Laka ma to. Ano, strasne ma to laka.
Vybehnut z oblakov, zosmyknut sa na duhe a kracat po riekach a vrchoch az na samy koniec nasho sveta!
Letmo pozdravit tych par sedivych hlav, pobozkat ruky prvych dam v kazdom state, v kazdom kute sveta!
Neohrabane s neucesanym ucesom sa prehrnat a nahanat s vetrom, vyskat a smiat sa ako dieta, poletovat s vtakmi a hladat svoju obet v poli plnom mysi. Zabudat na nezabudky, zobudzat sa vzdy tam, kde zviera pozna cloveka a clovek pozna sucit.

Laka ma to. Laka ma volnost, neha a dovera. Laka ma vyletiet a nepadnut. Pod ochranou Tvojich ruk prechadzat po mori, plavit sa v lesoch a lietat na zemi. S hrdostou ocakavat novy den a s vaznostou sa pripravovat na ten dalsi. So zarmutkom sledovat zanik hviezd a s nadejou ocakavat vznik novych. Sledovat ziaru mesiaca, ked ho nevidno a fukat do mrakov, aby odohnali hmlu.

Laka ma to. Otvorit oci a nic nevidiet, hovorit a pritom sa len smiat. Skryvat sa v tmavej jaskyni a s medvedmi stavat hradzu pre bobrov. Nevidiet skazu. Vediet usmernit vodu, ktora neskrotne plava cez domy a ulice nasho sveta! Vraviet ohnu, aby bol len sluhom a svetlu, aby neprestavalo hriat. S poulicnymi lampami hrat skryvacku a s rybami debatovat o Vianociach.

Laka ma to. Cigarety zaplavit v potapajucej lodke a alkohol utopit v slzach smutiacich hlav. Soferov odvdacit a mrtvych zobudit. So slnkom hravat klamanu a s hviezdami marias. Sepkat do srdca a pocut cez oci. Hladit ti vrasky a vidiet stastie, ktore sa cez nase zmysly usilovne snazi prehovorit v podobe lasky.

Laka ma to. Zodvidnut neprijaty hovor a povedat mejl. V kalendari preskocit august a vidiet len september. Vidiet tvoj tien a nevidiet teba. Skryvat sa pred recami ludi a nepocuvat ich pohlady. Pozerat na film a nevidiet hercov, ktorí sa pozeraju na mna. Snivat sen vo sne a v nom pozerat cez okna na okno. Pisat a nedrzat v ruke pero, ale srdce.

Laka ma to....

a raz si tento sen splnim ....

 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  8. 9. 2010 23:32
hmm
Napíš svoj komentár