Neviem ci sa to teraz hodi pisat ked pozeram na blogy plne smutku sklamania a tak..
Ale urcite sa vam stalo ze rozmyslate niekedy (vlastne ja stale) nad vela vecami.. a v poslednej dobe si vsimam jednu z nich...Bude to asi kravina co poviem ale..
Zamysleli ste sa niekedy nad tym ze vas ludia za kazdych okolnosti spoznaju? Na prvy pohlad mozno hlupa otazka..ale napriklad..

Mozes si zmenit farbu vlasov..aj tak ta tvoji priatelia a znami spoznaju ked ich stretnes..
...napriklad ja som sa po dlhsej dobe ostihal..ja sam som sa v zrkadle nespoznal.. hehe a ludia v mojom okoli to nieze prehliadli (lebo je to okate) ale proste aj tak hned vedeli kto stoji pred nimi..

..mam new okuliare.. a teraz neprehanam (neviem ci mi uz vazne drbe alebo co..)sam som si na svoj "novy look" musel zvykat mozno dva tyzdne..sam som sa nespoznaval..a okolie..?? v pohode..
btw..oco si vobec nic nevsimol..

dalsi priklad..kazdy "bozi" den vyzeram inak..ja neviem ci to zrkadlo robi naschval ci co..ale v kusee nejaky iny pridzubany ksicht sa na mna sekri a ostatni to ani len nepostrehnu..najhorsie je to rano..

je plnovela prikladov na tento "jav" hovorme tomu ako chceme..

preco je to tak podla vas?? Podla mna je to tym ze si ludi "skatulkujeme" vytvarame si v hlave o nich ako keby nejaku kartoteku v ktorej mame aj ich "fotku".. a ked sme s tym clovekom stale tak si ani nevsimame rozdiely.. hmm?

 Blog
Komentuj
 fotka
kamili0  23. 4. 2007 21:20
Inak to je naozaj pravda, ale neviem ci to je prave skatulkovanie. Tazko to pomenovat
 fotka
galinka  23. 4. 2007 21:27
Podľa mňa len my sa na seba toľko pozeráme v zrkadle že na sebe vidíme aj to čo iní nevidia Jednoducho že si všímneme aj tie najmenšie detaily.

Rovnako si skôr všimneme zmenu na niekom blízkom, koho vídavame denne (dobre, niektorých rodičov nerátame, lebo tí si občas nevšimnú veci ani keď bijú do očí :p ) než na niekom koho vidíme raz za čas

Ale to všetko sú len moje dohady
 fotka
laciskoo  23. 4. 2007 21:46
Ktovie a mozno ani ludi tak netrapis svojou pritomnostou aby ti hlasili kazdu zmenu lebo ich to mozno nejak extra netankuje alebo su dokonca zvyknuti ..
 fotka
timwood  23. 4. 2007 22:23
inak to je dobre co si spomenul, ze:



ludi si skatulkujeme, a ked sme s nimi kazdy den, tak si ani nevsimneme rozdiely...
 fotka
lider-petinsky  25. 4. 2007 18:49
supis myslienka..zase bodujes
 fotka
matqa  12. 10. 2007 15:35
Súhlasím s Galinkou... O tom,že my sa na seba toľko pozeráme... Ani u mňa si často nikto nevšimne keď som ostrihaná...
Napíš svoj komentár