Poznáte to. Keď z vás niekto/alebo niečo/ nespustí zrak, uprene na vás hľadí bez mihnutia oka. A neprestane, ani len nežmurkne. Nič. Len stále čumí a čumí, nedá pokoja.

A presne takto zo mňa nespustia zrak dve ovce. No dobre, nie dve, ale iba jedna – čierna! Nie som rasistka, no ona je naozaj celá čierna. Teda okrem hlavy a končatín. Proste čierna ovca, nič nezvyčajné, veď sa o nich aj hovorí. Možnože už aj vám niekto raz povedal: „Ty si čierna ovca našej rodiny! “ No ja nemám na mysli takúto ovcu, ale normálnu klasickú ovcu, ibaže čiernu. Možno ste už takú videli.

No a táto čierna ovca na mňa dennodenne zazerá prižmúrenými očami už asi od soboty. Bez prestávky. Vždy, keď zapnem notebook, objaví sa na pozadí obrazovky a nedá mi pokoja. Má taký zvláštny výraz, ktorý nedokážem odhadnúť. A ona mi nič nechce prezradiť. Nepovie nič, ani len jediné „béé“. Už neviem, čo s ňou. Dokonca aj tá druhá ovca – biela, ktorá stojí vedľa nej tomu nerozumie. Že ako to viem? Podľa jej nadvihnutého obočia a očí takmer vyvalených z jamôk a upretých na svojho kolegu. Možno sú to manželia, v tom prípade by som sa veľmi nečudovala. Žiadnej bytosti ženského pohlavia sa nepáči, ak jej druh pokukáva po iných druhoch. (pozn. odhadujem ich pohlavie len na základe celkového vzhľadu, no som si svojím odhadom istá)

Keby len pokukával, tak by mi to tak nevadilo. Síce nechať si lichotiť od čiernej ovce zas tiež nie je žiadna výhra. Tento prípad je však extrém. Nepáči sa mi jeho výraz, je mi to nepríjemné, cítim sa nesvoja. Občas mi z toho dokonca zabehne pri jedle. Nemôžem robiť nič bez toho, aby si to nevšimol. Stále ma pozoruje a ani sa to nesnaží nijako zakryť. Obmedzuje moju slobodu.

Už som rozmýšľala nad tým, ako to vyriešiť. Napadá ma však len jedno vhodné riešenie – zbaviť sa...diskrétne, bezbolestne odstrániť... Len dúfam, že sa to nedozvedia ochrancovia prírody.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
adka279  25. 3. 2009 19:50
to je fakt nepríjemné..ten pocit poznám na mňa kuká také čierne mača a tvári sa dosť vystrašene tka nevme či sa ma bojí ale bo čo..ale tka nepríjemné keď sa vás aj amčiakto bojí...
Napíš svoj komentár