsetkom, potrebne prave v tento den.

Pomaly ti srdce udava tempo tvojej chodze a nohy sa podlomuju pod tarchou teba. Lad sa jemne klze a ty vies, ze uz meskas. Ze uz davno si tam mal byt, no nadvaha toho vsetkeho co ti bubnuje v hlave je omnoho lakavejsia.

Diabol vstupuje do tvojej obnazenej duse, ma moc a inteligenciu prekonat ta. Laka ta, prihovara sa ti a napada ta.

" Rozum sa zatemnil a vola bola napomenuta na zle. Nad putom lasky pretrhlo sa marenie a skaza."

Ty vies, ze tam ist musis, ze hoci si slabsi a marnotratnejsi, nikto nad tebou nemoze vyhrat! Si predsa clovek! Clovek s vlastnou volou robit dobre a zle.
Ved si sa prechadzal s Feneom a bojoval s fasizmom, sam si sa zapajal do hnuti a vojen, bol si prenasledovany a vazneni. Odsudili ta na dozivotie. No ty si veril v novy elan a s pohnutkami vykreslujuce zazitky z mladosti sa preniesol cez utrpenie, odbalil klbo spomienok a riesil aktualne udalosti. OBetoval deti Babelovi. Neinklinoval si predsa k dolorizmu a predsa si sam s diablom v tvojom "ja".

Clovek s menom jednoduchym, so statusom ziskanym. Medzivojnova literatura ta poznacila dlhou a tvrdou jazvou v tvojich ociach.

Si student,ktoreho nakoniec len dobra vola donutila ist do skoly a s perom v ruke prave pisem test z literatury a pomaham pri odpovedi z nabozenstva.

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
johnysheek  16. 12. 2008 19:39
auu tak toto ma mrzi..

uz mesiac to tu visi a ja som si to nevsimol : disappointed:

ale chvalit musim i tak.. lebo je fakt super napad a blog ;o)
Napíš svoj komentár