Nudný školský deň. Pondelok. Práve odzvonilo po tretej hodine. Každý okolo mňa rieši len to, kedy bude tento týždeň ďalšia písomka či skúšanie. Zvoní na anglinu. Takže nás čakala dlhá cesta hore, hore, doľava, hore a potom stále rovno až úplne na koniec dlhej chodby. Na každého okoloidúceho som hádzala vraždiace pohľady plné hnevu a nenávisti ku škole. Keď sme sa tam konečne dotrepali tak sme na chodbe museli ešte ako vždy čakať na profesora, ktorý si v pohodičke dával kávičku v kabinete. Opretá o dvere som zasnene hľadela pred seba a aspoň z časti som sa snažila počúvať kamarátku, ktorá mi vrúcne rozprávala jej zážitky z víkendu. Občas som jej kývla hlavou, akože počúvam a jej to očividne stačilo.
Zrazu sa tie dvere otvorili a ja som skoro padla na zem. Ano, veľmi komické. Všetci sa začali rehotať. Z tých dverí sa vyrútilo stádo divých neorganizovaných študentov ktorí by ma, nebyť bleskovej reakcií kamarátky ktorá ma surovo potiahla nabok, boli schopní udupať na smrť. Tak som sa teda oprela o stenu, ktorej statiku som pre istotu lepšie skontrolovala. Pohodlne som sa oprela. Zdvihla som zrak.
BUM. Bol tam. Neznámy. Očarujúci. Tak jednoduchý. Stál oproti mne a s jemným úsmevom sa na mňa pozeral. To som bola až taká komická? Začala som sa červenať ako nikdy pred tým. Zrazu sa u mňa prebudili pocity, ktoré som ešte nikdy necítila. To čo je? Presne táto veta mi znela v hlave...stále dookola...To čo je so mnou? Veď je tak obyčajný, vôbec nie je môj typ, nie je svalnatý, má okuliare, vyzerá tak inteligentno. Nevedela som, čo mám robiť. Nebyť nášho anglinára tak tam asi stojím do teraz. Jediné na čo som sa zmohla bol lacný úsmev a rýchle odvrátenie pohľadu.
Láska na prvý pohľad? Ja, vždy krutá realistka odsudzujúca akékoľvek formy romantiky? Ako? Stále dookola som si opakovala, čo sa tam na tej chodbe stalo. Bola to chémia alebo len spojenie stoviek náhod, ktoré spojili naše pohľady práve v tej stotine sekundy? Vyplašená sama zo seba konštatujem - už verím...

 Blog
Komentuj
 fotka
nnatka  8. 10. 2012 19:55
Trošku mi to pripomenulo mňa.

Moc pekné..
Napíš svoj komentár