Fuu uz som tu fajne dlho nepísal..niet času.. ale toto musím dostať von..

Považujem sa za mierumilovného vyrovnaného človeka s veľkou dávkou dobrej nálady na každý deň.No môžem ja za to že sa na mňa lepí smola?
Aby som začal od začiatku..Bol ešte september a ja som si bol vybavovať u lekárky potvrdenie "o spôsobilosti na vedenie motorového vozidla".Nebo by na tom nič strašné až na to že som šiel k novej lekárke už pre "dospelákov" a tá ma poslala najprv na očné(tam som pekne vyplatil okolo 250Sk za vyšetrenie) potom na ušné(tam tiež neviem či 200-250Sk odomna zobrali za maly papierik na ktorom bolo napísané "spôsobilý")Tak som pekne išiel za pani doktorkou "novou" nech mi dá pečiatku na to tlacivo a podpíše každú kolónku na tlačive..všetko prebehlo v poriadku doktorka bola milá no ani ma nevyšetrila a za 4x podpis a jednu pečiatku si pýtali 400Sk nebol som nadčený no čo už... človek robi vodiačák len raz..(možno)

Takže som aj po vynaložení mojho voľného času + všetky poplatky (btw kamarati sa len smiali že oni pred rokom platili len 50Sk a nemuseli ísť ani na očné ani na ušné) pekne som tlačivo odovzdal v autoškole..
Všetko je ok nastúpil som na kurz mal prvú jazdu a teraz mám mať skušky..

Skoro o 3 mesiace neskor..

Prekvapil ma včera telefonát z autoškoly že tlačivo nieje v poriadku..a že ma nezoberú v stredu ku skuške ak v poriadku nebude..tak som dnes zbehol do autoškoly, pracuje tam milá mladá pani..vysvetlila mi že podpis lekára musí byť v každej jednej kolónke (je ich tam asi 15), že musí byť podpis aj tam kde spôsobilosť lekár nedáva(aj skupinu ktrú nerobím)..všetko mi vysvetlila a že NESMIE to byť spravené tz.svorkou že jeden podpis bude platiť na všetko..Lebo že to policajt ráno pred skúškou kontroluje..

Tak celý nadšený som išiel za svojou lekárkou predbehol sa pred všetky babičky a dedkov v čakárni..vysvetlil to sestričke ktorá pochopila zavrela dvere a po chvíli vyšla s tlačivom..pozerám a bolo tam presne to čo nemalo byť presne to čo som vravel ze nesmie byť..tzv. svorka a jeden podpis...vravím že takto ma nepustia ku skúskam..že mi to vyslovene povedala tak v autoškole..či nemôže byť pani doktorka taká dobrá a podpíše sa všade..Zavreli sa dvere po chvíli vyšla lekárka že tak je to správne že ona to nebude vypisovať 15x darmo som jej vysvetloval.."keď bude problém že nech zavolám na jej číslo"

Vedel som že je to zle..takže plný nadšenia som volal do autoškoly ako som pochodil..pani mi vraví že to tak nesmie byt.. že to musi byt zvlašť tak po chvílke vysvetlovania som jej dal číslo na lekárku nech sa s ňou spojí a potom sa mi ozve..Po asi 15 minútach mi volá pani z autoškoly celá rozčúlená že sa lekárka začala osočovať že čo na ňu kričí a tak..že mi to nedá..vraj to ma byť tak..Inak povedané..ani tak ani tak..

Vtedy som už tažko začal strácať nervy..mám v rukách papier za ktorý som "vycaloval" 400Sk a je mi na nič..Lekarka je múdra v autoškole mi to nezoberú..jednoducho supeeer..vratil som sa k lekárke keby mi vtedy odmerala sestrička tlak tak...no nič sestrička sa iba smiala že lekárka je tvrdohlavá že neustupi aj keď mám pravdu..že sa bola pýtať aj dvoch ďalších a že jej dali za pravdu vraj tak to má byť..Po chvíľke čakania lebo lekárka mala vnútri pacienta som trochu vychladol..vyšiel paciet a lekárka pozrie na mňa a vraví"no čo??"
Vojdem do ordinácie a vravím (úplne kľudným hlasom .. slušne) že mi to takto nezoberú pri skúškach a že ma na ne ani nepustia či je taký problém to vypísať do každej kolónky zvlášť.Ona že nebude nič vypisovať že sa môžme ísť kľudne opýtať aj inej lekárky že tak sa to nemá..že nech si v autoškole prečítajú zakon..Vravím jej že asi autoškola ma vačšie skúsenosti že s tým robia denno-denne.Nedala si povedať..Ešte ja som bol zlý že vraj na ňu pani z autoškoly zvyšovala hlas.Ja vravim že ja za to nemôžem ako s nou rozpravala z autoškoly..a ona stále svoje že je to tak sparávne a hotovo..Ja jej na to vravím" počuvajte ma pani doktorka zaplatil som vam za toto potvrdenie 400Sk a je zbytočne lebo mi to nevezmú..poslali ste ma na očné a ušné celkovo som za to zaplatil skoro 1000Sk a je to nanič"..A ona že mi vrati peniaze(400Sk) a že mám isť k inej lekárke(a to tlačivo si nechala)..vravím že dobre..ale spolu s nimi si vezmem aj svoju "kartu" a už k nej nebudem chodiť..tak sme vyšli von vzal som si kartu "podakoval" a odišiel..

Len čo teraz potrebujem potvrdenie a nemam ani lekarku ani tlačivo..Volal som švagrovi lebo cez neho máme jedu známu mladú lekárku..ale tá je skoro na druhom konci mesta... ***no a teraz príde jediné štastie v tomto celom posr*tom dni*** - švagor tam nahodou dnes ide..Vravím si nóo mishte.. tak som zbehol zas do autoškoly vybral si nové tlačivo.Zasmial sa s pani z autoškoly nad pani lekárkou..išiel som si dať aspoň polievku do Bosorky..poprosil som čašníka o pero že si zatim vypíšem tlačivo..dal mi ho ale po napísani krstného mena aj dopísalo..tak som len pokrutil hlavou že "keď sa darií tak sa darí.. ".....stretol sa so švagrom..prišiel k novej lekárke tá bez problémov dala 15podpisov..sama vravela že to tak má byť.. oou a ušetril som 100SK lebo podľa jej cenníka za potvrdenie brala "iba" 300Sk.
Tak som konečne doma..a odbabraný jeden "krááásny deň za sebou...

No tak tu je stručny návod ako ušetriť už zaplatené peniaze.. Nie nie..len ešte mam stále nervy.. že je niekto natoľko hrdý že si nevie priznať chybu a radšej bude hodinu obkecávať ako by tam za minútu vpísala všetko čo trebalo..a ja behám hore-dole ako idiot.. ..ak ste sa dočítali až sem tak sa ospravedlňujem za až príliš autentický čiže v tomto prípade zamotaný dej..no musel som to opísať presne.. tak želam pekný den.. jo ešte som zabudol keď som sa dozvedel že robím skúšky 5teho decembra vravím si uurčite napadne aspoň meter snehu.. tak už to v predstihu začína dnes..(nikdy som nejazdil na snehu) no dobre na parkovisku ale to sa neráta.. tak držte palce nech nieje taka poľadovica aka je dnes aj v stredu.. nazdaaareeek ...............Dano...................

 Blog
Komentuj
 fotka
mayo  30. 11. 2007 16:19
Jeej, 7.up zije mile vediet...



A ano, ja mam tiez podobne divnu lekarku, no s tlacivom nemala problem
 fotka
encynka  1. 12. 2007 06:09
Jaj Danko,na to som sa zasmiala ale by aj mna porazilo..dufam ze ked ja budem MUDr tak si dam povedat aj od 19
 fotka
7.up  1. 12. 2007 08:32
ved o tom to je ze ja som vobec "nehral mudreho" iba som vravel to co mi vravela v autoskole.. ze bez toho ma nepustia.. len niekomu proste nevysvetlis..
 fotka
tatianka  1. 12. 2007 16:13
a ja som platila 500! :/ ale aspon som nemala take trable ako ty
Napíš svoj komentár