Viem uz tato tema tu bola asi milionkrat preberana a podobne... ...nechcem tu pisat ziadne sladke recicky..mam len potrebu nieco napisat a uz dlhsie o tom rozmyslam...

Pre mnoho ludi ked sa povie slovo priatel znamena to len nieco ako fraza..niekto si predtavi vsetkych 30tich spoluziakov v triede dobre ze nie cely n-ty rocnik..Niekto si prestavi vsetkych svojich znamych s kym mu je fajn s kym sa zasmeje na nikedy az stupidnych flipoch ktore okrem kratkeho usmevu nic cloveku nedaju..
Ja si predstavim len mozno piatich ludi..Pre mna skutocnych priatelov..Pre mna clovek "priatel" neznamena niekto kto mi nevie prist ani poriadne na meno..Vela ludi si priatelov mylia s kamaratmi..
Kamarat je clovek ktoreho raz za cas stretnem na ulici kamaratov mam v skole su to ludia s ktorymi sa da pokecat o pocasi o svihnutej profke o tazkej matike ci tom ze brike je vzdy tak tesno ze clovek si ani nedokaze vopchat ruku do vrecka...Je ich strasne vela a pri kazdom z nich si clovek nasadi pomyselnu masku aby s nim mohol komunikovat na jeho urovni..

Zato priatel v tom pravom zmysle slova u mna znamena clovek ktoremu plne doverujem ktoremu viem povedat aj to co nepoviem ani svojim rodicom ci sestram alebo blizkej rodine..Clovek ktory aj ked ma vlastne problemy tak ma podpori ked mi je tazko clovek co mi narovinu povie co si o tom mysli ci je to uz dobre alebo zle..Pri ktorom dokazem byt plne otvoreny nemusim sa na nic hrat ani sa smiat cez slzy..Clovek ktory sa nadomna neprevysuje a nemysli si o sebe viac len preto ze chodil na lepsiu strednu skolu ako ja alebo ze z neho raz bude pan doktor a zo mna len "bezny", "radovy" inzinier (snad

Vsetko je sice pekne a ako som pisal tak za priatelov povazujem iba niekolko ludi ak to budu nahodou citat tak urcite budu vediet ze su medzi nimi..Len mi je trochu luto ze je par ludi ktorych som povazoval za priatelov a az neskor som zistil ze som len slepo niecomu veril a vsetko je nakoniec inak..No niekedy je lepsie palit mosty ako v hlbke ticho trpiet..
Clishe v nudzi poznas priatela je sice otrepane ale je to pravda..Nikdy uz nebudem stopercentne verit ludom ktori ma oklamali a uz vobec nie tym co ma za chrbtom podrazili..ci uz umyslene alebo inak..

Hmm asi mi unikla pointa toho celeho a vlastne som to chcel ponat cele trochu inak no snad sa nad tym nikto zamysli..

A este nieco treba mat vela kamaratov na to aby si clovek uvedomil kto je jeho skutocnym priatelom...

s pozdravom Daniel Kašperek
...dobru noc mam este na jazyku jeden blog no skor aky by som ho dopisal by som mal asi jazyk na stole od vycerpania tak nikedy nabuduce..nazdarek..

 Úvaha
Komentuj
 fotka
tamvtme  22. 2. 2008 10:15
Slovo,priateľ, možno otrepané, no nevyhnutné..

čím by bol život bez priateľa?

Nemôcť sa podeliť o zážitky, smútok, poznanie, utápať sa v nepochopení iných..a zrazu priateľ prichádza, presvetlí tvoje vnútro, život, dá mu farbu, možnosť žiť paralelne ešte jeden život, život človeka, ktorý pomáha prežiť život teba samého...

Priateľ-slnko, ktoré dokáže dať svetlo, teplo aj pri teplotách míus, pod psa ,
 fotka
ivuska282  22. 2. 2008 14:45
Velmi velmi pekny blog!
 fotka
7.up  22. 2. 2008 17:29
pekenee Tamvtme ja tu pisem na A4 a ty si to krasne zhrnula do par riadkov.. asi to zle vyznelo ale nemyslim si ze slovo priatel alebo on samotny je nieco otrepane.Paci sa mi ako si napisala , ze clovek moze zit paralerne aj iny zivot...nikedy to robim , ze zapojim empatiu a na chvilku prezivam to co niekto z mojich priatelov..blogom som chcel skor urcit rozdiel medzi pratelom a kamaratom.. dakujem..
 fotka
pegas12  2. 3. 2008 00:49
pekne
Napíš svoj komentár