Viera je pre človeka dôležitou súčasťou života. Viera je to, co prezivame ked verime.
Viera je tvrdit o sebe, že som veriaci. Viera je citový stav mojho „ja“. Viera je byt odhodlany skumat a byt skumany. Viera je nevycislitelna milost. Viera je modlitba. Viera nas posilnuje a vo viere nachadzame pokoj, naplna nas. Viera znamena verit tomu, co nevidime a odmenou tejto vieri je, ze vidime veci, ktorym verime . Viera je odkaz od Boha nam ludom. Viera nie je len slovo.
Veriť znamena odovzdat dusu do ruk Panovi a verit vo viere, ze jeho viera ma nezatrati. Veriť je spoliehat sa nielen na seba, ale na Neho. Verit je vlastnost, ktoru ma veriaci. Verit nie je len slovo.

Boh nam dal vieru. Boh nam dal seba. Co pre mna znamena Boh? Co pre mna znamena verit? Co pre mna znamena viera v Boha?

Verime, hoci nepozname a mame strach. Ale viera neznamena prist do kostola kazdu nedelu, odtrpiet kazen a vydychany vzduch pri tom mnozstve ludi. Nie veriacich, ale ludi. Ludi, pretoze veriacami je len malokto z nich. Kto z nich preziva Krista vo svojom vnutri? Kto naozaj veri, ze Boh poslal svojho jednorodeneho Syna na tuto Zem? A ak aj veria, kde sa straca ich viera, ked s myslienkami hnusoty a skazy nadavaju a pohorsuju sa, ze im Boh niekoho vzal. Stoja nad hrobom a su odhodlany neverit v zivot, v Boha.

Modlitba je schodom do neba a krst je pozvanka. Ale kde sa hovori o viere? Modlit sa bez viery. Aj to je jednym schodom?

Pre mna je viera nieco uplne ine. Ja verim vo svojom srdci. Verim, ze raz uverim, ze moja viera nebola klam.

Je velmi tazke pisat v čo presne clovek i ja verim tak isto ako je tazke napisat co vlastne clovek je. Clovek niekedy neveri sam sebe a zrazu od neho niekto ziada verit niekomu, koho nikdy nevidel, mozno len pocitil.

,, Blaženi ti, ktori nevidia a predsa veria.“

Hoci viera je len pocit a nikto z nas, z Vas, i ja sama ho neviem opisat . Je ako laska. Laska nema presne definiciu. Ako povedal Marigold : "Láska je ako hruška... hruška je sladká a má určitý tvar...skús opísať tvar hrušky"
Nebojim sa verit, pretoze je to spravne. Ano, pre krestana – katolika je spravne verit. Cez vieru sa odovzdavam Bohu. Oslobodzujem svoju mysel od vsetkeho, co ju trapi. Cez vieru komunikujem a som vypocuta. Viem, ze nikdy nezostanem sama. To pre mna znamena vieru v Boha. Nikdy nezostanem sama!!! Clovek sa boji samoty. Ale ten kto veri, nema strach.

Vo mne sa viera rodila. Rodila sa a stale sa rodi. Narodila sa s narodenim a zomrie so smrtou. Neexistuje teoria na jej vznik, pretoze viera nevznika. Viera je Boh a Boh je stale.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
tenario  20. 1. 2009 17:10
Ave Satanas
 fotka
minora  20. 1. 2009 17:54
citala som to len tak zhruba ale je to pekne napisane.
Ale je viera postacujuca?ja verim ze Boh je.ze on je laska.no pritom jeho lasku necitim.ale chyba je aj vo mne.pretoze casto uprednostnujem ine veci pred nim
 fotka
postelny_svab  20. 1. 2009 19:56
Pekene napísané.Máš pravdu
 fotka
samsonik  21. 1. 2009 12:04
´Každého, kto mňa vyzná pred ľuďmi, aj Syn človeka vyzná pred Božími anjelmi.´ (Lk 12,8)
 fotka
smilegirl14  21. 1. 2009 17:44
pekne
 fotka
pyrrhos  17. 4. 2009 14:47
Ani som si nemyslel, že je na birdzi toľko veriacich ludí, ktorí to dokonca aj priznajú!



A pripájam sa k ostatným: pekný blog, je dobrý
 fotka
cassius2000  1. 7. 2012 23:53
VERIŤ ČI NEVERIŤ V BOHA ???



Verým v boha alebo v nejakú silu ktorá riadi tento svet a kroky každého z nás,ale neverím že to má niečo spoločné z dnešným kresťanstvom už len s toho dovodu že farári čítajú svaté písmo alebo bibliu kde je všade napísané ako sa má ,, každý deliť a dávať to posledné čo má,,nemusí sa človek ani dlho zamýšlať,stačí si pozrieť tv alebo prečítať článok v novinách ako sa tý ktorý kážu úctu a pokoru bijú do hrude a súdia s kadekým o majetok cirkvy !!! Podľa mojho názoru ked obrazne povedané kážu vodu tak nech tú vodu pijú aj oni a nie nadájať sa vínom a habať kde sa dá !!! Koľko ľudí je na svete ktorý nemajú čo do úst a predsa sa rozdelia aj o to posledné!!! Nech sa zamyslia kompetentný páni faráry,biskupavia a aj pápež či je rozumné a etické nosiť zlatom vyšívané róby,žezlá voziť sa v luxusných autách, stavať kostoli za miliardy ktoré sa podobajú skor na športové haly ako na ,,duchovné stánky,, a či im nie je hanba žiadať od ľudí peniaze do ,,zvončeka,, keď ani v jednom článku či reportáži v tv nebolo nikdy spomenuté že cirkev pomohla ľuďom ktorý boli v bezvýchodiskovej situácii a rozmýšľali nad ukončením života a pomohla im či už penažne alebo iným sposobom okrem duchovnej ,,ľútosti,, útechy !!! Ozaj verím že nejaká vyššia sila existuje ale nejakých darmožráčov podporovať nemienim !!!!!!
Napíš svoj komentár