Vo veľkom teple sa nad trávnatou zelenou lúkou ozýval bzukot muších krídel. Zložito vzorovované krídla patrili jedincovi na svoj druh vskutku veľkolepému. Mucha bola mohutná, so šiestimi článkovanými nohami aerodynamicky sklopenými, na strany ňuchajúcim sosákom a tisíckami očiek jastriacich do diaľky. Mucha rýchlo letela s úmyslom nájsť potravu - poriadny výkal ale prejdenú mačku či psa, kým ho odnesú do kafilérie.

V krutom svete prírody však mucha nie je jediná, kto hľadá potravu. Zvlášť medzi hmyzom je konkurenčný boj mimoriadne tvrdý. Ani najväčšia a najzdatnejšia mucha nemôže odradiť drsného súpera - osu. Možno sa vám lenivo letiaca osa nebude zdať taká nebezpečná, no ihneď ako zacíti vo svojej blízkosti korisť, premení sa na smrtiaceho nepriateľa. A táto osa veru nebezpečná je. Každému to musí byť jasné, keď zbadá jej veľkosť, sýtožlté pruhy na zadočku, rýchlo sa hýbajúce krídla i kruté žihadlo pripravené kedykľvek zaútočiť. Skúseným pohľadom okamžite zbadala neopatrnú muchu pred sebou.

Útok prišiel náhle a nečakane. Mucha najprv vystrašene zabzučala v strachu pred neznámym votrelcom. Okamžite si uvedomila, že ak sa nezačne brániť, dĺžka jej života je spočítaná. Osa však tiež urobila ľahkovážnu chybu. V očakávaní ľahkej koristi si neuvedomila, že mucha je veľká a mocná. Osa tuho bojovala, aby získala kontrolu nad čiernym stvorením pod sebou, ktoré sa úporne bránilo. Rozpútal sa súboj na život a na smrť.

Mucha sa snažila zo všetkých síl vymaniť sa zo zovretia osiných šiestich nôh. S divým bzukotom triasla celou osou. Tá však už mala skúsenosti z mnohých podobných bojov. Vedela, že musí muchu čo najskôr zasiahnuť žihadlom. Aj keď ho bleskovo vytasila, zasiahnuť súpera nebolo vôbec jednoduché. Mucha sebou za mohutného bzukotu triasla, takže osa triafala naprázdno. Mucha cítila, že je na koni. Ak sa jej má podariť utiecť, tak teraz. Ešte raz zúrivo zabzučala a mohutne sebou zakymácala. To osa nečakala a muche sa podarilo vyslobodiť. Bojovná osa sa však okamžite spamätala a muchu dohonila. Veľký súper už pomaly slabol. Boj sa čoraz viac približoval k zemi. Niektorému z duelantov ostávali posledné sekundy života.

Hlasný súboj však neunikol pozornosti tvorov, oproti muche a ose gigantickým. Boli nimi ľudia a ja medzi nimi.

Boj pokračoval bez víťaza ešte ďalších pár sekúnd. Príroda je však krutá a pozná iba absolútnych víťazov. Nad bojujúcu osu a muchu sa zniesol tieň prinášajúci smrť. So silou, ktorej hmyz nemohol odolať, sa na miesto bitky zniesla moja noha, pochovávajúc všetko živé pod sebou. A tak sa skončil súboj titanov, ktorý potvrdil pravidlo, že kde sa dvaja bijú, tretí víťazí.



------------------------------
upozornenie: všetko je napísané podľa skutočnej udalosti

 Napínavý príbeh
Komentuj
 fotka
quiterrie  14. 9. 2008 23:12
fu dost dobre,nervy drasajuce
 fotka
zmyja365  17. 9. 2008 18:23
a ty mne ideš hovoriť že obyčajné veci dokážem napísať tak že je to zaujímavé?! však si na tom rovnako inak dosť dobrý blog ale ved to ma pri tebe neprekvapuje
 fotka
ratsanares  28. 9. 2008 11:18
pekny blog... ale si svina ze si ich rozslapol - kazdy tvor ma predsa pravo...



P.S.: Samozrejme ak to nie je desat centimetrovy SRSEN
Napíš svoj komentár