Caute ... mam neprijemny pocit v semenniku ... vacsinou v pravom ... pomaly ten pocit ustupuje ... neviem je vela moznosti co to moze byt ... neviete poradit co to je a ci je to nebezpecne?
kedze nemam semenniky, tak poradit neviem..neviem ani aky to je ten "neprijemny" pocit... skus ist k doktorovi..moze to byt uplna banalita ale taksito to moze byt nieco vazne...a o semennik by si nechcel prist
Skus si to trošku ohmatať, nicítiš ze tam máš ako keby takú hrčku?
Ak áno, tak máš asi problém.
O čo vlastne ide?
Je možné že máš na semenníku tkz. (tumor testis) alebo aj lajicky povedané nádor na semenníku.
Tento typ nádoru postihuje len malé percento mužov, pri pozorovaniach a zisteniach okolo 1 zo 100 000 mužov ročne.
Existuje viacero skupín a rozdelení, intenzity nádoru.
napr. Seminóm je nejmenej agresívny tumor - nádor semenníka Ak je lokalizovaný len na semenník, nasleduje len tzv. zabezpečovacia rádioterapia /nakoľko je seminóm rádiosenzitívny tumor/ pacient je dispenzarizovaný u urológa resp. onkológa a sledovaný v pravidelných intervaloch. Úspešnosť liečby je takmer 100%.
V najhorších prípadoch sa určí diagnóza operácie, čize semenník odstránia.
Ak máš veľmi vážne podozrenie a už dlhšie pocituješ takéto stavy, nehambi sa a chod k lekárovi, bude to lepšie, ako keby si mlčal a nikomu o tom nepovedal.
uz som bol davnejsie pred pol rokom ked som to mal ... povedal viac dovodov... akoze to je v pohode ... to ma asi zase prejde ... ja som si tam nic nenahmatal tak neviem ...
JJ ... aj tak velmi dakujem za tvoju ochotu ... aj ja som to cital tam moze byt viac veci ... takze neviem ... ked nic nenahmatam tak by to asi malo byt len podrazdene... alebo neviem co ... vtedy spominal viac veci ako nahle vzrusenie... vtedy...ale teraz nie ... aj pri futbale ...
@3 Kokooooos Ty teda vies cloveku dodat odvahy. Podla mna uplne stacilo povedat, nech ide doktorovi. Po precitani tvojej diagnozy a liecby som mierne zbledol aj ja. A to ziadne neprijemne pocity v semenniku nemam
tenpatic predtym nez nieco napises a niekoho vystrasis pozistuj si nejake detaily. Keby si tam nasiel nejaku hrcku tak to hned nemusi byt nador a pravdepodobnost je velmi vysoka. Moze to byt cysta ktora je podobna ako nador len je rozdiel v tom ze na nu sa neumiera a dokonca sa nemusi ani liecit lebo nijak neskodi. Zalezi od jednotlivca ci si ju da operativne odstranit. Ako si napisal je velmi male percento toto typu rakoviny. Takze toho sa vobec chcalan nemusi obavat.
Dakujem ... po pravde som trosku vystraseny ... lebo to co napisal on som cital ... ale moze to byt iba zapal alebo nejaka forma ... rozmysal ze teraz ani nepojdem ... ale asi pojdem zase ... za pokus nic nedam ... snad to nebude nic vazne
ale prosim ta ak by to aj bola rakovina tak zas neumres hned... cize mozes kludne pockat aj mesiac. Podla mna to nic vazne nebude, sice vsetci strasia rakovinou semennika (ako tak sledujem v poslednom case) ale je to malopravdepodobne. Kedze si si nic nenahmatal tak to akovina takmer urcite nebude.
Nehovoriac o tom, ze ak by si aj neico nahmatal tak si kludne mozes pockat nejaky mesiac a zistis, ci sa ti to zmenilo, ked to ma rovnaku velkost tak mozes pokojne spavat. Keby to rastlo tak potom by som zasiel k lekarovi... (teda ja nie pretoze aj keby mi povie mate rakovinu a musite na operaciu poviem mu bye)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Ak áno, tak máš asi problém.
O čo vlastne ide?
Je možné že máš na semenníku tkz. (tumor testis) alebo aj lajicky povedané nádor na semenníku.
Tento typ nádoru postihuje len malé percento mužov, pri pozorovaniach a zisteniach okolo 1 zo 100 000 mužov ročne.
Existuje viacero skupín a rozdelení, intenzity nádoru.
napr. Seminóm je nejmenej agresívny tumor - nádor semenníka Ak je lokalizovaný len na semenník, nasleduje len tzv. zabezpečovacia rádioterapia /nakoľko je seminóm rádiosenzitívny tumor/ pacient je dispenzarizovaný u urológa resp. onkológa a sledovaný v pravidelných intervaloch. Úspešnosť liečby je takmer 100%.
V najhorších prípadoch sa určí diagnóza operácie, čize semenník odstránia.
Ak máš veľmi vážne podozrenie a už dlhšie pocituješ takéto stavy, nehambi sa a chod k lekárovi, bude to lepšie, ako keby si mlčal a nikomu o tom nepovedal.
Veľa štastia
Nehovoriac o tom, ze ak by si aj neico nahmatal tak si kludne mozes pockat nejaky mesiac a zistis, ci sa ti to zmenilo, ked to ma rovnaku velkost tak mozes pokojne spavat. Keby to rastlo tak potom by som zasiel k lekarovi... (teda ja nie pretoze aj keby mi povie mate rakovinu a musite na operaciu poviem mu bye)